“Devenim maturi nu atunci cand incetam s-o mai ascultam pe mama, ci cand intelegem ca mama avea dreptate…”

Puterea gândului reprezintă unul dintre cele mai importante mecanisme pe care omul le deţine pentru a înţelege viaţa şi a o modela. Gândurile constructive transformă, înnoiesc şi modelează. Gândirea pozitivă nu înseamnă optimism gratuit, superficialitate în abordarea problemelor sau indiferenţă, ci este un mod de a înţelege şi de a te bucura de viaţă, după o sumă de principii realiste şi corecte faţă de tine însăţi. Fiecare dintre noi are puterea de a modifica nivelul de fericire personal. Astfel se explică faptul că persoanele care au o gândire pozitivă se bucură de mai mult succes, o mai bună sănătate psihică şi chiar fizică. Studiile au arătat că pacienţii afectaţi de maladii grave şi chiar mortale, dar care au pastrat o gândire pozitivă, au supravieţuit mai mult decât cei care au privit realitatea cu mai multă obiectivitate.. Gândirea pozitivă ne va ajuta sa descoperim ca nu avem limite în puterea de a rezolva orice problemă, a îndeplini orice obiectiv propus şi a ne făuri propriul viitor. Secretul constă în încrederea în forţele proprii, indiferent de situaţie. Propriul destin poate fi schimbat gândind pozitiv. Iată ce spunea un mare maestru indian – Swami Shivananda:
  • Fii atent la gândurile tale, pentru că ele vor fi cuvinte!
  • Fii atent la vorbele tale pentru că ele vor fi fapte (acţiuni)!
  • Fii atent la faptele tale, pentru că ele vor deveni obiceiuri!
  • Fii atent la obiceiurile tale, pentru că ele vor oglindi caracterul tău!
  • Fii atent la caracterul tău, pentru că el va fi destinul tău!
Când eşti pozitiv nu poţi fi negativ şi nimic din stările negative nu te pot atinge pentru că tu nu le atragi. Este foarte important să ai o atitudine recunoscătoare. Hotărăşte-te asupra a ceea ce îţi doreşti, crede că poţi dobândi acel lucru, crede că îl meriţi şi crede că toate acestea sunt posibile. Înainte de a întreprinde orice acţiune, vizualizaţi în minte rezultatul încununat de succes. Dacă faceţi acest exerciţiu cu concentrare şi credinţă, veţi fi uimiţi de rezultate. Alte lucruri pe care le puteţi încerca sunt activităţi care vă fac fericiţi în general, să vă asociaţi cu oameni care gândesc pozitiv, să staţi tot timpul cu spatele drept şi să practicaţi un tip de activitate fizică. Încercaţi să anticipaţi doar situaţii favorabile şi benefice. În conversaţiile cu ceilalţi sau în dialgul din minte utilizaţi doar cuvinte pozitive, cum ar fi: pot, sunt capabil, este posibil, se poate face, etc. Trebuie să fiţi vigilenţi cu gândurile negative care se ivesc şi să le înlocuiţi imediat cu gânduri pozitive şi constructive, de fiecare dată, cu persistenţă. Vindecarea prin gândirea pozitivă Fiecare dintre noi este stăpân pe gândurile sale. Acest lucru reprezintă puterea miraculoasă prin care toate lucrurile devin posibile. Emitem negativ, atragem dezechilibre energetice şi deci, boala; emitem gânduri pozitive, primim starea de bine şi deci, sănătătea. Trebuie să învăţăm să deţinem controlul absolut asupra mecanismului nostru de gândire, supraveghindu-l în permanenţă. O supărare, o angoasă, menţinute în suflet şi pe chip sunt mari consumatoare de energie. Furia, nemulţumirea modifică funcţionarea corectă a bilei, a ficatului şi inflamează mucoasa intestinului subţire. Teama transformă mucoasa intestinului gros. Drept urmare, abdomenul se baloneză apărând disconfortul fizic, insomniile, dereglările metabolice. Toate aceste modificări determină o reacţie imunitară anormală. Gândurile negre sunt direct răspunzătoare de otrăvurile din mental, apoi se răsfrâng asupra corpului fizic. Aşa se nasc bolile. A înceta să gândim corect, înseamnă a fi perturbaţi. Dacă există o stare depresivă în minte, nici corpul nu poate funcţiona corect. Sănătatea mentală este mai importantă decât cea fizică. Dacă mintea este sănătoasă atunci şi corpul va fi sănătos. De aici rezultă că, psihicul „ ţine”fizicul. De aceea, trebuie să facem eforturi pentru a vedea partea plină a paharului. Fiecare lucru, fiecare acţiune a ta poate fi privită din cel puţin două puncte de vedere. Alege-l pe cel care pune lucrurile pe făgaşul cel bun. Imaginează-ţi evoluţii favorabile! Zâmbeşte, fii vesel! Şi nu uita că tu însuţi eşti creatorul propriului tău univers ! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!
Publicitate

Parintii sunt cei mai importanti oameni din viata noastra, dar uneori noi uitam despre acest lucru. Ei la fel ca si noi, au nevoie de sustinere si iubire. Tine minte asta! Am ales cateva citate care o sa-ti arate ca parintii nu au pret.

