Gandurile si persoanele toxice pe care trebuie sa le scoti din viata ta pentru ca te tin pe loc!

Gandurile si persoanele toxice pe care trebuie sa le scoti din viata ta pentru ca te tin pe loc!

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 May 2020 in Dezvoltare Personala

Negativismul este oriunde. In cercul de prieteni, in familie, la locul de munca etc. Nu il poti evita, insa ai putea sa excluzi din viata ta anumite persoane toxice care aduc o doza de negativism. Insa, pentru ca uneori nu poti sa ii excluzi definitiv din viata ta, ai putea sa petreci mai putin timp in compania acestora.

Tipuri de persoane toxice de care nu ai nevoie in viata ta

Persoanele care critica. Acesti oameni sunt toxici si aduc emotii negative in viata ta. De aceea este mai bine sa te indepartezi de ei. Insa, ai grija sa nu pui semnul egalitatii intre criticile constructive si cele venite cu scopul de a te rani sau din alte motive de acest fel. Primele nu sunt spuse cu intentia de a te rani.

Persoanele care cred ca totul se rezuma la ele. Unele persoane toxice au o anumita doza de egoism, mai mare decat in cazul altora. Indiferent de subiectul conversatiei, fac astfel incat sa aduca in discutie propria lor persoana. Daca afla ca cineva s-a ranit, si el/ea a trecut printr-o astfel de experienta si a fost mult mai neplacuta in acel caz, ar spune.

Persoanele care sunt negative in orice situatie. Chiar si in cazul lucrurilor pozitive, aceste persoane vor vedea mereu si ceva negativ. Cand ai in preajma acesti oameni, atunci si tu risti sa devii ca ei, sa vezi totul ca pe o tragedie. Ideea este sa petreci cat mai putin timp cu aceste persoane.

Persoanele care te saboteaza. Vor incerca sa iti puna piedici. Daca ai un vis, ti-ar putea spune ca nu va deveni realitate. Daca te bucuri de succes, vor gasi o modalitate prin care sa te saboteze. Daca nu ii poti exclude din viata ta, atunci ai putea sa incerci sa petreci cat mai putin timp in compania lor.

Persoanele care incearca sa te controleze. Vor face sau vor spune orice vor crede ca e necesar pentru a te convinge sa faci ce vor ele. Vor apela chiar si la minciuni pnetru a obtine ceea ce vor. Asa ca cel mai bine ar fi sa te indepartezi de acesti oameni.

Persoanele care se considera victimele celorlalti. Sunt acei oameni care dau vina pe ceilalti pentu ceea ce li se intampla. Desi, in realitate, ar putea fi numai vina lor. Incearca mereu sa atraga compasiunea celorlalti. Si, daca le vei confrunta, atunci vor intra imediat in rolul victimei. Te vor considera un inamic si vor incerca sa dea vina pe tine.

5 ganduri toxice care iti distrug viata

1. ”Nu sunt capabil/a sa fac asta” – Lipsa de autostima, de autoapreciere are doua cauze: nu iti cunosti potentialul la justa sa valoare, respectiv te compari mereu cu persoane cu care nu ar trebui sa te compari. Fiecare are propriul traseu in viata, asa ca oricat de inferior sau incapabil te-ai simti, nimeni nu are datele tale.

2. „Nimeni nu ma iubeste” – Dar tu, o faci? In momentul in care vei tine la tine suficient de mult, nevoia acuta de a fi validat in fata cuiva se va diminua. Cum poti face asta? Numai prin activitati care iti plac si iti permit sa te rupi de lume. Asa te vei cunoaste cu adevarat si vei gasi suficiente motive sa vrei sa te casatoresti cu tine.

3. „Toata lumea are ceva cu mine” – Nu e exclus sa se intample asta, si stii de ce? Simplul fapt ca pornesti cu aceasta gandire este suficient incat sa atragi sprancene ridicate si cuvinte care ranesc.

4. „Vreau sa ma razbun” – Gandurile noastre se materializeaza mai devreme sau mai tarziu. De ce nu crezi ca viata se ocupa de fiecare in parte? Daca vrei sa o faci pe Dumnezeu si sa ii pedepsesti pe cei care te-au dezamagit, s-ar putea ca totul sa se intoarca impotriva ta.

5. „Ce are ea si nu am eu?” – Poate ca totul. Tocmai asta e minunat: ca nu sunteti la fel. Fiecare om este un Univers descoperit si nu exista doua Universuri identice.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!