Fereşte-te de duhul tristeţii, căci de la el încep toate relele… Parintele Arsenie Papacioc

Fereşte-te de duhul tristeţii, căci de la el încep toate relele… Parintele Arsenie Papacioc

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 October 2020 in Spiritualitate

Să fiţi veseli. Dragă, eu ştii ce vă spun, cu toată siguranţa: ori şi ori şi oricare ar fi motivul unei întristări sau alunei mâhniri, este numai de la draci! N-avem motive.

Dacă îţi creează starea aceasta de agitaţie, de tristeţe, îşi face cuib satana şi-şi cloceşte ouăle; nu mai poţi iubi, nu mai poţi vedea cu perspi-cacitate niţel în viitor, cu raţiunea care ţi-adat-o Dumnezeu, nu mai poţi, pentru că tu eşti trist.

Adică nu eşti în stare de nimic – o stare drăcească foarte greu de suportat. Când sunteţi trişti, gândiţi-vă la lucrul ăsta:„Stai, că este ceva drac aici!” Şi nu acceptaţi.

Arsenie PAPACIOC

Tămăduirea de tristeţe este extrem de importantă. De ce? Pentru că tristeţea, lăsată să se hrănească din puterile sufletului nostru, îl seacă pe acesta de energie şi îl împinge până în prăpastia deznădejdii. Ne întoarcem deci la această patimă cu scopul de a vorbi şi despre căile de prevenire şi de vindecare. În numărul trecut am văzut că există trei cauze ale tristeţii. Fiecăreia îi corespunde o lucrare de tămăduire.

Cunoscând faptul că Dumnezeu vrea să fim veseli și că tristețea este un instrument al diavolului care ne duce la păcat, trebuie să încercăm să o combatem în fiecare moment. Sfânta Scriptură ne oferă o cheie: „Este vreunul dintre voi în suferință? Să se roage” (Iac 5, 13). Iată o rugăciune care poate vindeca tristețea prin care trecem astăzi:

Rugăciune

„Doamne Isuse, tu cunoști tristețea care-mi tulbură inima. Astăzi vin în fața Ta și te rog să mă ajuți, deoarece nu mai pot continua așa.

Știu că mă chemi să trăiesc zilnic în pace, cu bucurie și veselie, chiar și în dificultățile pe care le întâmpin. De aceea, astăzi îți cer să îți așezi mâinile binecuvântate pe rănile psihicului meu, pentru a mă elibera de tristețea care se ascunde în mine.

Astăzi, îți cer harul curățitor, pentru a nu trăi înrobit în amintirea amară a evenimentelor din trecut. Îți ofer trecutul, îți ofer ceea ce am trăit și am suferit.

Vreau să mă ierți și să iert, pentru ca bucuria Ta să poată să izvorască în mine.

Îți ofer suferințele împreună cu preocupările sau temerile de mâine. Fă să-mi crească credința în Tine și bucuria inimii. Tu ești Domn și Dumnezeu al istoriei și al vieții. Ocrotește viața mea și a persoanelor dragi mie, cu toate durerile noastre, cu toate nevoile noastre, iar cu iubirea Ta dezvoltă în noi virtutea bucuriei. Amin”.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!