Forma buzelor tale ascunde multe despre ce fel de om esti

Brutarul o mustra mereu pe femeia sa că mergea la biserici și dădea la săraci și la colectele care se făceau. Într-o zi, în timp ce scotea pâinile calde din cuptor și tot locul din jurul brutăriei se umpluse de mirosul plăcut de pâine proaspătă, la ușa brutăriei a venit un sărac și a spus: – Șefule, toate pâinile acestea sunt ale tale? – Ale cui să fie? – Și nu le mănânci? – Bre, pleacă de aici! – Dă-mi și mie una că mi-e foame. – Pleacă!, ți-am spus. Lasă-mă în pace! – Șefule! – Pleci sau nu pleci? – Șefule!… îl ruga săracul. Dar nu a apucat să sfârșească, că brutarul a luat o pâine și a aruncat-o cu putere spre sărac, voind să-l lovească în cap. Acela însă s-a plecat și pâinea a trecut razant deasupra capul său și a căzut jos. Săracul s-a repezit la pâine, a luat-o, a ieșit afară, și retrăgându-se într-un colț, a mâncat-o. Toată ziua aceea brutarul a fost nervos din pricina acelui musafir nepoftit și a pâinii pierdute. „Să îndrăznească să mai vină!”, își spunea el cu mânie în sinea sa. În noaptea următoare, pe la orele două după miezul nopții, brutarul sare din somn înfricoșat și ud de transpirație, strigând: – Femeie, scoală-te! – Ce ai? Ce s-a întâmplat?, l-a întrebat femeia lui înspăimântată. – Scoală-te și adu-mi o cămașă să mă schimb și-ți voi spune ce am pățit! Femeie, parcă am murit și s-au adunat în jurul meu mulți Îngeri și demoni, certându-se între ei cine să ia sufletul meu. Într-un cântar mare de trei ori blestemații puneau mereu faptele mele cele rele și balanța se îngreuia din ce în ce mai mult. La un moment dat un Înger a strigat: „Pâinea! Aduceți pâinea cu care a săturat pe acel sărac flămând! Puneți-o în cealaltă parte a cumpenei!”. Atunci demonii au strigat: „Pâinea nu a dat-o milostenie, ci a aruncat-o să-i spargă capul săracului”. Și au răspuns Îngerii: „Dar s-a săturat cel flămând, și acela a mulțumit”. Și să vezi, femeie, acea pâine a făcut de a schimbat talerele cântarului. Talerul cu acea pâine s-a lăsat în jos și astfel m-am mântuit. De aceea, de acum să dai și să nu te mai oprești. Și eu voi da. Și de ar mai veni pe la noi acel sărac! În sfârșit brutarul a înțeles că, dacă dai, câștigi. Dar noi, oare, am înțeles? Nu cumva ne temem să dăm? Nu cumva judecata noastră s-a afundat în puținătatea de suflet? Nu cumva a venit vremea să începem să ne facem și noi puțin creștini? Să credem cu fermitate că atunci când dăm, nu sărăcim, ci ne îmbogățim. Să probăm prin fapte. Unii oameni au nevoie și așteaptă, fie și o bucățică de pâine. Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Musca și albina

”Unii oameni îmi spun că sunt indignați de faptul că există multe lucruri greșite în biserică. Atunci eu le spun să întrebe o muscă: „Sunt flori în apropiere?”, iar ea le va răspunde: „Nu ştiu dacă sunt flori, dar acolo în mormanul acela de gunoi poţi găsi toată mizeria pe care o vrei”. Şi va începe să îţi înşiruiască toate locurile murdare pe unde a fost. Dar dacă întrebi o albină: „Ai văzut vreun coș de gunoi prin zonă?”, ea îţi va răspunde: „Coş de gunoi? Nu, n-am văzut niciunul, pe aici e plin de flori parfumate”. Şi va începe să îţi înșiruiască toate florile din grădină sau de pe pajişte. Vedeţi voi, musca nu ştie decât unde este mizeria, în timp ce albina ştie unde se găsesc irişii sau zambilele. Iar eu am realizat că unii oameni sunt asemenea muștelor, iar alții asemeni albinelor. Cei care se aseamănă cu muștele, găsesc răul în orice și sunt preocupați de el. Aceștia nu văd binele din jurul lor. Dar cei ce se aseamănă cu albinele, nu văd decât bine, oriunde s-ar uita. Oamenii limitați gândesc și privesc totul într-o manieră greșită, în timp ce aceia care au gânduri pozitive, orice ar vedea, orice li s-ar spune, vor gândi într-o manieră optimistă. SA FITI ALBINUTE!” Părintele Paisie Aghioritul Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

Îți vine să crezi sau nu, forma buzelor unei persoane poate oferi detalii interesante despre aceasta. Privește-te în oglindă și vezi ce tip de buze ai.

