“Fereste-ma doamne de prieteni, ca de dusmani ma feresc si singura…” Iata tipurile de prieteni de care sa te feresti in viata!

“Fereste-ma doamne de prieteni, ca de dusmani ma feresc si singura…” Iata tipurile de prieteni de care sa te feresti in viata!

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 February 2020 in Dezvoltare Personala

De mult timp ma gandesc la cum ar trebui sa fie o relatie de prietenie pentru a-i multumi pe deplin pe toti. Nu voi da o definitie a prieteniei pentru ca nu exista o definitie care sa acopere marea de fapte si de sentimente pe care le presupune aceasta minunata relatie interumana. Voi incerca insa sa explic ce inseamna de fapt o prietenie FALSA, “prietenia” de care trebuie sa fugi sau sa te feresti caci poate inseamna orice, insa in niciun caz o prietenie adevarata, autentica:

-pentru multi prietenia inseamna sa ii asculti in timp ce ei vorbesc despre problemele lor pana cand raman fara vlaga. Tu trebuie sa dai din cap scurt si o data la cateva ore sa le spui ca au dreptate. E just ca o astfel de relatie merge doar cat timp tu nu ai probleme si nu vrei sa te plangi de ceva anume.

-al doilea tip de relatie care imi vine in minte e acela in care nu ai cum sa deschizi subiectul despre ultima carte citita sau despre o excursie la mare sau la munte (ca tot vin si 1 mai si vara in toata splendoarea lor) ca deja esti acaparata de barfele care au mai aparut in noua saptamana in toate tabloidele si revistele de specialitate. Stiu, vei spune ca barfa e constructiva si ajuta la prevenirea ridurilor, dar ai 2 posibilitati: fie nu vei mai putea trai fara barfe, fie o sa fii nevoita sa-ti cauti alt cerc de prieteni.

-un alt tip de prietenie este acela care se bazeaza doar pe petreceri. E bine sa te distrezi, dar cum ce e prea mult strica, vei simti nevoia unor discutii mai serioase sau a unor sfaturi care nu sunt despre rochia de cocktail pentru seara urmatoare (si nu vei mai fi la fel de bine primita in grup).

-al patrulea “schelet” de prietenie o include pe prietena care te roaga frumos sa o ajuti cu proiectele pentru simplul fapt ca tu nu ai nici sot si nici copii. Daca nu o pui mai repede la punct, nici nu o sa ai prea curand. Data viitoare cand te roaga sa faci ceva in locul ei, fii amabila, dar sugereaza-i ca ai un program foarte incarcat si nu il poti modifica.

-un alt prototip de prietenie este cea care o include pe prietena care uraste barbatii datorita experientelor ei neplacute. Nu e bine sa o asculti prea mult timp. Stim ca barbatii sunt nesuferiti si… toate cuvintele care incep cu “ne(-)”, dar asta pentru ca nu sunt ai nostri. Cei care ni se potrivesc sunt de-a dreptul minunati si ne fac sa zambim fermecator tutoror celor din jur.

-al saselea tip de prietena la care ma gandesc este aceea care stie tot, chiar daca nu are copii, a citit mult despre asta; nu a gatit niciodata, dar are multe carti de bucate. Un lucru e clar: fie ii explici ca in carti e stocat idealul si in viata de zi cu zi ar fi idealul lovit brutal de zid, fie fugi mancand pamantul. De ce? Nu se va sfii sa-ti strice starea de bine si sa te corecteze de fata cu altii chiar daca habar nu are despre ce e vorba.

-un alt tip de prietena este aceea care te lasa balta tot timpul, cu sau fara motiv.

Sigur, mai exista multe tipuri de prietene de care trebuie sa fugi, dar data viitoare vei afla despre ele!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!