Image

Ești stresat? 7 plante medicinale ne salvează în diferite situații

Publicat de Patricia Esca pe 4 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Aveți încredere în plante și în capacitatea corpului de a se vindeca. Cu cât veți obține mai multă experiență din această credință, cu atât veți deveni mai eficienți în a vă ajuta să vă mențineți mintea și corpul sănătos.

Iată câteva remedii pe bază de plante pentru situații frecvente de stres:

1. Dacă mintea ta amestecă gânduri cauzate de stres sau anxietate …

Valeriană:

Această plantă este destinată persoanelor cărora le este greu să stea ferm în picioare și au gânduri obsesive de care nu pot scăpa. Valeriana relaxează și regenerează mușchii, ceea ce ajută și la tensiunea internă.

2. Dacă sunteți temporar suprasolicitat …

Fulgi de ovăz:

Acest remediu este în principal pentru un corp supraîncărcat și pentru slăbirea nervilor și insomniile care însoțesc problema. Făina de ovăz calmează nervozitatea interioară și ajută la redresarea ritmului tulburat de somn. De asemenea, acționează ca un agent antiinflamator general.

3. Dacă suferiți de dragoste …

Citeste si  Când ești trădat de cineva care a jurat că nu o va face niciodată...

Mușcata:

Mușcata are un model de creștere oarecum haotic, cu flori frumoase și puține rădăcini. Aceasta simbolizează cât de util este pentru persoanele care sunt nervoase. Planta are un efect de curățare asupra sufletului și elimină tot ceea ce decide să iasă la suprafață. Mușcata ne susține la întoarcerea la viață după perioade de disperare și ne arată propria noastră frumusețe interioară.

4. Dacă faceți multe lucruri simultan și vă este greu să vă îndepliniți numeroasele sarcini …

Rhodiola:

Rhodiola unește oamenii cu mediul lor. Planta vă va ajuta să faceți față când treceți prin perioade de supra aglomerare a minții. Când credem că suntem la limita capacităților noastre, rhodiola ne ajută să ne recâștigăm sănătatea. Reduce anxietatea și are un efect antidepresiv.

5. Dacă suferiți de sindrom premenstrual (PMS)

Coada șoricelului:

Coada șoricelului poate ajuta la crampele abdominale dureroase legate de inflamație. Planta ajută la ameliorarea crampelor menstruale (începeți tratamentul cu ceai cu câteva zile înainte de începerea spasmelor) și are efecte antibacteriene, antispastice, antiinflamatorii și astringente.

Citeste si  Folosesti otetul de mere in bucatarie? Iata cate beneficii aduce pentru sanatate

6. Dacă sunteți pe punctul de a susține un examen sau o prezentare …

Lavandă:

Lavanda ne ajută să fim sinceri și rezistenți. Purifică la toate nivelurile, ne împiedică să renunțăm și ne ușurează ciclul vicios al stresului, tulburărilor de somn și performanțelor scăzute. Multe studii confirmă faptul că lavanda are un efect soporific și calmant.

7. Dacă schimbați locul de muncă …

Hamei:

Hameiul combate tulburările de somn și ameliorează tulburările anxioase ușoare. Acesta ne ajută să fim stabili și să ne simțim mai ușori, să fim mai fericiți și mai flexibili, să permitem ceva nou în viața noastră și să scăpăm de vechi.

Multă sănătate!


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon