8 motive importante pentru care ar trebui să dormiți pe partea stângă

8 motive importante pentru care ar trebui să dormiți pe partea stângă

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 November 2020 in SanatateSfaturiViata

De obicei, majoritatea oamenilor caută cele mai confortabile poziții pentru dormit, dar dacă sunt confortabile nu înseamnă că sunt și benefice pentru corpul nostru.

Corpul tău este destul de activ și în timpul somnului, de aceea experții recomandă să dormi pe partea stângă pentru a îmbunătăți procesele efectuate în interiorul tău.

Iată motivele pentru care este bine să dormi pe partea stângă:

1. Îmbunătățește digestia

Procesul de digestie continuă să funcționeze chiar și în timpul somnului. Astfel, dacă dormi pe partea stângă, există o presiune mai mică asupra tractului digestiv.

2. Relaxează inima

80% din mușchii inimii se află în partea stângă, iar dormitul pe partea stângă îmbunătățește și ușurează efortul depus de inimă.

Când dormiți pe partea stângă, gravitația ajută inima să pompeze sânge mai ușor. De asemenea, o ajută să funcționeze într-un ritm mai calm.

3. Ameliorează durerile de spate

Dormitul pe partea stângă ajută coloana vertebrală să stea într-o poziție corectă, astfel ameliorând durerile de spate și îmbunătățind circulația. În plus reduce presiunea pe anumite vase de sânge care va duce la reducerea durerilor de spate.

4. Ajută sistemul limfatic

Dormitul pe partea stângă este eficient pentru că ajută sistemul limfatic să filtreze sângele mult mai bine.

5. Reduce arsurile la stomac

Când ne întindem pe partea stângă, legătura dintre stomac și esofag este deasupra nivelului acidului gastric din stomac. Acest lucru previne arsurile la stomac.

6. Îmbunătățește bunăstarea femeilor însărcinate

Poziționarea corpului pe partea stângă ajută femeile însărcinate să mențină circulația și protejează ficatul de prea multă presiune.

7. Previne sforăitul

Acest lucru ajută la menținerea limbii și gâtului într-o poziție cât mai neutră și facilitează mișcarea aerului prin căile respiratorii.

8. Ajută la sănătatea splinei

Splina este situată în partea stângă a corpului iar aceasta este un organ important al sistemului limfatic. Atunci când dormim pe partea stângă, lichidul circula mai usor către splină.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!