Două tipuri de oameni cu care nu ar trebui să comunici:

Două tipuri de oameni cu care nu ar trebui să comunici:

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 July 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Evită două tipuri de oameni:

1. Oamenii negativiști – ei îți vor epuiza energia și resursele până la ultima picătură. Nu vor împărtăși nimic cu tine, deoarece nu au nimic al lor din cauza neputinței lor înrădăcinate, iar resursele tale le vor fi însușite tot mai mult.

Oamenii neputincioși sunt obișnuiți să ia și să primească. Vor face asta folosindu-se de milă, de neputința lor și de probleme inventate pentru tine, pentru a obține ceea ce își doresc.

Comunicarea cu oamenii neputincioși te va întrista. Ei vor vorbi mereu despre negativitate și despre cum nu se pot descurca în viață fără tine. Că nu pot face nimic și nu știu să facă nimic.

Ei nu decid nimic singuri, sunt plini de îngrijorări și temeri. Dacă ești în preajma lor, ei se vor împotrivi la orice schimbare pe care vrei să o faci în viața ta. Ei îți vor spune că nimic nu va funcționa, că nu merită să începi sau să încerci.

La început, ei vor crea obstacole înalte ca un zid în viața ta, apoi ca un munte. Vei începe să simți neputință și lipsă de putere. Din cauza pesimismului lor, dorința de a face ceva nou în viață va dispărea complet.

La un moment dat, vei descoperi că te temi de oameni, de schimbările în viață, că te temi să începi ceva și chiar să te gândești la schimbări, vor apărea imediat îngrijorări și frici. Gândurile și temerile devin obsesive.

Vei fi anxios și îți va fi frică să trăiești. Vei vedea că gândirea oamenilor cu neputință s-a transformat acum și în a ta. Acum ești pe aceeași lungime de undă cu ei, aveți ce să discutați împreună și sunteți de acord cu tot ce spun.

2. Cei care poartă ură față de lume și de oameni – ei își vor îndrepta ura și furia asupra ta.

Oamenii cu ură se luptă împotriva întregului univers și a oamenilor. Stilul lor de viață este bazat pe luptă. În subconștientul lor, există resentimente față de cineva sau ceva, iar aceste resentimente le generalizează către toți oamenii, încercând să se răzbune sau să-și revendice importanța.

La început, “puterea” lor poate să te atragă. Ți se poate părea că sunt atât de siguri pe ei și pot să se descurce. Poate că începi chiar să te minunezi de ei, iar ei vor observa asta și se vor juca cu tine.

Astfel, vor începe să-și ridice stima de sine cu ajutorul tău. Faptul că le-ai recunoscut puterea și importanța te-a făcut “valoros” pentru ei, fiind oamenii care subliniază importanța lor.

Într-o primă fază, ei nu au niciun motiv să aibă pretenții față de tine. De fapt, te tratează într-un mod neutru, pentru că nu te cunosc încă. Dar când începi să comunici mai strâns cu ei și ei se familiarizează cu defectele tale, vor avea un temei pentru a te controla și manipula.

Curând, vei observa și vei simți că ei încep să te critice, să te judece, să fie nemulțumiți de tine, să crezi că faci totul greșit și că gândești greșit. Nu vei avea dreptul să te împotrivești, iar dacă vei face acest lucru, vor apărea primele conflicte și ofense – atât din partea ta, cât și din partea lor.

Granițele tale încep să se dezintegreze, începi să te aperi, iar importanța acestor oameni în ochii tăi începe să scadă rapid. De asemenea, importanța ta în ochii lor va scădea rapid. Oamenii vor observa asta imediat și vor începe să-ți răspundă cu răzbunare.

Astfel, vor încerca să-ți submineze și să-ți minimizeze valoarea și să-ți limiteze puterea. Te vor face să-ți fie frică să fii în preajma lor. Acum nu te mai poți relaxa și nu mai poți fi tu însuți în preajma lor, nu mai poți să vorbești deschis despre dorințele tale.

Vei dori să întrerupi comunicarea cu ei, dar nu vei reuși! Acum te-ai transformat în inamicul numărul unu. Ei se vor agăța din ce în ce mai mult de tine, vor apăsa din ce în ce mai mult pe punctele tale sensibile pentru a se răzbuna pentru respingerea și opoziția ta, chiar dacă tu nu ai făcut nimic rău.

Ei nu conștientizează că atitudinea lor distruge relațiile cu toți oamenii. Modul lor de viață, distrugerea de sine. Acești oameni nu știu să se odihnească, să se relaxeze, nu pot permite nici măcar cea mai mică slăbiciune, așa că nici vouă nu vă vor permite asta.

Ei vor menține constant tonusul negativ și stresul în jurul tău. De asemenea, vei observa că de-a lungul timpului, oamenii dispuși să comunice cu astfel de persoane devin din ce în ce mai puțini. Oamenii inteligenți îi evită rapid și nu vor să aibă nimic de-a face cu ei.

În urma acestei experiențe, vei dezvolta teama de comunicare, teama de a te deschide în fața altor oameni și de a fi tu însuți, teama de intimitate și teama de a construi relații.

Vei începe să te temi să vorbești despre tine și despre dorințele tale, să îți exprimi gândurile, să te izolezi de ceilalți oameni și să acumulezi resentimente față de ei. Vei dori să te răzbuni pe ei și să te protejezi de ei.

Ce s-a întâmplat? Ai adoptat (copiat) modul de viață al acestor oameni, ai dobândit obiceiurile lor și perspectiva lor asupra vieții.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!