Dumnezeu este totul, sa stiti. Banii se pierd, oamenii te uita si pleaca, dar Dumnezeu ramane mereu langa tine…

Dumnezeu este totul, sa stiti. Banii se pierd, oamenii te uita si pleaca, dar Dumnezeu ramane mereu langa tine…

Publicat de Patricia Esca pe 30 January 2020 in Pilde

“Iubirea înseamnă a fi doi și a nu fi decât unul. Un bărbat și o femeie ce se topesc într-un înger.” – Victor Hugo

Urcam un munte pe sub un soare rotat si fiecare treapta spre biserica din lemn era ca un foc de vise pierdut pe sub nori.

M-am asezat pe o piatra si am vazut un inger inalt sub un brad. Era alb, garbovit si statea privindu-ma fix, mirat ce cauta acea fata pe sub muntii cei rosii din Piatra arsa.

Il caut pe Dumnezeu, i-am spus in gand. Cum sa-l gasesc?

A plecat garbovit pe poteca, printre stejarii inalti, si m-am luat dupa el, printre ciuperci si saruturi de fluture alb. Unde este Dumnezeu, il tot intrebam in gand? Si ma tineam dupa el pe poteci neumblate, l-am pierdut intr-o poiana cu iarba inalta.

Era o liniste de vise tarzii ca dupa un somn de vara in podul uitat al bunicii in fan, ca dupa o furtuna care rastoarna copaci si a inteles ca Fumnezeu e lumina si soare inalt! Ca Dumnezeu este peste tot, este sus, este jos pe pamant, este iarba si flori si Dumnezeu e in noi!

Citeste si  In cautarea lui Dumnezeu, o pilda frumoasa pentru sufletul tau!

Si Dumnezeul din noi se face pamant si lumina si vis si ne poarta spre nori in carute trase de zimbrii cei albi si cei mandri. Am inteles ca Dumnezeu ne face ploaie albastra si ne inalta peste campuri cu macii cei rosii pocnind de iubire.

Am stiut ca Dumnezeu te tine de mana la margini de prapastii adanci. I-am multumit ingerului batran ca si pamantul si m-am trezit din vis pe perna cea alba. Mi s-a parut ca vad macul cel rosu din padurea uitata de timp, mirosea in camera a mir si soarele stralucea vesel la fereastra.

Era o zi ca rugaciunea Tatal nostru, atat de frumoasa, ziua in care sufletul meu l-a iubit cu adevarat pe Dumnezeu, cautandu-l prin vise adanci ca si marea albastra.

Dumnezeu este totul, sa stiti. Banii se pierd, oamenii te uita si pleaca, dar Dumnezeu ramane mereu langa tine. Si simti fericirea sub bolte de trandafiri roz in fata unui bol plin de socata, sub teii cei grei, avand langa tine un caine si deasupra pe Dumnezeu.

Priveste cu atentie in jurul tau! Iubirea este acolo unde te astepti mai putin!

Citeste si  O pilda frumoasa despre Rai si Iad! O sa-ti placa!

Ne regasim adesea in situatii i acre cautam iubirea cu orice pret. Vrem sa o simtim, sa o avem, sa fie anoastra si nimeni sa nu ne-o mai ia. Dar exact atunci cand credem ca avem cea mai mare nevoie de iubire si o cautam si in gaura de sarpe, pare sa se ascunda de noi, iar simtuirle noastre parca dispar.

O vorba din popor spune ca toate lucrurile se intampla la timpul lor si ca iubirea vine atunci cand nu o mai cauti. Noi iti spunem ca iubirea este peste tot, trebuie doar sa iti deschizi inima si sa iti doresti sa vezi iubirea asa cum este ea.

Iata cateva dovezi frumoase:

“A iubi inseamna ceva, restul nu e nimic.” – Alfred de Musset

“Nu iubim cu adevarat decat atunci cand iubim fara motive.” – Anatole France

“Dragostea nu cunoaste legi”. – Boethius

“O iubire care nu este eterna nu este nimic”. – Camil Petrescu

“Dragostea e ca randunelele, poarta noroc casei unde se aciuaza”. – Emil Zola

Citeste si  Cele mai multe probleme pleaca de la afurisitii de bani, care ne fac sa nu mai traim, sa nu mai iubim... sa nu mai avem timp sa ne bucuram de prezent...

“Dragostea este daruire deplina”. – Fanus Neagu

“Dragostea e un parfum usor, e o melodie in surdina, e un prilej ideal sub valul cetei”. – Gala Galaction

“Iubirea este arhitectul universului”. – Hesiod

“Putem sa invatam sa iubim, doar iubind”. – Iris Murdoch

“Nu conteaza atat de mult ceea ce faci, ci cata dragoste pui in ceea ce faci”. – Maica Tereza

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Patricia Esca
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!