1. Nu-i suparati pe parinti. Parintii sunt o tinta prea apropiata; de la aceasta distanta este imposibil sa nu nimeresti.

2. Familia este imparatia tatalui, pacea mamei si raiul copilului.

3. Numai atunci cand copiii incep sa traiasca aparte de parinti si pe banii lor, ei incep sa inteleaga ca nu sunt cei mai destepti, iar parintii lor nu sunt cei mai prosti.

4. N-o sa gasesti niciodata niste prieteni mai buni decat parintii tai. Doar ei te vorbesc pe la spate de bine, iar in fata iti arunca noroi.

5. Numai dupa ce ne maturizam incepem sa intelegem valoarea sfaturilor parintesti!

6. Parintii sunt cei mai nepretuiti, dar fara pret, din ceea ce putem avea in viata…

7. Prietenii tai pot fi niste tradatori, iubitii pot fi infideli, iar parintii – ei sunt intotdeauna cu tine si intotdeauna singurii.

8. Nu te supara prea mult pe parintii tai, tine minte: ei au fost ca tine si tu vei fi ca ei.

9. Doar parintii nostri au nevoie cu adevarat de noi, pentru restul noi doar prezentam interes…

10. Pretuiti-va parintii – ei sunt singurii care nu ne vor parasi in orice situatie nu am fi.

11. Fiecare dintre noi are doua aripi: Tata si Mama. Atat timp cat ei exista, noi zburam. E foarte greu sa zbori cu o singura aripa… Cu atat mai mult sa mergi pe jos… Fie ca toti sa zboare cat mai mult timp cu doua aripi. Aveti grija de parinti!

12. Nu-ti educa copiii, ei oricum vor semana cu tine. Educa-te pe tine!

O pildă pentru tinerii zilelor noastre

Un tanar era foarte suparat ca nu are mai multi bani, ca nu-si poate cumpara tot ce-si dorea.

Publicitate

Se plimba trist pe strada, nestiind cum sa iasa din aceasta situatie. Dar, cum mergea el asa, s-a lovit deodata de cineva. Mare i-a fost mirarea sa vada ca, din neatentie, a dat peste un om sarman, fara vedere. Incerca bietul om sa se ajute cu un baston si sa gaseasca drumul spre casa. Tanarul nostru l-a ajutat, conducandu-l de brat.

Vazand cat sunt altii de necajiti, tanarul nu s-a mai gandit, de atunci, decat la un lucru: cat de bogat este el. Nu avea bani pentru tot ce si-ar fi dorit, dar avea comoara cea mai mare din lume, pe care banii nu o pot cumpara: sanatatea cu tot ce izvoraste din ea – putere de munca, bucurie si voie buna.

Acum isi dadea seama ca sunt oameni care au ramas ologi in urma unor accidente. Dar picioarele sale il puteau duce oriunde. Altii au ramas orbi. El putea sa vada, insa, clipa de clipa, toate frumusetile din jurul sau. Exista si unii oameni care, din pacate, sunt orbi si ologi sufleteste, pentru ca sufletul lor s-a golit de bucurie, de speranta si dragoste. Acestia sunt cu adevarat nefericiti.

Cu cat vei fi mai binevoitor, cu atat sufletul tau va avea mai multa liniste. Cel rau si zgarcit nu da niciodata nimic, nici macar un pahar cu apa sau un sfat, chiar daca aceste lucruri nu l-ar costa nimic. Un astfel de om mai este cu ceva de folos celorlalti?

