Eckhart Tolle: „Ceea ce faci celorlalți, îți faci ție”

Eckhart Tolle: „Ceea ce faci celorlalți, îți faci ție”

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 January 2021 in Citate

De când Oprah Winfrey l-a prezentat la lume pe Eckhart Tolle, autorul bestsellerului „Puterea prezentului și a noului pământ”, învățăturile sale au ajuns la ochii și urechile a milioane de oameni care caută să trăiască în prezent și să își îmbunătățească viața

Mai jos veți găsi 5 dintre cele mai semnificative și mai înțelepte citate ale sale:

1. „Ceea ce faci celorlalți, îți faci singur”.

Acesta este unul dintre acele citate care ne pot transforma întreaga viață. Și dintr-un motiv. Modul în care ne raportăm la ceilalți depinde în mod direct de modul în care ne raportăm la noi înșine. De aceea este atât de important întotdeauna și în orice circumstanțe să nu uităm să ne iubim pe noi înșine … Cu cât ne iubim pe noi înșine, cu atât vom avea mai multă dragoste pe care o putem împărtăși cu ceilalți.

2. „Oriunde ai fi, fii acolo complet. Dacă ești în locul și situația care nu îți place iar acest lucru te face nefericit, ai trei opțiuni: poți fie să te îndepărtezi de această situație, fie să o schimbi, fie să o accepți complet și necondiționat. “

Uneori poate fi foarte dificil să rămâi doar în prezent și să-l percepi așa cum este, mai ales dacă acest „prezent” nu este pe placul tău. Totuși, așa cum ne amintește acest citat, nu suntem niciodată complet lipsiți de putere asupra propriului nostru destin – aproape totul în viața noastră depinde de alegerea noastră conștientă.

3. „Moartea ne ține departe de tot ceea ce nu suntem noi. Secretul vieții adevărate este să „mori înainte de moarte” și să înțelegi că moartea nu există cu adevărat ”.

S-ar putea să fiți surprins sau confuz de acest citat, dar de fapt sensul este destul de simplu. Eckhart crede că o persoană moare cu adevărat numai atunci când nu își dă seama de adevărata sa esență până la capăt. Când reușim să ne uităm în inimile noastre și să înțelegem cine suntem, această cunoaștere nu moare niciodată, indiferent ce se întâmplă cu corpul nostru.

4. „Orice s-ar întâmpla în trecut, nu te poate împiedica să iei decizii în prezent. Iar dacă trecutul nu te poate împiedica, atunci care este puterea lui? “

Trecutul nu mai există, dar nu cunoaștem viitorul … Acest citat din nou ne reamintește cu blândețe și discrete că ar trebui să încetăm să ne agățăm de ceea ce nu putem controla.

5. „Am trăit alături de mai mulți mari maeștri Zen – și toți erau pisici.”

Ei bine, ce pot să spun, Eckhart în mod clar iubește pisicile! Cu toate acestea, dacă sunteți deja familiarizați cu opera lui Eckhart, atunci ar trebui să știți că, în multe dintre lecțiile sale, el oferă adesea exemplul diferitelor animale, care, crede el, sunt capabile să trăiască în prezent. De aceea, în acest citat își numește pisicile maeștri Zen.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!