Fereste-te de oamenii care gandesc negativ pentru ca iti vor otravi viata, si te vor molipsi si pe tine!

Fereste-te de oamenii care gandesc negativ pentru ca iti vor otravi viata, si te vor molipsi si pe tine!

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 February 2020 in Spiritualitate

“Gândirea pozitivă, spre deosebire de cea negativă, te va determina să faci orice lucru mai bine.” – Zig Ziglar

Lipsa stimei de sine, gandirea prapastioasa, lipsa increderii si anxietatea sunt un amestec toxic. Poate te intrebi cum poate supravietui cineva avand in el toate aceste lucruri…

Insa acesti oameni negativi sunt peste tot in jurul nostru si pot fi dificil de evitat. Asta nu inseamna ca fiecare dintre noi nu trece la randul sau prin momente de disperare, anxietate sau nu ne simtim descurajati. Diferenta aici este modul in care le gestionezi: fiind o persoana pozitiva, nu lasi acele ganduri sa preia controlul vietii tale.

Mai jos am schitat in 10 puncte radiografia unei minti care gandeste negativ si ce-i face pe acesti oameni sa fie asa cum sunt. Vei observa de ce multe persoane nu sunt constiente de negativitatea in care se scalda, modul in care acest lucru le ruineaza vietile si amprenta pe care si-o lasa asupra celor din jur. Vei invata si lucrurile la care trebuie sa fii atent pentru a evita sa cazi in prapastia negativitatii.

1. Sunt extra sensibili

Oamenii negativi sunt extra sensibili la critica, ba chiar ajung sa nu stie sa primeasca un compliment. Interpreteaza replici inofensive ca fiind prea amabile sau nepoliticoase. De exemplu, daca cineva spune o gluma cu pitici, o persoana negativa s-ar putea simti ofensata pentru ca are impresia ca nu este prea inalta la randul ei.

2. Sunt pesimisti

Cazul acelui prieten care observa nori amenintatori de ploaie in timp ce mergeti spre plaja si care spune de mai mule ori ca cea mai buna parte a zilei deja a trecut. Oamenii negativi rareori se gandesc la un deznodamant fericit sau un rezultat bun. Mai mereu isi imagineaza ca lucrurile vor merge prost.

3. Au o afinitate pentru cuvantul “dar”

Exista cazuri in care o persoana negativa va spune ceva pozitiv sau chiar iti va oferi un compliment in legatura cu ceea ce ai gatit. S-ar putea sa se simta bine ca se afla pe plaja sau la o terasa anume. In aceste situatii, apare o problema: isi termina remarca cu “dar”, lucrurile luand astfel o turnura catre negativitate. Vor spune lucruri precum: „Arata foarte bine restaurantul dar de ce nu ai rezervat o masa afara?” sau „Este o plaja frumoasa dar sunt mereu prea multi oameni in jur”.

4. Sunt intr-o stare continua de ingrijorare

Oamenii negativi se hranesc cu griji. Acest tipar de gandire este ancorat in nevoia de a se simti protejati si mereu constienti de ceea ce se intampla, dar dus la extrem. Practicati starea de prezenta, fiind cu mintea in aici si acum. Veti observa ca aceasta este o metoda foarte buna de a inlatura grijile. Ce trebuie sa se intample se va intampla, chiar daca va ingrijorati sau nu.

5. Se plang foarte mult

Oamenii negativi se plang destul de mult, convinsi ca lumea este impotriva lor. De obicei sunt victime ale vremii ploioase, ale unui sef dificil, ghinionului sau modului in care au fost crescuti. Rareori fac cativa pasi in spate pentru a lua in calcul alti factori precum nivelul scazut de energie, lipsa creativitatii sau faptul ca nu pun osul la munca.

6. Te dreneaza de energie

Pe langa faptul ca-i dificil sa fii in preajma lor, te vei simti drenat complet de energie in preajma oamenilor negativi. Le este dificil sa se simta bine si vor incerca sa-ti capteze atentia, timpul si energia, in timp ce se afunda in spirala negativitatii.

7. Incearca sa-ti spuna ce sa faci

Cand unii oameni incep sa-ti spuna intr-un mod convingator ce ar trebui sa faci cu viata ta, unde ar trebui sa te muti sau daca ar trebui sa-ti schimbi locul de munca, poti sa fii sigur ca acestia fac parte din sfera oamenilor negativi. Nu-si dau seama de acest lucru, insa acesta este un semn ca nu si-au facut ordine in viata si prefera sa le spuna celorlalti ce ar trebui sa faca cu vietile lor.

8. Sunt setati pe modul supravietuire

Exista o explicatie neurologica pentru care unii oameni ajung sa fie atat de negativisti. Are de-a face cu acea parte din creier numita amigdala, ce indeplineste functia de alarma si ne atentioneaza in mod constant cand vine vorba de pericole, lucruri de care ar trebui sa ne fie frica sau vesti proaste.

Oamenii de stiinta considera aceasta stare ca fiind una implicita, ceea ce in termeni de evolutie este normal. Face parte din mecanismul „lupta sau fugi”, in care creierul foloseste o buna parte din neuroni pentru a observa toate lucrurile care ar putea sa iasa prost. Oamenii pozitivi, pe de alta parte, au dezvoltat abilitatea de a evalua si a face fata problemelor, lucru care contrabalanseaza acest mecanism.

9. Sunt foarte retinuti in conversatii

Daca intalnesti o persoana negativa la o petrecere, s-ar putea sa te gasesti intr-o conversatie destul de plictisitoare cu aceasta. Le este teama sa nu spuna prea multe lucruri despre ei insisi, traind cu frica ca daca fac acest lucru, acele informatii vor fi intr-un fel folosite impotriva lor. Rareori se gandesc ca ceea ce spun ar putea fi folosit intr-o lumina pozitiva. Daca observi ca incepi sa devii defensiv sau inchis in timpul unei conversatii, gandeste-te la posibilele motive pentru care s-ar intampla acest lucru.

11. Nu se bucura de lucrurile frumoase pe care viata le are de oferit

O persoana negativa va intalni dificultati in a recunoaste o stare de fericire, pasiune, multumire sau entuziasm. Acestea nu sunt emotii sau senzatii pe care le simte de obicei. Desigur, nu este deloc surprinzator atunci cand iei in considerare ca aceste persoane sunt axate pe locul de munca, relatiile si statutul social pe care il au, niciuna din toate acestea nefiind pe placul lor.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!