Forma buzelor poate fi cărnoasă sau subțire, cu filtrum pronunțat sau fără, cu buza inferioară mai groasă decât cea superioară.

Forma buzelor diferă de la un individ la altul.

Forma buzelor spune multe despre personalitatea ta

Buze mari, cărnoase

Dacă ai astfel de buze naturale atragi atenția, cu siguranță, a celor din jur. Ești o persoană veselă, comunicativă, gata să sară oricând în ajutor.

Îți place să te oferi voluntară în tot felul de acțiuni și iubești mult animalele. Ai un instinct nativ de a-i proteja pe alții.

Buza superioară este mai mare decât cea inferioară

Dacă te potrivești acestei descrieri ești aproape de ceea ce se numește o regină a dramei.

Ai carismă, ești emotivă și iubești viața simplă.

Îți place să fii în centrul atenției, iar cei din jur te iubesc pentru ideile tale bune și amuzante.

Buza superioară mai subțire decât cea inferioară

Această descriere se potrivește unei persoane care iubește aventura.

Munca simplă la birou nu este pentru tine.

Știi ce înseamnă distracția adevărată, ai o fire energică, îți place să-ți faci noi prieteni, să vizitezi noi locuri și să exprimentezi noi aventuri.

Ești o persoană curioasă, sociabilă, deschisă la tot ce este nou.

Buzele au aceeași mărime

Dacă buzele tale sunt la fel de cărnoase, este un semn că ești o persoană echilibrată și puternică.

Îți place să-i tratezi pe ceilalți cu respect și știi cum să primești criticile, atunci când este cazul.

Vezi mereu partea plină a paharului și nu-ți pierzi vremea stând supărată.

Publicitate

Buzele subțiri

Despre persoanele cu buzele mai subțiri se spune că sunt mai singuratice.

Îți place să te descurci singură în orice problemă, să fii pe cont propriu.

Ai nevoie de acele momente de singurătate în care-ți poți auzi gândurile.

Chiar și așa, ești genul de persoană care se bucură maxim atunci când este înconjurată de oamenii pe care îi iubește.

Buza superioară cu filtrum pronunțat

Filtrumul este șanțul pronunțat pe care îl au multe persoane între baza nasului și buza superioară.

Dacă acest filtrum este pronunțat la tine arată că ești o fire creativă, cu o imaginație bogată.

Indivizii cu acest semn propunțat sunt, de regulă, artiști sau muzicieni.

Ai o memorie incredibilă în a reține nume de persoane și fețele acestora.

Ești o fire sociabilă și nu te lași până când nu ai rezultate bune în munca pe care o depui.

Buza superioară cu filtrum rotunjit

Dacă te potrivești acestei descrieri, atunci ești pe fire caldă, bună și sensibilă.

Ai obiceiul de a deveni profund supărată atunci când se întâmplă ceva negativ, grav.

Întotdeauna îți faci timp să-i ajuți pe ceilalți din jur, mai puțin norocoși.

Buza superioară fără filtrum

Aceste persoane sunt printre cele mai responsabile și de încredere din lume.

Refuzi să accepți că lucrurile nu se pot rezolva, și nu te oprești aici.

Te descurci în orice situație și oricine poate conta pe tine, căci ești puternică.

Buze mici, dar cărnoase

Îți place confortul, ai o doză mică de egoism, dar nu îi lași nici pe ceilalți dacă au nevoie de tine.

Lucrurile merg bine pentru tine deoarece știi cum să-ți faci viața frumoasă și fericită.

Buza superioară foarte subțire

Ai calități de lider, așa este clar. Te impui în fața celorlalți, ai idei bune, ești convingătoare.

Ești puternică și ai o energie pozitivă pe care o emani.

Atingi succesul în viață, dar mai puțin în relațiile romantice, căci țelul tău este să fii cineva, nu cu cineva.


Publicitate


Alte Articole