Femeia merita respect!Punct! Pretuiti-va! Iubiti-va! Priviti-va in oglinda si spune-ti-va: merit respect!

Femeia merita respect!Punct! Pretuiti-va! Iubiti-va! Priviti-va in oglinda si spune-ti-va: merit respect!

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 January 2020 in De Suflet

“Daruieste semenilor tai macar zambetul de toate zilele … si inima ta se va incalzi de la dansul de la o vreme.” – [Nicolae Iorga]

Nu am scris pana acum despre violenta si nedreptatea la adresa femeilor. Nu am scris pentru ca nu interactionasem direct cu astfel de cazuri… Pana azi.

Si voi incepe asa: Dragi femei, voi realizati cat sunteti de importante?

Stiti voi ca meritati respect si ca nimeni pe lumea asta nu are voie sa va atinga nici macar cu o floare? Stiti voi ca trebuie sa fiti pretuite, iubite si apreciate? Stiti ca meritati sa vi se spuna cuvinte frumoase, sa fiti imbratisate si sa vi se spuna ca sunteti frumoase? Stiti ca lacrimile voastre nu trebuie sa fie amare de durere si ca noptile nu trebuie sa stea sub semnul grijilor si nesigurantei?

Atunci cand nu va mai simtiti iubite, apreciate, atunci cand ceea ce vi se spune va face sa plangeti si nu sa fiti fericite, atunci cand va simtiti mici, desi nu sunteti, atunci cand nu mai sunteti respectate, atunci cand vi se reproseaza totul fara sa vi se recunoasca meritele, atunci cand va simtiti singure, desi langa voi este cineva, PLECATI! Si nu va mai intoarceti!

Pentru simplul motiv ca meritati ceva mai bun! Pentru ca meritati tot ce-i frumos! Pentru ca meritati iubire, sinceritate, respect, intelegere si siguranta! Pentru ca sufletul vostru nu trebuie murdarit de oameni care nu stiu ce vor de la viata si care nu au auzit in viata lor de respect!

Pretuiti-va! Iubiti-va! Priviti-va in oglinda si spune-ti-va: merit respect!

Viata ofera fiecaruia ceea ce merita. Mai devreme sau mai tarziu. Voi dovediti ca sunteti puternice si ca puteti si singure. Ca exista suficienta forta in interiorul vostru ca sa puteti razbate. Dovediti ca de o femeie trebuie avuta grija, altfel o pierzi. Si o pierzi pentru totdeauna. Dovediti ca se poate! Dovediti ca voi puteti!

de Georgiana R.

Femeile merita sa fie iubite!

Merita iubite pentru ca nu se tem sa iubeasca desi au fost ranite! Nu se tem sa daruiasca desi au fost tradate! Nu se tem sa se lase iubite si sa isi manifeste dragostea. Nu se tem sa alinte, sa ia in brate, sa se dea in intregime, desi uneori ies facute puzzle, sfaramate si lipsite de orice raspuns. Se scutura pe umeri, pe suflet, trag aer in piept, se oblojesc singure cum pot, nu urasc si merg mai departe. Ele stiu ca undeva, cumva, le va fi din nou bine!

Merita iubite pentru ca sunt mereu copilaroase, dar responsabile! Au febra, tusesc, dar totusi se ridica din pat sa le duca copiilor si sotului tratamentul daca si ei sunt bolnavi. Iar uneori, imposibil, eroic, le pregatesc supa, le zambesc si le spun: va fi bine! Si mereu este bine! Pentru ca ele sunt nascute sa fie acel bine, acea liniste, acel cuib in viata lor!

Merita iubite pentru ca am fost tinuta in brate si crescuta cu coloana vertebrala de o bunica. Painea vietii!

In fiecare femeie exista un vis care nu va muri niciodata si mai multe pe care si le-a ingropat de mai de mult in sange, in carne, in suflet. Femeile cand devin mame sau sotii uita de visele lor, de sperantele lor, de nazuintele lor. Nu pentru ca se ignora. Nu pentru ca nu se respecta, ci pentru ca iubesc prea mult. Femeile nu se nasc niciodata pentru ele si uneori se nasc de mai multe ori intr-o viata!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!