Fiecare femeie ar trebui să cunoască aceste 11 trucuri pe care le poți face cu bicarbonatul de sodiu

Fiecare femeie ar trebui să cunoască aceste 11 trucuri pe care le poți face cu bicarbonatul de sodiu

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 December 2022 in FrumuseteSfaturi si Trucuri

Pe lângă funcția sa principală culinară, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a curăța aproape tot ce poți găsi în casa ta. De asemenea, are niște beneficii foarte impresionante pentru sănătate și pentru cavitatea bucală.

Știați despre aceste 11 proprietăți surprinzătoare ale bicarbonatului de sodiu?

1. Tratează bolile de rinichi.

Potrivit experților, bicarbonatul de sodiu este o soluție alcalină care neutralizează acizii și ajută la controlul nivelului nostru de pH. Ei spun că persoanele cu boli de rinichi își gestionează greu aciditatea corpului.

Dar un studiu recent al oamenilor de știință britanici arată că bicarbonatul de sodiu încetinește de fapt afectarea rinichilor cu două treimi.

2. Tratează arsurile la stomac și indigestia.

Unele medicamente pentru tratarea arsurilor la stomac și a indigestiei conțin bicarbonat de sodiu. Dar experții spun că, dacă aceste medicamente au atât de mult succes în ameliorarea indigestiei și arsurilor la stomac, atunci utilizarea bicarbonatului de sodiu simplu va funcționa și mai eficient.

Ei sugerează să adăugați o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu la o jumătate de pahar de apă și să beți remediul la o oră după masă.

3. Îmbunătățește igiena orală.

Experții explică că spălatul pe dinți prin simpla scufundare a periuței de dinți în bicarbonat de sodiu nu este o idee bună. Având proprietăți abrazive, el va deteriora în cele din urmă smalțul protector.

Cu toate acestea, ei sugerează să cumpărați produse comerciale care conțin bicarbonat de sodiu.

4. Cea mai bună apă de gură.

Am menționat deja ce poate face bicarbonatul de sodiu smalțului atunci când este aplicat pe o periuță de dinți, dar nu l-am menționat ca apă de gură.

Bicarbonatul de sodiu poate ajunge în crăpăturile și găurile dintre dinți și poate curăța limba și gingiile, pe care adesea le ignorăm atunci când periem.

Cel mai simplu mod de a folosi bicarbonatul de sodiu ca apă de gură este să diluezi o jumătate de linguriță într-o jumătate de pahar de apă caldă și să clătești gura cu acesta.

5. Calmează aftele bucale.

În 1973, un spital a dezvoltat o terapie specială pentru pacienții care sufereau de ulcere bucale cronice. Terapia a inclus bicarbonat de sodiu și a reușit să îmbunătățească starea a 7 din 10 pacienți.

6. Albește dinții.

Potrivit experților, motivul pentru care bicarbonatul de sodiu este atât de eficient la albirea dinților este din cauza proprietăților sale abrazive ușoare.

Da, nu este bine să aplici doar bicarbonat de sodiu pe periuța de dinți, dar dacă adaugi puțin la pasta ta de dinți, aceasta  este o idee bună.

Bicarbonatul de sodiu are, de asemenea, proprietăți antimicrobiene și antibacteriene care ajută la combaterea bacteriilor dăunătoare.

7. Acționează ca un deodorant.

Experții explică că bicarbonatul de sodiu acționează ca un deodorant natural, deoarece elimină mirosurile de transpirație.

8. Poate crește eficacitatea exercițiilor.

Mușchii produc acid lactic, motiv pentru care simțiți o senzație de arsură în timpul exercițiilor fizice. Acidul lactic scade nivelul pH-ului din interiorul celulelor tale, ceea ce poate provoca dureri musculare.

Într-un studiu, s-a raportat că participanții care au consumat bicarbonat de sodiu înainte de exerciții fizice nu au simțit aceeași tensiune în mușchi ca înainte.

Mai simplu spus: participanții la experiment s-au putut antrena mai mult decât de obicei.

9. Tratează mâncărimea și arsurile solare.

Potrivit experților, bicarbonatul de sodiu ajută la calmarea roșeții cauzate de mâncărime și arsuri solare. Există multe produse de specialitate care conțin bicarbonat de sodiu. Dar o poți adăuga pur și simplu în apă înainte de a face o baie relaxantă.

10. Albește hainele.

Potrivit cercetărilor, bicarbonatul de sodiu reacționează cu acizii din pete, astfel încât îi îndepărtează cu ușurință.

11. Îndepărtează petele de pe covor.

Potrivit specialiștilor, un amestec de bicarbonat de sodiu și oțet creează un compus numit dioxid de carbon. Acest ingredient este prezent în majoritatea produselor de curățare. Așadar, de ce să nu folosiți doar produsul acesta pentru a îndepărta petele de pe covor? Va fi mult mai eficient

Concluzia este că bicarbonatul de sodiu este un produs versatil. Dar înainte de a încerca să îl utilizați pentru beneficii pentru sănătate, sfătuiți-vă cu medicul.

De asemenea, aveți grijă când aplicați bicarbonat de sodiu pe piele. Poate irita, mai ales dacă ai pielea sensibilă.

Ai încercat deja aceste trucuri? Spune-ne în comentarii. Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l ca să afle și ei despre proprietățile bicarbonatului de sodiu.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!