Etica despărțirii: nu minți, nu te răzbuna, nu devaloriza ceea ce s-a întâmplat!

Etica despărțirii: nu minți, nu te răzbuna, nu devaloriza ceea ce s-a întâmplat!

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 December 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitateRelatiiSfaturiViata

Totul în această lume este relativ. Acest lucru se aplică și relațiilor, deoarece ambele persoane pot avea propriul adevăr. La fel ca la începutul unei relații, trebuie să stabilești anumite reguli la sfârșitul relației. Tu ești liber să decizi dacă mai vrei sau nu să vorbești cu fostul partener, dar decizia de a rămâne prieteni nu poate fi decât reciprocă.

Nu există un cod de etică pentru despărțire, dar există întotdeauna reguli de conduită intuitive. Cel mai important principiu este să nu faci altora ceea ce tu nu vrei să ți se întâmple. Și este posibil ca atunci când dragostea, fostul tău partener va vrea să mențineți pacea și prietenia.

 Principiile de bază ale despărțirii, pe care ambele persoane ar trebui să le urmeze:

1. Nu spune minciuni sau lucruri rele

Nu le spune altor persoane lucruri negative despre fostul tău partener doar ca să îl faci să pară rău. Nu vei face altceva decât să te pui într-o lumină proastă în fața lor. Nimeni nu va avea o părere bună despre o persoană care vorbește de rău pe alții.

2. Nu te răzbuna

Oricât de dureroasă ar fi despărțirea, răzbunarea nu va duce la nimic bun. Nu vei rezolva nimic, ba mai mult, vei înrăutății lucrurile. Cel mai bun mod de a trece peste despărțire este să ignori situația și să îți trăiești în continuare viața.

3. Nu vorbi despre detaliile din viața de cuplu

Indiferent cât de „interesante” sunt detaliile vieții tale personale, nu ar trebui să le faci publice. Majoritatea persoanelor nu sunt interesate de ele pentru că le pasă, ci pentru că abia așteaptă să te vorbească pe la spate cu altcineva.

4. Nu urmări fostul partener pe rețelele de socializare

Nu îți crea probleme urmărindu-l pe fostul partener pe rețelele sociale. Dacă trebuie să îi spui ceva, sună-l sau trimite-i un mesaj. Dacă îl urmărești pe o rețea de socializare și vezi că și-a refăcut viața și este fericit, acest lucru te poate face să suferi sau te poate împiedica să îți refaci viața.

5. Nu devaloriza momentele frumoase din relație

Nu devaloriza experiența relațiilor din trecut sau trăsăturile bune ale fostului partener. Da, poate că v-ați despărțit, dar asta nu face momentele din relație mai puțin plăcute, nu vorbi relația de rău doar pentru că s-a terminat. După fiecare relație rămâi atât cu experiențe frumoase, cât și neplăcute, alege să ți le amintești doar pe cele frumoase.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!