„Fa cruce pe tot ce mananci si bei, fie ea si otravita, crucea anuleaza tot.”  ne invata parintele Arsenie Boca

„Fa cruce pe tot ce mananci si bei, fie ea si otravita, crucea anuleaza tot.” ne invata parintele Arsenie Boca

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 January 2020 in Spiritualitate

“Începe fiecare zi cu un gând pozitiv și o inimă plină de recunoștință.” – Roy T. Bennett

Efectele beneficie nu se manifesta doar asupra apei, ci si a oamenilor, stabilindu-se ca presiunea sangelui tuturor celor supusi la teste s-a imbunatatit.

Puterea semnului crucii a fost studiat timp de 10 ani de catre cercetatoarea Malakhovskaya. Ea, alaturi de alti cercetatori, au studiat impactul rugaciunii „Tatal nostru” si al semnului crucii asupra bacteriilor patogene, luand mostre de apa din diferite surse – fantani, rauri, lacuri.

S-a observat faptul ca toate mostrele de apa contineau anumite bacterii inainte de a se rosti rugaciunea domneasca si a se face semnul crucii asupra apei. Dupa efectuarea acestor obiceiuri s-a observat ca numarul de bacterii daunatoare a scazut de sapte, zece, sute chiar mii de ori.

Rugaciunea a fost spusa atat de credinciosi, cat si de necredinciosi, iar numarul bacteriilor a scazut indiferent de cine a fost spusa rugaciunea.

Rezultatele pozitive ale testelor sunt obtinute doar daca semnul crucii este facut corespunzator, in caz contrar daca este facut necorespunzator si fara sa se atinga punctele cheie de pe corp, rezultatele testelor sunt mai slabe sau chiar absente.

Sa luam aminte chiar de la Parintele Arsenie Boca: „Fa cruce pe tot ce mananci si bei, fie ea si otravita, crucea anuleaza tot.”

Exista o istorioara in care o femeie istovita din cauza greutatii crucii pe care o avea de purtat se roaga sa i se dea o alta cruce, convinsa fiind ca, oricare i s-ar da, ar fi mai usoara. Femeia a adormit, visandu-se in mijlocul unei multimi de cruci, de diferite aspecte si marimi, culcate la pamant.

I-a atras atentia una dintre ele: era o cruce nu prea mare, cu margini aurite, impodobita cu pietre pretioase. “Iata, isi va fi spus in sine, o cruce pe care imi va fi usor sa o port!” Dar, indata ce a ridicat-o, crucea a prins a o apasa cu o greutate neobisnuita, aurul si pietrele pretioase sclipeau de-ti luau ochii, dar o greutate era de neinchipuit, cu neputinta de purtat. Alaturi se afla o alta cruce, impodobita cu flori.

“De buna seama ca asta a fost facuta taman pentru mine!” a exclamat femeia, grabindu-se sa ia crucea de jos. Dar, ridicand-o, toate florile s-au prefacut in spini, care i s-au infipt, dureros, in carne. In sfarsit, a gasit o cruce simpla, fara nici o podoaba. Ea nu se remarca nici prin forma deosebita, nici prin aplicatii bogate, dar pe care era scris cuvantul IUBIRE. Ridicand-o, a putut sa o poarte sa sa se convinga ca era cea mai usoara din toate cate incercase pana atunci. S-a mai intamplat ceva: si-a dat seama ca, crucea era cea pe care o purtase pana atunci si care i se paruse grea.

Dumnezeu stie Greutatea Crucii pe care putem sa o purtam mai usor.

Ne-o da pe masura puterii noastre. Noi nu putem judeca cat de grele sunt incercarile trimise asupra apropiatilor nostri. Suferind de lipsuri morale, de saracie, ne uitam cu invidie la cei bogati fara sa ne gandim ca aurul si pietrele scumpe pot spori greutatea crucii care li s-a dat de purtat celorlalti. Alte vieti ni se par inflorind sub semnul unei fericiri perpetue; noi nu vedem spinii ascunsi sub frunzele celor mai aratosi trandafiri.

Daca am fi in stare sa probam toate crucile pe care le trimite Dumnezeu omenirii aflate in suferinta, ne-am convinge, cu siguranta, ca n-am avea forta de a purta niciuna dintre ele cu exceptia celei pe care Domnul, in marea Sa iubire, a ales-o pentru noi.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!