„Esti fericita cu viata ta in acest moment?” 5 lucruri care tin de fericirea unei femei!

„Esti fericita cu viata ta in acest moment?” 5 lucruri care tin de fericirea unei femei!

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 January 2020 in Dezvoltare Personala

1. Fericirea porneste de la atitudine

Fericirea porneste de la atitudine. Cele mai fericite femei au ceva in comun: sunt increzatoare in sine si simt ca detin controlul asupra propriei vieti. Cu toate acestea, femeile fericite nu sunt obsedate sa detina controlul. Ele recunosc lucrurile pe care le pot schimba si le cacepta pe cele pe care nu le pot schimba, se arata in studiul “SHE”.

2. Un partener de viata

E adevarat: Conform studiului, femeile care sunt intr-o relatie sunt mai fericite. Desi a fi cu cineva nu iti garanteaza fericirea, un partener iubitor iti ofera un nivel de sustinere si intimitate emotionala pe care alte tipuri de relatie nu le pot oferi.

Sensul casatoriei s-a schimbat radical in decursul ultimilor 50 de ani – nu se mai asteapta de la femeile casatorite sa renunte la munca si nici macar s aisi schimbe numele, iar pe masura ce diferentele salariale lor si cele ale barbatilor se reduc, femeile nu se mai casatoresc neaparat din motive de siguranta financiara sau stabilitate. Se pare ca fericirea asociata femeilor casatorite sa fie o expresie a faptului ca mariajul nu mai este necesar sau cerut de catre o societate- majoritatea femeilor sunt libere sa se casatoreasca doar din dragoste.

Un alt criteriu esential in economia fericirii unei femei contemporane este… partenerul de viata. Cand vine vorba despre relatii, este adevarat ca femeile care sunt intr-o relatie sunt mai fericite decat cele care nu sunt. A fi cu cineva nu ne garanteaza fericirea – parteneriatele cer munca pentru a fi intretinute – dar se pare ca a avaea un partener de viata iubitor ne confera un nivel de sustinere si intimitate fizica pe care alte relatii nu le pot oferi. Acest tip de relatii este pe locul doi ca si contributie la fericirea femeilor, arata acest studiu.

3. Frumusetea interioara si exterioara

Ai incredere in tine si arat-o: femeile multumite de cum arata se simt mai increzatoare cand ies in lume. Nu este vorba despre vanitate, ci de o imagine pozitiva de sine. Femeile spun ca daca au grija cum arata, se simt bine per ansamblu. Dincolo de coafura si machiaj, faptul ca se simte bine imbracata ii poate da unei femei un plus de incredere de sine, la munca si afara ei.

Femeile cu varsta intre 20 si 29 de ani resimt presiunea exercitata de imagini ale unor femei „perfecte” care apar in media. Presiunea de a arata perfect scade insa cu varsta. Odata cu varsta creste si increderea in diverse aspecte ale vietii, facandu-le pe femeile mai in varsta sa fie mai rezistete la accentul pus de media pe infatisare si sa se accepte pe sine si infatisarea pe care o au.

4. Noi, nu eu

Fericirea femeilor mai este bazata si pe trainicia celor mai apropiate relatii ale lor, cele cu familia si prietenii. Dar cea de-a patra trasatura definitoarie a femeilor fericite consta nu doar in a primi dragoste, ci si in a le oferi. La bine si la greu, o retea de intrajutorare formata din familie si prieteni, reprezinta un impuls psihologic foarte important pentru multe dintre femei.

5. Statutul social

Ce de-a cincea trasatura definitoarie a fericirii la femei se refera la increderea de sine din punct de vedere al pozitiei sociale in societate. Nu este vorba de obtinerea unui statut personal, ci de statutul pe care femeile sunt de parere ca genul feminin il are in societatea de astazi.

Concluzia principala a studiului este aceea ca fericirea este la indemana fiecarei femei, deoarece ea nu depinde de bogatie, de circumstante sau de noroc. Caracteristica definitorie a femeilor fericite este mia degraba atitudinea lor fata de viata.

Femeile fericite privesc inapoi spre trecut acceptandu-l si vad jumatatea plina a paharului cand este vorba despre viitor. Ele isi urmaresc in mod activ scopurile, dar accepta si urcusurile si coborisurile si caracterul imprevizibil al vietii.

Mentinerea unei atitudini pozitive fata de viata face loc ocaziilor care contribuie la fericirea lor si le protejeaza pe femei de loviturile care ar putea sa le diminueze fericirea. Pentru femei, fericirea incpe cu mentalitatea pe care o au.

Tu te poti declara fericita in acest moment? Ce am putea adauga pe aceasta lista?Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!