Fii tu însuți, nu te lăsa modelat de ceilalți

Fii tu însuți, nu te lăsa modelat de ceilalți

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 March 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Fii autentic, fii visător. Fii bun și, dacă este necesar, încăpățânat. Nu vă rușinați de „păsăricile” din cap – vă face unic! Pe scurt, fii tu însuți.

Protejați-vă întotdeauna unicitatea indiferent de cost. Chiar dacă cuiva nu-i place – acestea sunt problemele sale. Dacă nu permiteți acestei lumi și oamenilor să vă schimbe esența, atunci oamenii potriviți vor veni la voi. Și exact când te aștepți mai puțin.

Această idee poate părea foarte simplă și logică la prima vedere. Dar nu vă puteți imagina câți oameni merg la consultații cu psihologi pentru a li se reaminti acest lucru: FIȚI ÎNTOTDEAUNA VOI ÎNȘIVĂ.

Mai mult, aproape toată lumea se plânge de aceleași lucruri: epuizare mentală, oboseală fizică constantă și senzația că ești pierdut în această lume și nu știi unde să mergi. Există senzația că toată lumea te apasă din toate părțile: la locul de muncă, acasă și chiar într-un cerc de cunoștințe. Lumea pare a fi străină și nesigură. Deja nu înțelegi nimic sigur, nu știi cine ești și unde te duci.

Motivul este că atunci când încetezi să fii tu însuți și devii ceea ce alții așteaptă să vadă, pierzi cea mai frumoasă parte a ființei tale: propria individualitate. Este și mai rău când te prefaci că ești cineva pentru a fi considerat o persoană „normală”. Astfel, abandonezi complet propria ta unicitate. Drept urmare, ai lăsat oameni în viața ta, de la care, sincer, ai prefera să stai departe.

Viața ta se schimbă încet și imperceptibil. Dar într-o zi descoperiți că zilele au devenit gri și fără sens. Undeva, luminozitatea și culorile care te-ar putea inspira dispar. Fosta spontaneitate, care odată te motiva, dispare.

Problema este că nimeni nu te va ajuta în afară de tine. La urma urmei, doar tu îți poți descoperi și proteja adevărata lumină, singurul lucru care te distinge și te face unic. Acesta este singurul lucru care te face special într-o lume în care totul este înlocuibil.

Nu este ușor să rămânem noi înșine într-o societate în care suntem învățați de la leagăn să fim „la fel”. Chiar și în școli suntem învățați să gândim la fel! Ca să nu mai vorbim, majoritatea companiilor preferă angajați ascultători care nu vor contesta politicile conducerii.

Nu este ușor să fii unic atunci când toți indicatorii te îndrumă în aceeași direcție: „fă ca toți ceilalți”.

Cu toate acestea, nu trebuie să renunți. Firește, nu vă va fi ușor. A rămâne fidel cu tine însuți vine cu un preț și adesea scump.

S-ar putea să fiți înțeles greșit sau să nu fiți înțeles, s-ar putea să stați singur în ultima bancă de la școală tot timpul. Este posibil ca la locul de muncă să fiți considerat un „tip rău” care insistă întotdeauna să facă treaba în felul său.

A fi tu însuți este dificil. Dar dacă îndrăznești să-ți spui „Da”, atunci vei deschide ușa unei vieți fericite.

Doar fii tu însuți și vor apărea oameni speciali în viața ta.

Oamenii autentici, liberi, spontani și puțin nebuni devin atrăgători. Și există o explicație pentru acest lucru: și-au spus: „Da”.

„Da” să se accepte așa cum sunt. „Da” pentru a fi cine ești, chiar dacă altor oameni nu le plac.

„Creșterea personală începe atunci când dobândim capacitatea de a ne accepta propriile slăbiciuni.” – Jean VanierDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!