Doamne, las în grija Ta tot ce nu pot face. Amin!

Doamne, las în grija Ta tot ce nu pot face. Amin!

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 December 2022 in De SufletSpiritualitateViata

Întotdeauna îmi fac griji. În capul meu defilează constant diferite situații, chiar cele care nu s-au întâmplat încă. Sunt în permanență înaintea evenimentelor. Uneori mi-aș dori să pot răsfoi viața mea până în ziua în care lucrurile se vor îmbunătăți.

Cumva, sunt mai concentrat să mă gândesc la ceea ce nu am în loc să apreciez ceea ce am. Îmi compar viața cu a altcuiva, ignorând adevărul că am propriul meu drum. Mă tot gândesc că sunt în urmă față de prietenii și foștii mei colegi. Mă prefac că nu observ darurile cu care mă umple Dumnezeu.

Pentru că, sincer, cred că așa am controlul asupra vieții mele. Și doar așa îmi pot atinge scopul, îți pot schimba situația luând decizii independente, având în vedere vocea interioară și abilitățile mele. Fac totul de unul singur. Și sincer să fiu, am obosit.

M-am săturat să mă bazez doar pe mine. M-am săturat să demonstrez mereu ceva lumii. M-am săturat să mă prefac că nu am momente de slăbiciune. M-am săturat să fiu căpitanul propriei mele bărci. Am venit să-ți ofer controlul.

Îți ofer viața mea, controlul asupra ei, dorințele și visele mele. Te las pe Tine Doamne să preiei controlul, zi și noapte. Pentru că, doar Tu, știi cel mai bine de ce am nevoie și de ce nu am nevoie.

Îți dau inima mea Doamne, pentru că Tu ești singurul care poți să o îngrijești, să o protejezi și să o ridici. Îi poți insufla putere până când nu mai tremură de frică. Și știu că în degetele Tale iubitoare inima mea nu se va rupe. Va fi mereu calmă și liniștită. Va fi mereu plină de iubire.

Renunț să încerc să mă mai comport de parcă știu ce fac și unde mă duc. Numai Tu Doamne înțelegi viața mea cel mai bine. Și promit să-mi păstrez încrederea în Tine. Promit să cred mereu în Tine mai mult, chiar și în zilele în care uit să Te las să mă ghidez spre scopurile mele.

Voi încerca să nu îmi mai fac griji pentru lucruri pe care nu le pot controla. Nu voi mai încerca să găsesc răspunsurile la toate întrebările. Nu mă voi îndoi niciodată de Tine când mă lupt cu mine însumi. În schimb, îmi voi lăsa viața să fie conform planurilor Tale.

Te voi urma oriunde vrei tu să merg. Când lucrurile sunt rele, îmi voi aminti că voi fi mereu în siguranță cu Tine. Cu tine, voi fi mereu iubit, înțeles și compătimit. În prezența Ta, nimic nu poate merge rău.

Și chiar dacă nu Te văd cu ochii mei, Te voi simți în sufletul meu, în inima mea. Știu că Tu ești lângă mine, gata să mă protejezi, dispus să mă salvezi. Numai Tu vrei să mă asculți când nimeni nu vrea să mă asculte. Numai Tu mă calmezi când totul din viața mea scapă de sub control. Numai Tu mă vei prinde dacă cad.

Viața mea capătă un nou sens atunci când încetez să mă lupt cu valurile, când Te las să-mi conduci barca, când stai lângă mine, când privesc soarele scufundându-se pe cerul întunecat.

Găsesc lumină de fiecare dată când îmi dau permisiunea să am încredere în necunoscut. Îmi prețuiesc viața mai mult când îmi amintesc cuvintele Tale, promisiunile Tale, iubirea Ta nestingherită.

Și nu mai am nicio frică când mă Ții de mână, știind că cineva luptă pentru mine, fie că sunt puternic sau slab.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!