Fostul președinte SUA, Ronald Reagan, i-a scris un mesaj fiului său: “Un bărbat care investește în căsătorie de două ori mai puțin decât ar trebui să investească, primește tot atât de mult.”

Fostul președinte SUA, Ronald Reagan, i-a scris un mesaj fiului său: “Un bărbat care investește în căsătorie de două ori mai puțin decât ar trebui să investească, primește tot atât de mult.”

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 November 2023 in CitateDezvoltare PersonalaLecții de viațăLifeStylePersonalitateRelatiiSfaturiViata

Președintele Reagan a fost primul președinte divorțat al SUA. Căsătoria sa cu actrița Jane Wyman a fost desfăcută la inițiativa soției. Se pare că personalitatea frumoasei de la Hollywood era complicată, deoarece a început procesul de divorț de cel de-al doilea soț la doar o lună după nuntă. Nici măcar al treilea mariaj nu a durat mult.

Pe de altă parte, Ronald și a doua sa soție, Nancy Reagan, au trăit împreună timp de 52 de ani, iar familia lor a fost întotdeauna un exemplu pentru restul lumii.

În 1971, Reagan, guvernatorul Californiei la acea vreme, nu a putut să participe la nunta fiului său cel mare, Michael, pe care l-a adoptat împreună cu prima soție, Jane, și i-a transmis un mesaj cu urări:

“Dragul meu Michael,

Ai auzit multe glume pe care toți cei ‘nemulțumiți de căsnicie’ și cinicii le împart cu generozitate. Acum, în cazul în care nimeni nu ți-a spus încă, iată o altă perspectivă: te pregătești să intri în cea mai importantă și semnificativă relație din viața umană. Ea poate fi exact cum vrei tu să fie.

Unii bărbați cred că pot dovedi propria lor masculinitate doar dacă pun în practică toate acele povești spuse între băieți în vestiare, convinși cu aroganță că ‘ce soția nu știe, nu o rănește’.

Adevărul este că undeva în adâncul inimii, chiar dacă nu găsește ruj pe gulerul cămășii sau nu prinde soțul cu explicații neconvingătoare despre unde a fost până la trei dimineața, soția știe mereu – și cu această convingere, dispare ceva din magia relației.

Majoritatea bărbaților care se plâng de inutilitatea căsătoriei sunt de fapt cei care distrug relații, nu soțiile lor. Există o lege veche a fizicii care spune că vei primi înapoi exact cât efort depui. Un bărbat care investește în căsătorie de două ori mai puțin decât ar trebui, primește tot atât de mult.

Desigur, vor exista momente când vei vedea pe altcineva sau îți vei aminti de vremurile trecute, și va trebui să te lupți cu dorința de a-ți dovedi că poți să fii încă în formă. Dar lasă-mă să-ți spun cu adevărat cât de magnific este să-ți demonstrezi masculinitatea și farmecul personal, fiind cu o singură femeie toată viața.

Orice bărbat poate să înșele – pentru asta nu este nevoie de masculinitate. Dar este nevoie de mult mai mult pentru a rămâne atrăgător și iubit de către femeia care ți-a auzit sforăitul, te-a văzut nebărbierit, a avut grijă de tine când erai bolnav și ți-a spălat hainele murdare.

Fă toate acestea, în timp ce o faci să simtă căldura strălucitoare a fericirii interioare, și vei auzi o muzică cu adevărat frumoasă.

Dacă iubești cu adevărat o femeie, nu o vei face niciodată să se simtă umilită, întâmpinând mult prea apropiat secretara sau o cunoștință comună, punând-o să se întrebe dacă nu cumva ea este motivul întoarcerilor tale târzii acasă.

Michael, știi mai bine decât mulți ce înseamnă o casă nefericită și ce poate face cu oamenii. Acum ai șansa să faci totul corect. Nu există o mai mare fericire pentru un bărbat decât să se apropie de ușa casei sale la sfârșitul zilei și să știe că cineva de cealaltă parte a ușii așteaptă sunetul pașilor tăi.

Cu dragoste,
Tată.

P.S. Nu vei avea niciodată certuri în casă dacă spui ‘Te iubesc’ măcar o dată pe zi.”Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!