E greu sa o iei de la capat cand viata te loveste din toate partile…

E greu sa o iei de la capat cand viata te loveste din toate partile…

Publicat de Larisa Moldovan pe 31 January 2020 in Dezvoltare Personala

Iti spui in soapta ‘Sunt puternica!’ si-un zambet se iveste brusc pe fata ta. Chiar crezi in asta! O spui din inima si stii ca nu sunt doar vorbe goale. Pentru ca astazi ai inceput sa crezi din nou in tine.

Astazi ‘ceata’ s-a risipit. Iti poti zari din nou calitatile, iti poti construi din nou idealuri. O poti lua din nou de la capat.

Dimineata. O dimineata rece, o dimineata inghetata ca toate celelalte dimineti de iarna. Dar e o noua zi; poate fi un nou inceput, o noua viata. Ai vrea sa fie asa, ai vrea sa poti schimba ceva. Ti-ai dori ca frigul de afara sa poata ingheta durerea, ca sosirea acestei noi zile sa-ti readuca speranta. Ai vrea sa-ti invingi teama de a o lua de la capat, frica de tot ce-i nou, sa-ti recapeti increderea in tine, sa fii femeia puternica de altadata, ce nu se dadea batuta asa usor. Si totusi, cum de nu mai e asa? Unde a disparut forta, unde s-au dus increderea, sparanta? Si oare, cand? Or fi plecat odata cu iubirea sau pe rand? Nu, asta nu are importanta. Important e doar ca le-ai pierdut pe toate si nu stii cum sa faci sa le aduci inapoi.

Te simti atat de singura si de neputincioasa. Te cuprinde disperarea. Ai vrea sa tipi, sa strigi, sa urli, dar ceva te opreste. Cuvintele parca se poticnesc, sunetele nu vor sa iasa. Barierele ratiunii le tin piept. Doar cateva lacrimi amare reusesc sa tasnasca pe obrazu-ti imbujorat, restabilind intr-un final o liniste temporara. Incerci sa te aduni. Iei “bucata cu bucata” fiecare gand bun, fiecare sentiment curat si-l asezi cu grija la locul cuvenit in sufletul tau, dand la o parte tot ce te nemultumeste, tot ce te-a ranit candva.

Realizezi ca tu esti singura care poti face asta. Nimeni oricat de mult ar vrea sa te ajute, n-ar putea s-o faca in locul tau. Deciziile iti apartin, cum iti apartine viata. Este “lupta” ta si numai a ta. Lupta cu tine insati. N-ai foarte multe de partea ta. Sau poate cele pe care le ai nu sunt chiar cele pe care le-ai dori. Dar vei reusi si asa. Numai sa vrei. Si vrei! Pentru prima data, dupa mult chin si agonie, vrei sa schimbi ceva.

Privesti pe fereastra. Primele raze de soare iti bat in geam. O lumina calda iti scalda fata si-ti patrunde in inima. E prima raza de speranta. S-a schimbat ceva. Speri din nou. Oh, da! Astazi nu va mai fi ca ieri. Astazi te vei rupe de trecut. Vei lasa in urma tot ce ti-a facut rau, tot ce te-a oprit din drumul tau. Te vei impaca cu tine insati si – cel mai important – vei “trai doar in prezent”. Oh,Doamne cate au trecut pe langa tine! Cat timp s-a scurs fara de folos! Cati ani “traiti doar in trecut”!…Dar azi s-a ispravit!

Totul va ramane doar o amintire. Iti spui in soapta “Sunt puternica!” si-un zambet se iveste brusc pe fata ta. Chiar crezi in asta! O spui din inima si stii ca nu sunt doar vorbe goale. Pentru ca astazi ai inceput sa crezi din nou in tine. Astazi “ceata” s-a risipit. Iti poti zari din nou calitatile, iti poti construi din nou idealuri. O poti lua din nou de la capat si puterea se afla doar in interiorul tau. Trebuie doar s-o cauti si sa ai incredere in tine.

Un articol de Diana StroeDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!