Dincolo de frumusețe: Plantele pe care ar trebui să evităm să le ținem în interiorul casei

Dincolo de frumusețe: Plantele pe care ar trebui să evităm să le ținem în interiorul casei

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 September 2023 in CuriozitățiLifeStyleSfaturi

De-a lungul timpului, plantele au fost o sursă de decor și revitalizare în locuințe. Cu toate acestea, nu toate plantele sunt simple ornamente. Unele pot avea impacturi neașteptate asupra energiei din casă.

Un aspect adesea ignorat este faptul că anumite plante pot avea un impact asupra calității aerului din dormitor pe timp de noapte. De exemplu, ele pot consuma oxigen și emite dioxid de carbon în timpul nopții.

Mai mult, se crede că unele plante pot absorbi energia negativă în timpul zilei și o eliberează noaptea. Fiecare om are un sistem energetic unic, așadar reacția la aceste plante poate varia.

Doamna Tamara, expertă în domeniul botanic, ne oferă o perspectivă asupra unor plante care ar putea fi mai puțin benefice în spațiul nostru de locuit:

Begonii:

Populare și atrăgătoare, aceste flori pot avea tendința de a absorbi energia, fie ea pozitivă sau negativă. Se consideră că ele rețin majoritatea energiei negative și returnează doar o mică parte din cea pozitivă.

Crin:

Deși pot părea inofensive, aceste flori pot aduce schimbări neașteptate în dinamica casei.

Feriga:

Ideală în grădini, feriga este mai puțin recomandată în interior din cauza emisiilor sale de dioxid de carbon, care pot duce la dureri de cap.

Tuberoza:

Cu un parfum îmbătător, această floare poate fi asociată cu sentimente negative. Este indicat să evitați această plantă dacă sunteți într-o relație stabilă.

Hippeastrum (Steaua Cavalerului):

Această floare are tendința de a atrage și a emite energie negativă, în special în prezența unor dispute.

Oleandru:

Deși este o plantă frumoasă, mirosul său poate provoca amețeli, fiind nerecomandată în preajma copiilor.

Stellera chamaejasme:

Este o plantă extrem de toxică, periculoasă pentru copii și animalele mici. Seva sa poate provoca probleme de sănătate.

Este esențial să fim conștienți de influența pe care o pot avea plantele asupra spațiului nostru de locuit și să alegem cu grijă cele mai potrivite pentru nevoile și sănătatea noastră.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!