„Efectul cârligului” – cum să te simți mai bine, presând pe cele șase puncte ale urechii

„Efectul cârligului” – cum să te simți mai bine, presând pe cele șase puncte ale urechii

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 November 2021 in SanatateSfaturi si Trucuri

În această lume tot mai dinamică și în schimbare rapidă de astăzi, o persoană, din păcate, se confruntă adesea cu stres și oboseală. Cu toate acestea, corpul nostru are o cantitate imensă de sănătate și energie. Trebuie doar să știi cum poți profita de aceste oportunități.

Încă din cele mai vechi timpuri, înțelepții chinezi au acordat o mare atenție deosebită anumitor zone ale corpului uman, iar stimularea lor a dus la normalizarea activității organelor individuale și a întregului organism în ansamblu.

Se credea că astfel de zone sunt situate pe tălpi, în palme și pe urechi. Anumite puncte din aceste zone sunt asociate cu organe și sisteme specifice ale corpului, prin urmare, masajul acestor puncte nu numai că poate ameliora simptomele neplăcute și dureroase, dar poate ajuta și la ameliorarea stresului, a oboselii și la refacerea energiei pierdute.

În zilele noastre, această metodă de tratament este numită reflexoterapie.

Astăzi vom lua în considerare punctele situate pe ureche. Conform învățăturii chineze, există aproximativ șase puncte pe fiecare ureche, iar prin activarea lor, puteți influența activitatea anumitor organe. Puteți apăsa aceste puncte cu degetul sau puteți folosi un cârlig de haine obișnuit.

Punctul șase – pe lobul urechii

Lobul urechii este asociat în primul rând cu inima și capul. Prin urmare, apăsând pe punctul situat pe lobul urechii, puteți normaliza ritmul cardiac și puteți ameliora durerile de cap.

Punctul cinci – deasupra lobului urechii

Potrivit tratatelor chinezești de vindecare, punctul de deasupra lobului urechii este asociat cu sistemul digestiv. Prin urmare, acționând în acest punct, puteți ameliora durerea și disconfortul din abdomen.

Punctele 4 și 3 sunt situate la mijlocul urechii

Există două puncte în mijlocul urechii. Cel din partea inferioară este conectat la nazofaringe, acesta fiind situat puțin sub mijlocul urechii. Dacă aveți nasul înfundat sau dureri în gât, ar trebui să apăsați pe acest punct pentru un anumit timp și disconfortul va dispărea.

Punctul de deasupra mijlocului urechii este conectat la articulații și, acționând asupra lui, vei simți ușurare.

Al 2-lea punct – în zona îndoirii urechii

Acesta este un fel de punct „universal”, deoarece este legat de aproape toate organele corpului uman. Dacă simțiți disconfort și durere în tot corpul, apăsați pe acest punct și după un anumit timp veți simți o ușurare.

Primul punct – în partea de sus a urechii

Partea superioară a urechii este conectată cu spatele și umerii. Pentru a reduce tensiunea în aceste părți ale corpului, este suficient să acționați în acest punct timp de un minut. Acest sfat va fi util în special pentru cei care au un loc de muncă legat de ședința constantă pe scaun sau duc un stil de viață sedentar.

Aceste sfaturi nu sunt un panaceu și nu sunt o alternativă la mersul la medic, deoarece doar un medic poate identifica cauza durerii sau a disconfortului. Dar, folosind tehnici de reflexoterapie, puteți încerca să ameliorați simptomele dureroase și să vă ajutați.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!