Dumnezeu nu întârzie niciodată – totul se întâmplă așa cum ar trebui să fie

Dumnezeu nu întârzie niciodată – totul se întâmplă așa cum ar trebui să fie

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 January 2021 in De SufletRugaciuniSfaturiSpiritualitateViata

Niciunul dintre noi nu își poate imagina ce îl așteaptă ziua de mâine. Numai Dumnezeu știe ce va fi. De fapt, nu ne gândim cu adevărat la aceste probleme, concentrându-ne pe propriile dorințe și pe calea pe care ne-am conturat-o pentru noi înșine.

Suntem atât de preocupați de probleme încât nici măcar nu găsim câteva minute pe zi să ne rugăm și să mulțumim Domnului. Ni se pare că putem rezolva totul noi înșine. Cine, dacă nu tu, este stăpânul vieții tale?

Aceasta este natura omului: când totul este bine în viața lui, uită de Dumnezeu. Înainte de a merge la culcare, admiră pozele de pe rețelele de socializare, citește știri despre vedete și politicieni, dar nu găsește timp pentru cele mai importante lucruri.

Însă mai devreme sau mai târziu, ne amintim rugăciunea. Când ceva se întâmplă în mod neașteptat. Când îți dai seama că nu înțelegi și nu știi nimic în această viață. O rafală de vânt – și ești dus în mijlocul oceanului, ca o barcă de hârtie. Încotro să navigați, ce să faceți – câteva întrebări care ne macină…

Atunci ne întoarcem la Dumnezeu. Îl rugăm, îi cerem sfaturi și ajutor. De regulă, numai atunci când problemele ne bat la ușă…

Ai observat că oamenii cu adevărat maturi nu se agită niciodată sau nu se enervează atunci când nu primesc ceea ce vor chiar în această secundă? Sunt atât de calmi și de încrezători pentru că înțeleg că Dumnezeu știe foarte bine despre toate dorințele și scopurile lor. Nu contează cât de religioși sunt sau cât de des merg la biserică. Chiar și astăzi, Dumnezeu are deja grijă de ceea ce meritați să se întâmple în viața voastră. Un alt lucru este că nu observăm acest lucru sau nu ne dăm seama pe deplin.

Suntem toți la fel: când planurile și proiectele se prăbușesc, începem să ne îndoim de Dumnezeu și că El ne ascultă. Dar Dumnezeu nu greșește niciodată.

El trimite doar lucrurile potrivite la momentul potrivit. Indiferent cum am încerca să „ajustăm” evenimentele dorite – totul își are timpul său. Acceptați acest adevăr cu tot sufletul, cu toată inima. Totul va fi bine și totul se va împlini. Dar nu atunci când ați planificat voi, ci când va decide El. Principalul lucru este că va fi cea mai bună și cea mai optimă perioadă pentru dvs.

Acceptați că nimic nu se va întâmpla 100% exact așa cum ați planificat și intenționat. Ai încredere într-un plan mai perfect – Dumnezeu. El te va ajuta să găsești libertatea. Găsiți adevărata fericire și armonie.

Bineînțeles, trebuie să luptăm și să perseverăm către obiectivul nostru. Dar – fără fanatism și „totul s-a pierdut” în caz de eșec.

Amintiți-vă că veți obține totul la final. Dar se va întâmpla la momentul potrivit și la locul potrivit. Când și unde – nu putem prezice.

Crede în Dumnezeu și El te va conduce acolo unde meriți să fii. În cea mai obișnuită și mai neobișnuită zi. Chiar și dacă îți vei pierde credința în toate și uiți la ceea ce ai visat.

Doar ai încredere în Dumnezeu.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!