Daca ne vom uita in jurul nostru vom vedea ca nimic nu traieste doar pentru sine. Pana si un copac obisnuit. Chiar daca nu ne ofera fructe, ne da cel putin posibilitatea sa ne odihnim un minut la umbra lui.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet
"Caută mai bine să te învingi pe tine decât soarta şi să-ţi schimbi mai degrabă dorinţele decât ordinea lumii." — René Descartes Cu ani in urma, in timp ce ma rugam, i-am cerut lui Dumnezeu sa imi trimita o sotie. “Cere si ti se va da”… I-am spus lui Dumnezeu nu doar ca as vrea o sotie, dar i-am explicat si ce fel de sotie cautam. I-am spus ca vreau o sotie care sa fie buna, tandra, blanda, plina de compasiune, iubitoare, sincera, calma, generoasa, afectuoasa, intelegatoare, pasionala, cu un suflet cald, inteligenta, sa aiba simtul umorului, sa fie senzuala si de incredere. Am specificat si cum as vrea sa fie din punct de vede fizic. Si pe masura ce timpul trecea, am mai adaugat cateva lucruri pe aceasta lista a dorintelor inimii mele. Apoi, intr-o noapte, Dumnezeu a vorbit inimii mele si a spus: “Fiule, nu pot sa iti dau ceea ce mi-ai cerut”. Am spus: “De ce, Doamne?”. El a spus: “Fiindca sunt un Dumnezeu al dreptatii si nu pot sa fac ceva care sa nu fie drept”. I-am spus: “Doamne, nu inteleg de ce nu pot avea ceea ce te-am rugat. “Atunci o sa iti explic.”, mi-a spus Dumnezeu. “Nu ar fi drept din partea mea sa iti indeplinesc dorinta caci nu pot sa iti dau ceva ce tu insuti nu esti.” “Nu ar fi drept din partea mea sa iti dau o persoana care este iubitoare daca tu uneori poti fi plin de ura sau pe cineva care este bun daca tu poti sa fii rau, pe cineva care este iertator si tu sa porti in continuare ranchiuna in suflet, pe cineva care este sensibil si tu sa fii indiferent etc.” Mi-a spus: “In loc sa pierzi timpul incercand sa gasesti pe cineva sau sperand ca o sa-ti dau pe cineva cu toate calitatile pe care le cauti, mai bine ti-ai permite sa devii tot ceea ce cauti. Caci nu pot sa iti dau ceea ce nu esti”. Modeleaza-ti inima si spiritul astfel incat sa devii ceea ce cauti si Ea te va gasi. Cea mai importantă relaţie este cea pe care o ai cu tine. De acolo pleacă totul. Acela e modelul care îţi ghidează viaţa. Dacă relaţia ta cu tine este bună, atunci te poţi declara un om împlinit, altfel mai ai de lucrat. Se spune să-ţi iubeşti aproapele ca pe tine însuţi. Păi cum să-l iubeşti dacă tu nu te iubeşti pe tine? Ai grijă de tine, acceptă-te, iubeşte-te, răsfaţă-te, petrece timp cu tine. Fă-ţi surprize, ieşi în oraş şi delectează-te cu ceva frumos de văzut sau de gustat. Aşteptăm să ne scoată cineva în oraş şi dacă nu se găseşte nimeni să o facă, preferăm cei patru pereţi. De ce avem nevoie de altcineva care să ne arate că viaţa e frumoasă, că există milioane de motive să ne bucurăm? Aşteptăm să ne facă altcineva fericiţi când aceasta este datoria noastră principală. Nu a celor de lângă noi. Nu a jumătăţii noastre. A noastră. Şi e atât de simplu, dacă ne concentrăm pe a fi şi nu pe a avea. Relaţia pe care o ai cu tine este importantă şi pentru că le arată celorlalţi cât valorezi tu în ochii tăi. În funcţie de această valoare, te vor preţui şi ei. Cum poţi să ceri altcuiva să îţi ofere ceea ce tu nu consideri că meriţi? Respect, apreciere, dragoste, încredere. Pentru a le primi e necesar să le deţii înainte. Să le fi primit de la tine. Pentru tine cea mai importantă persoană eşti tu. Cea mai grozavă, cea mai bună! Tu înainte de toţi şi de toate. Pentru că numai aşa te vei putea concentra asupra celorlalţi. Numai dacă ţi-e bine, ai timp şi disponibilitate să-i asculţi şi să-i ajuţi pe alţii, sau pur şi simplu să trăieşti în pace lângă ei. Relaţia pe care o ai cu tine trebuie întreţinută şi prin timp petrecut împreună. Însă foarte mulţi dintre noi fug de aşa ceva, şi-o numesc singurătate. Să petreci o zi citind, meditând, plimbându-te înseamnă să petreci timp de calitate cu cea mai importantă persoană din viaţa ta...TU. Înseamnă să-ţi încarci bateriile şi să fii recunoscător că încă îţi mai permiţi să ai acest timp doar pentru tine. Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!