Este mai bine să te retragi și să devii o amintire frumoasă decât să insiști și să devii un deranj

Este mai bine să te retragi și să devii o amintire frumoasă decât să insiști și să devii un deranj

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 October 2020 in De Suflet

Atunci când un loc sau o persoană îţi produc mai multă tristeţe decât fericire, pleacă. Nu stărui acolo unde nu te simţi binevenit, dorit, aşteptat. Nu te încăpăţâna să rămâi lângă oameni care nu te preţuiesc şi cărora nu le pasă de fericirea ta.

Atunci când te afli printre oameni care îţi spulberă visurile, care te împiedică să evoluezi şi să îţi atingi ţelurile, pleacă. Nu-i permite nimănui să îţi irosească şansele de a deveni cine vrei să fii cu adevărat şi de a ajunge acolo unde îţi doreşti.

Atunci când te afli lângă cineva care te face să te simţi inutil, neimportant, incapabil, neapreciat şi neiubit, pleacă. Nu-i permite nimănui să te facă să crezi că nu ești suficient de bun, că nu poți mai mult, că nu ți se cuvine tot ceea ce e mai bun. Nu lăsa pe nimeni să te descurajeze și să-ți impună limite.

Atunci când, indiferent de locul unde te afli, plângi mai des decât râzi, pleacă. Nu-i datorezi nimănui tristeţea şi nefericirea ta.

Atunci când te afli într-un loc, lângă o persoană sau într-o situaţie care îţi fură pacea sufletului, pleacă. Nu rămâne să te obişnuieşti cu ceva ce este toxic pentru sufletul tău. Mai târziu nu vei mai putea scăpa. Teama, nesiguranţa şi neîncrederea sunt sentimente distructive, pe care nu le meriţi.

Atunci când te afli într-o relație în care ești nevoit mereu să te justifici și să-ţi dovedești iubirea și loialitatea, pleacă. Nu-ţi irosi ani preţioşi din viaţă străduindu-te să-i convingi de sentimentele tale şi de intenţiile tale bune pe cei incapabili să primească iubirea.

Atunci când omul de lângă tine nu te mai priveşte şi nu îţi mai vorbeşte cu iubire, făcându-te să te simţi mai mult o povară decât o binecuvântare, pleacă. Nu depinzi de un om anume şi, cu siguranţă, există un altul care să te iubească aşa cum meriţi.
Nu rămâne nicio clipă în plus lângă cineva pentru care nu mai însemni nimic – acordă-ţi libertatea să pleci şi, cine ştie?, poate chiar vei găsi pe cineva pentru care să însemni totul.

Fragment din cartea Insomnii (care se poate comanda aici: Cartea Insomnii)

Irina Binder – InsomniiDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!