Fiecărui om îi este dată crucea pe care o poate duce. O pildă înțeleaptă care ne arată de ce nu trebuie niciodată să ne plângem de soarta noastră.

Fiecărui om îi este dată crucea pe care o poate duce. O pildă înțeleaptă care ne arată de ce nu trebuie niciodată să ne plângem de soarta noastră.

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 April 2023 in De SufletPildeViata

În acest articol vă vom povesti o pildă foarte importantă despre viață.

Într-o zi, o persoană nemulțumită de viața sa l-a întrebat pe Dumnezeu: “De ce am o soartă atât de grea? De ce a trebuit să-mi dai o cruce atât de grea? Nu poți să-mi oferi un destin mai ușor? M-am săturat de toate problemele!”

După aceea, a avut un vis. Ea se afla într-un grup de oameni, fiecare purtând propria cruce. La un moment dat a obosit și a făcut o pauză. Dând crucea jos pentru un moment, a observat că crucea sa era mai lungă decât a celorlalți, așa că a tăiat o parte din ea, astfel încât să fie mai ușoaară și și-a continuat drumul.

Chiar înainte să ajungă la destinație, a văzut o prăpastie adâncă care o separa pe ea și pe ceilalți oameni de locul Fericirii Eterne. Ceilalți oameni și-au luat crucile, le puneau peste prăpastie ca să formeze o trecere și mergeau pe cealaltă parte, dar ea nu a putut face asta pentru că crucea sa era prea scurtă. A plâns amarnic și a spus: “Ah, dacă aș fi știut mai devreme ce va urma, nu aș mai fi tăiat crucea”.

După ce s-a trezit, nu a mai cerut niciodată lui Dumnezeu un drum mai ușor și a înțeles că a purta crucea sa nu este un blestem, ci o luptă împotriva răului care se află în fiecare dintre noi. Fiecăruia îi este dată numai crucea pe care o poate purta, iar aceasta este o datorie zilnică pe drumul spre eliberare.

Este important să știm că fiecare persoană are propriile provocări și dificultăți și, prin urmare, trebuie să învățăm să acceptăm crucea noastră. Asta nu înseamnă că trebuie să stăm să suferim și să evităm modalitățile de a ne face viața mai ușoară, ci trebuie să acceptăm limitele și obstacolele noastre ca oportunități de dezvoltare și creștere.

Adesea, când ne uităm la viața altor oameni, ni se pare ușoară și simplă, iar viața noastră pare complicată și grea. Cu toate acestea, nu cunoaștem toate detaliile vieții altora, deci nu o putem compara cu a noastră. Fiecare persoană are propriile probleme, doar pentru că noi nu le cunoaștem nu înseamnă că ele nu există, prin urmare trebuie să ne concentrăm pe propriile noastre probleme și să căutăm moduri de a le depăși.

Țineți minte, fiecăruia îi este dată crucea pe care o poate purta.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!