Fericirii nu îi plac oamenii care nu se respectă pe ei înșiși

Fericirii nu îi plac oamenii care nu se respectă pe ei înșiși

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 February 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSanatate

Când nu avem suficient respect de sine, sufletul nostru ne răspunde cu suferință. Viața noastră este plină de frigul singurătății, de nuanțele de gri ale zilelor fără bucurie.

Cum afectează lipsa de stimă de sine relațiile de familie? Dacă o femeie (mama, soția) nu se respectă, relațiile armonioase se vor destrăma în familie. Membrii acesteia nu vor fi încălziți de dragoste. Acest lucru se datorează faptului că lanțul energetic al componentelor iubirii este rupt.

Legătura principală din plexul energetic care formează dragostea se va pierde. De aceea, o persoană care nu se respectă pe sine este întotdeauna lipsită de dragoste. În primul rând:

  • Nu poate iubi
  • Nu știe cum să o facă
  • Nu vede niciun motiv pentru care ar trebui să se iubească pe sine

Atunci funcționează o lege naturală:

Lipsa iubirii de sine nu va atrage niciodată dragostea altor oameni, deoarece nu există un magnet de atracție.
O persoană cu lipsă de dragoste se va simți singură chiar și într-o familie, nu numai la locul de muncă, unde toți sunt străini. Chiar și când soarele te arde, ea va simți intern înghețul respingător al resentimentului. Chiar și în mijlocul veseliei, ea va fi tristă, deoarece, dacă te simți invizibil printre oameni este întotdeauna foarte trist.

La persoana care nu iubește și nu se respectă pe sine, inferioritatea începe să progreseze, diverse tipuri de complexe prind rădăcini. Cel mai dureros este sentimentul de inferioritate. De la el crește lipsa de credință în forțele și abilitățile ei proprii.

În astfel de momente, se naște un om trist, care se simte victima sorții, care își reflectă brutal durerea asupra membrilor familiei și a mediului înconjurător. O femeie (soție, mamă) care nu se respectă va tulbura pacea din familie, acuzându-și soțul și copiii că nu o iubesc sau nu o respectă.

Rezultatul la toate aceste necazuri, în primul rând, va fi o femeie care nu se respectă pe ea însăși, pentru că este responsabilă de energia negativă în care trăiește familia. Demnitatea ei jignită, umilită și inferioară seamănă cu o pasăre mare închisă într-o cușcă mică. Nu poate nici să-și îndrepte aripile, nici să zboare, pentru că undele groase ale suferinței nu permit.

De ce este pedeapsa atât de severă, atunci când tuturor celor de pe acest Pământ ni se dă dreptul de a alege: să ne iubim pe noi înșine sau să nu ne iubim, să ne respectăm sau să nu ne respectăm. Fiecare persoană poate decide pentru sine. Însă pe baza acestei alegeri vei avea parte de bine sau rău, fericire sau tristețe. Ceea ce semeni, aia vei culege.

Respectul și iubirea de sine sunt vitale pentru toți cei care vor să-și trăiască viața în fericire și armonie. Pe ce se bazează această afirmație? Respectul este principala sursă de energie pentru dragoste și pentru astfel de manifestări de viață precum bucuria, credința, bunătatea, demnitatea.
Dacă nu va exista respect de sine, este de la sine înțeles că nu va exista nici fericire sau dragoste. Așa ne-a fost confirmat că funcționează Universul.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!