Etapele evoluției conștiinței – cele trei nivele pe care le parcurgem în cunoașterea Universului

Etapele evoluției conștiinței – cele trei nivele pe care le parcurgem în cunoașterea Universului

Publicat de Tudor Mihalache pe 24 July 2022 in Spiritualitate

Cu cât ești mai puternic, cu atât testele sunt mai abrupte, cu cât ești mai sus, cu atât sunt mai rapide, cu atât ai nevoie de mai mult, cu atât sunt mai multe. Creșterea poate fi făcută doar printr-o stare de protest în mintea, ego-ul și corpul tău. Ieșirea din zona ta de confort înseamnă creștere.

A-ți lua rămas-bun de la stereotipurile și obiceiurile din trecut este un proces dureros, dar cu toate acestea, fără a elibera factorii constrânși, nu va fi posibil să atragi ceva nou în viața ta.

Dacă tratezi schimbările drastice și munca grea, adică părăsind zona ta de confort ca pe o curățare, atunci poți transforma acest proces de la muncă grea într-o cale captivantă către o nouă versiune a ta.

Nivelul unu. O victimă este o persoană care dă vina pe alții sau pe circumstanțe pentru problemele lor, care trăiește în iluzia de a depinde de părerea altcuiva, de stereotipuri sau de programe generice, care se compară cu alții, își adaptează viața în funcție de altcineva, sau mai degrabă trăiește viața altcuiva, ceea ce o face să simtă stări depresive cronice și dezamăgire față de sine și de starea lucrurilor, conducându-se astfel într-o fundătură.

Nivelul al doilea. Luptătorul este acela care își asumă responsabilitatea pentru sine, dar și pentru ceilalți, care își asumă o povară copleșitoare, luptă, realizează, creează, cere de la sine și de la ceilalți, trece prin rezistență, controlează, încearcă să facă tot ce este în jurul său mai bun și, prin urmare, se întreabă ”de ce oamenii nu ascultă sfaturile lui”.

Acesta este cel care concurează cu el însuși și se grăbește după trofee exagerate, blocându-se în cursă. Mai mult, sub formă de trofee, de regulă, există dorința de a fi recunoscut, acceptat, apreciat pozitiv, dar de fapt – este vorba despre dorința de a fi iubit și nu respins.

Nivelul al treilea. Creatorul este cel care acceptă faptul existenței tuturor realităților și vederilor, fără a evalua sau condamna niciuna dintre ele, dar în același timp își alege propria cronologie, își asumă responsabilitatea pentru sine și alegerea sa, și rămâne fidel cu sine, înțelegând că fiecare are soarta lui pe lumea asta. El știe că este iubit de Univers, că este plin de iubire și, prin urmare, este autosuficient.

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache