Fiecare zi pentru noi este un cadou, poate ca nu le avem pe toate insa trebuie sa nu uitam sa fim multumiti de ceea ce avem!

Fiecare zi pentru noi este un cadou, poate ca nu le avem pe toate insa trebuie sa nu uitam sa fim multumiti de ceea ce avem!

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 April 2020 in De Suflet

Cand privim numai la necazurile si suferintele noastre, tindem sa credem ca noi avem cea mai grea cruce, dar cand cugetam mai in adanc, gasim atatia oameni care sufera cu adevarat si care au intr-adevar cruci grele. Cele mai mari bogatii sunt chiar langa noi, dar nu avem ochi intotdeauna sa le vedem.

Ele sunt rasuflarea in narile noastre, auzul in urechi, graiul pe buze, bataia inimii in piept, ratiunea in cuget, lumina in ochi, florile in cale, faptele bune in mainile noastre, libertatea de care dispunem, prietenii de langa noi, viata din noi …

In virtutea acestui lucru ar trebui sa marturisim cu toata fiinta noastra ca suntem fericiti si avem toate motivele sa fim: faptul ca Dumnezeu ne iubeste asa cum suntem, ne-a invrednicit sa cunoastem dreapta credinta ortodoxa, ne-a daruit sanatate – un dar atat de pretios, ne-a daruit un asternut unde sa ne plecam capul, ne hraneste de fiecare data din belsugul Lui de bunatati, ne-a daruit familia si prietenii care sa ne iubeasca si sa ne ajute … toate acestea consider ca ar trebui sa fie cele mai mari motive de fericire pentru fiecare dintre noi. Ce mari binecuvantari!

Cati nu si-ar dori sa aiba ce avem noi, cati nu tanjesc dupa sanatate … iar noi nu stim sa valoram ce avem; de cele mai multe ori pretuim un lucru dupa ce il pierdem. Cartim adesea pentru ceea ce ne lipseste, chiar ne razvratim impotriva Stapanului, uitand ca El, Milostivul, are grija de fiecare dintre noi, randuind in viata fiecarui om, in mod echilibrat, atat bucurii cat si suferinte.

Daca omul ar sta numai in durere, ar cadea in deznadejde, iar daca ar avea numai bucurii, ar uita ce e durerea. Asadar, suntem cu adevarat fericiti si bogati dar nu constientizam lucrul acesta. Am ajuns sa credem ca in zilele noastre nu se mai intampla minuni, uitand ca cea mai mare minune suntem noi, minunea de a exista, de a fiinta! Fiecare zi este un dar de la Dumnezeu.

Am uitat prea usor ca lucrurile marunte de fiecare zi fac viata mai frumoasa. Ne streseaza exact acele lucruri care ar trebui sa ne faca seara sa saltam de bucurie. Incaruntim asteptand lucruri grozave, experiente uimitoare, un zbor pe luna si nu vedem ca liliacul din fata casei a inflorit a doua oara …

Si pentru ca unii considera ca fericirea este in stransa legatura cu banii, sa amintim putin si despre bani, cu toate ca nu mi-a facut niciodata placere sa vorbesc despre ei, tocmai pentru faptul ca banii falsifica inima omului, o fac de plastic, o fac nesimtitoare la necazurile si nevoile celor din jur, iar cu cat e mai bogat, omul devine cu atat mai lacom si mai egoist.

Poate ca fiecare dintre noi a simtit ca nu banii aduc inimii liniste, caci inima nu plange dupa ce plang ochii; ochii plang dupa frumusetea exterioara, inima cauta frumusetea launtrica; ochii plang dupa averi, onoruri si putere, inima inseteaza dupa iubire… Sa nu se inteleaga gresit, nu sunt impotriva banilor, ci impotriva dominatiei lor asupra mintii si vointei omului.

Cu bani se pot face atatea fapte bune si milostenii; mai mult de atat si Sf. Ioan Gura de Aur spune foarte frumos: „Esti bogat? Foarte bine! Esti zgarcit? Foarte rau! Nu cei bogati vor fi osanditi, ci aceia care slujesc bogatiei.” Deci nu osandeste nimeni pe bogati, nu e pacat sa fii bogat, ci sa intrebuintezi gresit averea, devenind astfel robul ei.

Sa ne lumineze Dumnezeu ca sa stim cum sa ne rugam si ce sa cerem in rugaciuni, ca sa nu ne pagubim singuri. Sa-L rugam sa ne ierte pentru cartirea si nerecunostinta noastra, sa ne invete sa pretuim ceea ce deja avem, si sa-I multumim pentru toate cate ne daruieste si ca inca ne da vreme de pocainta.

„Doamne, Tu ai zidit rarunchii mei, Tu m-ai tesut in pantecele mamei mele. Te laud ca sunt o faptura asa de minunata!” Iti multumesc ca ai lasat inima mea sa mai bata si astazi, Iti multumesc ca m-ai invrednicit si astazi sa vad lumina zilei, Iti multumesc pentru toate binecuvantarile din fiecare zi si pentru tot ce-mi daruiesti! Doamne, slava Tie!

sursa: https://luminapentrucandeladinsuflet.wordpress.com

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!