Fiecare bărbat de succes are o femeie în spate: mama lui, nu soția

Fiecare bărbat de succes are o femeie în spate: mama lui, nu soția

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 November 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatiiSfaturi

Toată lumea a auzit că în spatele fiecărui bărbat de succes se află cu siguranță o femeie. Doar că nu este vorba despre femeia care îl va împinge într-un lac cu crocodili pentru a câștiga 10 milioane de dolari, ci despre altă femeie care îl va iubi mai presus de toți banii din lume și care va alege o cale mai puțin radicală către prosperitatea materială și succes.

Acest lucru se referă la faptul că cineva l-a îndrumat pe bărbatul pe parcursul vieții către succes, l-a ajutat să-l atingă și a creat condiții specifice pentru acest lucru. Și adesea oamenii cred că această femeie este soția.

Aș pune în discuție acest lucru. Din punctul meu de vedere, această femeie nu este soția, ci mama.

Filosoful german, terapeutul și autorul metodei constelațiilor familiale, Bert Hellinger, credea că “succesul are chipul mamei”.

Însă ce părere aveți de afirmația lui Freud: “Un om care a fost iubit fără rezerve de mama sa, poartă întreaga sa viață sentimentul de învingător și încrederea în noroc, care adesea duce la succesul real”?

La momentul în care un bărbat se căsătorește, el are deja anumite conexiuni cu mama sa.

Mama a pus deja în mintea fiului ei anumite valori, perspective de viață, a format strategiile sale de gândire și modelele de comportament. Soției i-a fost dat un om adult cu un set specific de calități pe care le poate ajusta ușor, dar rescrierea completă a caracterului său este puțin probabil să funcționeze.

Chiar dacă succesul a venit la bărbat în timpul căsătoriei și el crede că este meritul soției sale, în parte el are dreptate. El a primit o femeie înțeleaptă care l-a ajutat să dezvăluie ceea ce mama sa a pus în el, a îndreptat acest lucru în direcția potrivită sau l-a plasat într-o situație în care a dorit singur să urmeze calea corectă.

Ceea ce a fost pus de către mama este primar, este fundația. Și fix această bază este cauza succesului sau eșecului bărbatului, influența soției este supraestimată.

Luați în considerare că despre Mae Musk se vorbește la fel de des ca și despre fiul ei celebru. Toată lumea înțelege contribuția acestei femei minunate la dezvoltarea copilului ei.

Și în final, povestea mea preferată. Odată, mama lui Edison a primit o scrisoare de la învățătoarea fiului ei, a plâns și a citit: “Fiul dvs. este un geniu. Această școală este prea mică și nu are profesori capabili să-l învețe ceva. Vă rugăm să-l învățați singuri acasă”.

Câțiva ani mai târziu, după moartea mamei sale, când a căutat prin vechile arhive de familie, Edison a găsit scrisoarea de la învățătoare și a citit-o cu uimire.

“Thomas Alva Edison a fost un copil cu întârziere mentală. Datorită mamei sale eroice, el a devenit unul dintre cei mai mari genii ai epocii sale.”

Și niciun cuvânt despre soție…

Sunteți de acord că succesul sau eșecul unui bărbat este mai mult legat de mama sa decât de soția sa?Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!