Femeile sunt biologic superioare bărbaților! Iată 12 dovezi care susțin acest lucru!

Femeile sunt biologic superioare bărbaților! Iată 12 dovezi care susțin acest lucru!

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 November 2020 in CuriozitățiPersonalitate

Înjosirea sistematică a femeilor în istorie a fost întotdeauna justificată de faptul că bărbații sunt, prin natură, superiori femeilor. Cu toate acestea, o serie de studii științifice au ajuns la concluzia că femeile sunt biologic superioare bărbaților .

Iată cele 12 dovezi:

1. Femeile trăiesc mai mult.

Se știe că, în medie, femeile trăiesc mai mult decât bărbații. În unele țări, speranța medie de viață a femeilor este cu 12 ani mai mare decât cea a bărbaților! Corpul feminin este mai rezistent și mai puțin predispus la boli.

2. Femeile au o memorie mai bună.

Femeile arată un rezultat mai bun la testele de memorie la orice vârstă și își amintesc mai bine informațiile noi decât bărbații. Chiar dacă sunt mai predispuse la demență și boala Alzheimer la bătrânețe, femeile cu deficiențe de memorie legate de vârstă își amintesc mai multe decât bărbații!

3. Femeile pot trăi mai mult fără mâncare.

În caz de foamete sau secetă grea, femeile vor putea rezista mai mult decât bărbații. Femeile au mai multe grăsimi corporale și mai puțină masă musculară. Aceasta înseamnă că au nevoie de mai puțină energie, așa că pot rezista fără mâncare mai mult timp.

4. Femeile tolerează mai bine durerea.

Femeile pot suporta dureri incredibile în timpul nașterii, deoarece pragul lor de durere este mult mai mare decât cel al bărbaților.

5. Femeile au un auz mai bun.

Un studiu al Universității Johns Hopkins din 2008 a constatat că bărbații au un risc cu 5,5% mai mare de pierdere a auzului decât femeile. Și femeile aud și sunete mai bune la frecvențe peste 2000 Hz.

6. Femeile au o imunitate mai puternică.

Studiile arată că hormonul estrogen oferă femeilor o protecție mai bună împotriva bacteriilor și virușilor, astfel încât acestea sunt mai puțin susceptibile să cadă pradă infecțiilor. În plus, produc mai mulți anticorpi ca răspuns la invazia organismelor străine, iar sângele femeilor conține mai multe globule albe.

7. Femeile se bâlbâie mai rar.

Bărbații sunt de 4-12 ori mai predispuși la bâlbâială decât femeile. Un studiu al cauzelor posibile ale acestui fenomen a constatat că bărbații bâlbâiți au mai puține conexiuni între diviziunile de planificare și execuție ale neuronului din emisfera stângă a creierului.

8. Femeile sunt mai puțin sensibile la bolile cardiovasculare.

Potrivit cercetărilor , femeile au în medie tensiune arterială mai mică decât bărbații. Acest lucru înseamnă că este mai puțin probabil să devină victime ale hipertensiunii cronice și ale bolilor cardiovasculare, cel puțin până la menopauză.

9. Femeile au o vedere periferică mai bună.

Bărbații sunt mai buni decât femeile când citesc imagini care se schimbă rapid și observă mișcări bruște. Dar femeile au o viziune periferică mai bună – adică văd o imagine mai mare decât bărbații.

10. La femei, bolile cauzate de mutațiile cromozomului X sunt mai puțin frecvente.

Există multe boli genetice cauzate de mutațiile cromozomului X care se dezvoltă aproape exclusiv la bărbați, deoarece femeile au un al doilea set de gene sănătoase pentru a contrabalansa mutația. În special, femeile au rareori boala Hunter, hemofilia și distrofia musculară Duchenne.

11. Femeile au o inteligență socială și emoțională mai dezvoltată.

Empatia emoțională este de obicei mai bună la femei decât la bărbați; asta înseamnă că îi înțeleg mai bine pe ceilalți și găsesc mai ușor un limbaj comun cu ei. Prin urmare, femeile sunt cei mai buni lideri, profesori și psihologi.

12. Femeile sunt mai bune în a distinge nuanțele.

Femeile sunt mai sensibile chiar și la cea mai mică diferență de culoare față de bărbații. Un studiu a constatat că femeile fac distincție între nuanțele care par a fi aceleași pentru bărbați și determină, de asemenea, de ce culoare primară sau secundară sunt mai apropiate aceste nuanțe.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!