Ești stresat? 7 plante medicinale ne salvează în diferite situații

Ești stresat? 7 plante medicinale ne salvează în diferite situații

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Aveți încredere în plante și în capacitatea corpului de a se vindeca. Cu cât veți obține mai multă experiență din această credință, cu atât veți deveni mai eficienți în a vă ajuta să vă mențineți mintea și corpul sănătos.

Iată câteva remedii pe bază de plante pentru situații frecvente de stres:

1. Dacă mintea ta amestecă gânduri cauzate de stres sau anxietate …

Valeriană:

Această plantă este destinată persoanelor cărora le este greu să stea ferm în picioare și au gânduri obsesive de care nu pot scăpa. Valeriana relaxează și regenerează mușchii, ceea ce ajută și la tensiunea internă.

2. Dacă sunteți temporar suprasolicitat …

Fulgi de ovăz:

Acest remediu este în principal pentru un corp supraîncărcat și pentru slăbirea nervilor și insomniile care însoțesc problema. Făina de ovăz calmează nervozitatea interioară și ajută la redresarea ritmului tulburat de somn. De asemenea, acționează ca un agent antiinflamator general.

3. Dacă suferiți de dragoste …

Mușcata:

Mușcata are un model de creștere oarecum haotic, cu flori frumoase și puține rădăcini. Aceasta simbolizează cât de util este pentru persoanele care sunt nervoase. Planta are un efect de curățare asupra sufletului și elimină tot ceea ce decide să iasă la suprafață. Mușcata ne susține la întoarcerea la viață după perioade de disperare și ne arată propria noastră frumusețe interioară.

4. Dacă faceți multe lucruri simultan și vă este greu să vă îndepliniți numeroasele sarcini …

Rhodiola:

Rhodiola unește oamenii cu mediul lor. Planta vă va ajuta să faceți față când treceți prin perioade de supra aglomerare a minții. Când credem că suntem la limita capacităților noastre, rhodiola ne ajută să ne recâștigăm sănătatea. Reduce anxietatea și are un efect antidepresiv.

5. Dacă suferiți de sindrom premenstrual (PMS)

Coada șoricelului:

Coada șoricelului poate ajuta la crampele abdominale dureroase legate de inflamație. Planta ajută la ameliorarea crampelor menstruale (începeți tratamentul cu ceai cu câteva zile înainte de începerea spasmelor) și are efecte antibacteriene, antispastice, antiinflamatorii și astringente.

6. Dacă sunteți pe punctul de a susține un examen sau o prezentare …

Lavandă:

Lavanda ne ajută să fim sinceri și rezistenți. Purifică la toate nivelurile, ne împiedică să renunțăm și ne ușurează ciclul vicios al stresului, tulburărilor de somn și performanțelor scăzute. Multe studii confirmă faptul că lavanda are un efect soporific și calmant.

7. Dacă schimbați locul de muncă …

Hamei:

Hameiul combate tulburările de somn și ameliorează tulburările anxioase ușoare. Acesta ne ajută să fim stabili și să ne simțim mai ușori, să fim mai fericiți și mai flexibili, să permitem ceva nou în viața noastră și să scăpăm de vechi.

Multă sănătate!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!