Dumitru Constantin Dulcan – “Boala se naste din minte si poate fi vindecata prin minte”

Dumitru Constantin Dulcan – “Boala se naste din minte si poate fi vindecata prin minte”

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 September 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologie

Cercetatorii demonstreaza, pe de o parte, existenta unui limbaj si a unui dialog intre minte si celulele noastre, efectul pozitiv al gandurilor si al emotiilor noastre in procesul de vindecare, dar, pe de alta parte, si nociv, in cazul stresului, al depresiei si al altor emotii negative.

Geneticianul Kazuo Murakami a elaborat conceptul de “gandire genetica”, subliniind existenta unei relatii de determinare intre mintea noastra si genele din corpul nostru. Boala se naste din minte si poate fi vindecata prin minte, ne spune acest mare genetician japonez, in stilul caracteristic si profund al filosofiei orientale. ADN-ul, tipar al structurii si fiziologiei noastre, poate fi deci controlat in sensul benefic al sanatatii si evolutiei spirituale prin vointa, prin capacitatea de coordonare a mintii noastre.

Constiinta noastra poate preintampina ca cele 90% din gene apreciate ca inactive sa nu devina patogene, generatoare de boli, sub actiunea conditiilor de mediu, a alimentatiei, poluarii si stresului, ci sa ia o turnura benefica. O multime din genele noastre inactive abia asteapta sa fie activate, printr-un dialog constant, in gene favorabile sanatatii.

K. Murakami nu este singura voce care aclama posibilitatea programarii constiente a genelor noastre. Cercetatorii rusi vorbesc deja de aparitia unei noi medicine, in care ADN-ul inactiv ar putea fi reprogramat prin cuvinte, frecvente radio si laser modulat in semnale purtatoare de informatie semantica. Ei numesc acest dialog cu ADN-ul “hipercomunicare” si sustin ca este necesar in acest scop nu numai intrarea pe o anumita frecventa, ci si o constiinta elevata, un nivel spiritual inalt.” (Rugaciunea poate indeplini acest rol…)

Universul newtonian era vazut ca un spatiu format din obiecte disparate, fara nici o legatura intre ele. Dintr-o astfel de intelegere a unui univers fragmentat au rezultat sciziunea dintre oameni, in politica, religii,lipsa de responsabilitate a individului fata de semeni, consecinta fiind lumea actuala.

Dupa cum vedem, spre deosebire de universul newtonian al fizicii clasice, fizica cuantica ne releva un univers coerent in care toate elementele componente sunt interconectate. Suntem cu totii cauza si efect in acelasi timp. Suntem efectul celor ce ne preced si al celor ce ne inconjoara si suntem, in acelasi timp, cauza celor cu care convietuim si a celor care ne succed.

Dumitru Constantin Dulcan – “Mintea de dincolo”Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!