Image

Fii tu însuți, nu te lăsa modelat de ceilalți

Publicat de Patricia Esca pe 25 March 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Fii autentic, fii visător. Fii bun și, dacă este necesar, încăpățânat. Nu vă rușinați de „păsăricile” din cap – vă face unic! Pe scurt, fii tu însuți.

Protejați-vă întotdeauna unicitatea indiferent de cost. Chiar dacă cuiva nu-i place – acestea sunt problemele sale. Dacă nu permiteți acestei lumi și oamenilor să vă schimbe esența, atunci oamenii potriviți vor veni la voi. Și exact când te aștepți mai puțin.

Această idee poate părea foarte simplă și logică la prima vedere. Dar nu vă puteți imagina câți oameni merg la consultații cu psihologi pentru a li se reaminti acest lucru: FIȚI ÎNTOTDEAUNA VOI ÎNȘIVĂ.

Mai mult, aproape toată lumea se plânge de aceleași lucruri: epuizare mentală, oboseală fizică constantă și senzația că ești pierdut în această lume și nu știi unde să mergi. Există senzația că toată lumea te apasă din toate părțile: la locul de muncă, acasă și chiar într-un cerc de cunoștințe. Lumea pare a fi străină și nesigură. Deja nu înțelegi nimic sigur, nu știi cine ești și unde te duci.

Citeste si  Unde își ascunde sufletul suferința: 7 boli cauzate de supărări

Motivul este că atunci când încetezi să fii tu însuți și devii ceea ce alții așteaptă să vadă, pierzi cea mai frumoasă parte a ființei tale: propria individualitate. Este și mai rău când te prefaci că ești cineva pentru a fi considerat o persoană „normală”. Astfel, abandonezi complet propria ta unicitate. Drept urmare, ai lăsat oameni în viața ta, de la care, sincer, ai prefera să stai departe.

Viața ta se schimbă încet și imperceptibil. Dar într-o zi descoperiți că zilele au devenit gri și fără sens. Undeva, luminozitatea și culorile care te-ar putea inspira dispar. Fosta spontaneitate, care odată te motiva, dispare.

Problema este că nimeni nu te va ajuta în afară de tine. La urma urmei, doar tu îți poți descoperi și proteja adevărata lumină, singurul lucru care te distinge și te face unic. Acesta este singurul lucru care te face special într-o lume în care totul este înlocuibil.

Citeste si  Zambetul este incredientul fericirii pentru viata ta! Alege astazi sa zambesti!

Nu este ușor să rămânem noi înșine într-o societate în care suntem învățați de la leagăn să fim „la fel”. Chiar și în școli suntem învățați să gândim la fel! Ca să nu mai vorbim, majoritatea companiilor preferă angajați ascultători care nu vor contesta politicile conducerii.

Nu este ușor să fii unic atunci când toți indicatorii te îndrumă în aceeași direcție: „fă ca toți ceilalți”.

Cu toate acestea, nu trebuie să renunți. Firește, nu vă va fi ușor. A rămâne fidel cu tine însuți vine cu un preț și adesea scump.

S-ar putea să fiți înțeles greșit sau să nu fiți înțeles, s-ar putea să stați singur în ultima bancă de la școală tot timpul. Este posibil ca la locul de muncă să fiți considerat un „tip rău” care insistă întotdeauna să facă treaba în felul său.

A fi tu însuți este dificil. Dar dacă îndrăznești să-ți spui „Da”, atunci vei deschide ușa unei vieți fericite.

Citeste si  Cum poti scapa de gandurile toxice pe care le ai dimineata cand te trezesti

Doar fii tu însuți și vor apărea oameni speciali în viața ta.

Oamenii autentici, liberi, spontani și puțin nebuni devin atrăgători. Și există o explicație pentru acest lucru: și-au spus: „Da”.

„Da” să se accepte așa cum sunt. „Da” pentru a fi cine ești, chiar dacă altor oameni nu le plac.

„Creșterea personală începe atunci când dobândim capacitatea de a ne accepta propriile slăbiciuni.” – Jean Vanier


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!