“Frumusețea constă în naturalitate. Când nu mai ești tu însuți, devii o caricatură.” – Cum să îmbătrânești frumos și cu demnitate? Lecții înțelepte de la Monica Bellucci.

“Frumusețea constă în naturalitate. Când nu mai ești tu însuți, devii o caricatură.” – Cum să îmbătrânești frumos și cu demnitate? Lecții înțelepte de la Monica Bellucci.

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 November 2023 in CitateDe SufletFrumuseteLecții de viațăLifeStyleSfaturi

La aproape 60 de ani, Monica Bellucci nu se teme să arate că a îmbătrânit, nu își ascunde ridurile și nu folosește Photoshop. Frumusețea ei este naturală, iar vârsta nu îi este un obstacol. Monica a demonstrat lumii întregi că o femeie poate fi frumoasă la orice vârstă.

“A fi frumoasă la 20 de ani este natural. Dar a fi frumoasă la 35 și 45 este o poziție de viață. Nu mă tem de înaintarea în vârstă. Ceea ce ne face frumoși în exterior este ceea ce avem în interior.”

Da, cu siguranță, s-a schimbat odată cu trecerea timpului, dar continuă să impresioneze. Ea nu este atât de pretențioasă și critică în ceea ce privește propria ei înfățișare și consideră că acest aspect nu este deloc cel mai important.

“Nu mă stresez din cauza aspectului meu. În viață, acest lucru nu contează deloc. Cel mai important este să iubești, să zâmbești și să te bucuri de fiecare zi. Atunci vei fi frumos, indiferent de aspectul tău.”

Dacă te concentrezi doar asupra aspectului exterior, poți să ratezi multe lucruri interesante și importante. Unele lucruri vor trece cu siguranță pe lângă tine.

“Poate sună banal, dar pentru a fi frumoasă, este important să dormi bine, să bei multă apă și să continui să te dezvolți, pentru că frumusețea nu este doar în exterior, ci și în interior.”

Vârsta nu înseamnă doar schimbări exterioare…

“Acum sunt mult mai sigură pe mine decât eram în tinerețe.”

Vârsta aduce și experiență de viață. O femeie de 50 de ani râde de problemele care o preocupa la 20 sau 30 de ani. Ea privește multe lucruri altfel acum. Nu îi mai este teamă de judecățile celor din jur, nu îi mai pasă atât de mult de părerea lor, și este mai încrezătoare în ea însăși, ceea ce face viața mult mai ușoară.

Și la vârsta matură poți fi frumoasă, îngrijită și să fii pur și simplu o persoană plăcută, care atrage oamenii.

“Câteodată întâlnesc femei de 60, 70, 80 sau 90 de ani și mă gândesc că sunt absolut minunate! Bărbații la fel.”

Îmbătrânirea este un proces natural pe care nu îl poți opri, și este normal ca aspectul să se schimbe. Este nerealist să urmărești obsesiv tinerețea, transformându-ți fața în ceva de nerecunoscut.

“Frumos este ceea ce este natural. Când nu mai ești tu însuți, devii o caricatură.”

Nu trebuie să te temi de vârstă. Este mult mai ușor să trăiești dacă o accepți cu simpla ei existență. Adoptă un stil de viață sănătos, îngrijește-te de tine, odihnește-te, iubește-te.

La vârsta matură, viața devine mai liniștită și ritmată, și poți să te bucuri de ea fără agitație inutilă, să apreciezi pe cei din jur, să împărtășești experiența și să oferi căldură altora.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!