Gândurile noastre modelează acțiunile noastre, acțiunile noastre modelează obiceiurile noastre, iar obiceiurile noastre modelează caracterul nostru. Astfel, ne creăm pe noi înșine.

Gândurile noastre modelează acțiunile noastre, acțiunile noastre modelează obiceiurile noastre, iar obiceiurile noastre modelează caracterul nostru. Astfel, ne creăm pe noi înșine.

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 February 2021 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologie

Iată 13 lucruri pe care oamenii puternici din punct de vedere mental nu le fac:

1. Nu pierd timpul plângându-se

Oamenii puternici din punct de vedere mental nu se vor plânge de probleme și nu vor vorbi despre modul în care au fost nedreptățiți. Ei își asumă responsabilitatea pentru rolul lor în viață și acceptă faptul că viața nu este întotdeauna ușoară sau corectă.

2. Nu își pierd controlul asupra lor

Nu le permit celorlalți să-i controleze și nu oferă nimănui controlul asupra lor. Înțeleg că își trăiesc viața prin propriile emoții și ei înșiși ar trebui să decidă cum să reacționeze. Își dau seama că puterea lor constă în capacitatea de a-și gestiona reacțiile.

3. Nu fug de schimbare.

Oamenii puternici din punct de vedere mental nu încearcă să evite schimbarea. Cea mai mare frică a lor, ca să spunem așa, este să nu se blocheze și să piardă bucuria vieții. Schimbarea manifestă cele mai puternice trăsături la acești oameni.

4. Nu risipesc energia pe ceea ce nu pot controla

Nu veți auzi de la o persoană puternică din punct de vedere mental plângeri legate de pierderea lucrurilor, blocaje în trafic sau atitudinile altor persoane, deoarece acestea înțeleg că acești factori nu sunt sub controlul lor. În schimb, se concentrează asupra a ceea ce pot controla.

5. Nu încearcă să mulțumească pe toată lumea.

Există oameni care încearcă mereu să facă pe plac tuturor. Oamenii puternici din punct de vedere mental își dau seama că nu pot fi plăcuți de toată lumea. Nu le este frică să spună „Nu” sau să obiecteze atunci când este nevoie. Se străduiesc să fie corecți, dar își respectă timpul și știu să respingă politicos părerea altuia.

6. Nu se tem să-și asume riscuri.

Nu își asumă riscuri fără rost sau stupide, dar nu se tem să își asume riscuri deliberate. Oamenii puternici din punct de vedere mental cântăresc riscul și rezultatul înainte de a lua o decizie majoră și adună cu atenție informații despre pierderile potențiale înainte de a începe.

7. Nu rămân blocați în trecut.

Oamenii puternici din punct de vedere mental nu pierd timpul gândindu-se la trecut și la modul în care lucrurile ar fi putut fi diferite. Își acceptă trecutul și învață din el. Aceștia trăiesc în prezent și își fac planuri pentru viitor.

8. Nu fac aceleași greșeli de mai multe ori.

Știm cu toții ce este prostia, nu? Să iei aceleași decizii mereu cu speranța că de data aceasta va fi mai bine. Oamenii puternici din punct de vedere mental își asumă responsabilitatea pentru comportamentul lor și învață din greșelile lor. Drept urmare, nu repetă greșelile de mai multe ori. În schimb, ei merg mai departe și iau decizii mai bune în viitor.

9. Nu invidiază succesul altora.

Oamenii puternici din punct de vedere mental pot aprecia și sărbători succesul celorlalți. Nu au sentimente de invidie atunci când alții îi depășesc. În schimb, recunosc că succesul vine din munca grea și sunt dispuși să lucreze din greu pentru a-și atinge propriul succes.

10. Nu renunță după primul eșec.

Fiecare înfrângere este o șansă de a face mai bine. Chiar și cei mai buni antreprenori recunosc că încercările lor de la început au avut multe eșecuri. Oamenii puternici din punct de vedere psihic sunt pregătiți să nu renunțe și să continue să încerce până când își ating obiectivul, și fiecare eșec îi apropie de obiectiv.

11. Nu se tem să fie singuri

Oamenii puternici din punct de vedere mental se bucură și chiar apreciază momentele în care pot fi singuri. Nu le este frică să fie singuri cu gândurile lor și folosesc acest timp pentru reflecție și planificare. Nu depind tot timpul de alte persoane și de starea lor de spirit. Pot fi fericiți cu ceilalți, dar pot fi fericiți și singuri.

12. Nu cred că toată lumea le este datoare

Oamenii puternici din punct de vedere mental nu se simt îndreptățiți pentru orice se întâmplă în această viață. Ei caută oportunități pe baza propriilor merite și capacități.

13. Nu se așteaptă la rezultate imediate.

Fie că lucrează pentru a-și îmbunătăți sănătatea sau pentru a începe o nouă afacere, oamenii puternici din punct de vedere mental nu se așteaptă la rezultate imediate. Ei își investesc energia și timpul în anumite doze și sărbătoresc fiecare realizare din afacerea lor. Ei au „darul rezistenței” și înțeleg că schimbarea necesită timp.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!