Detoxifierea sufletului prin iertare – cum sa iti faci liniste in ganduri cu ajutorul iertarii

Detoxifierea sufletului prin iertare – cum sa iti faci liniste in ganduri cu ajutorul iertarii

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 February 2020 in Dezvoltare Personala

Valoarea fiintei umane creste pe masura ce iarta si iubeste! Fara om, Dumnezeu ar fi iubire, dar daca exista omul, Dumnezeu este iubire si iertare. Iubirea si iertarea pot schimba orice suflet.

De ce ne ingreunam inima cu suferinta? Putem sa alegem fericirea in locul tristetii iar calea catre fericire este IERTAREA.

1. Iert pentru ca in ciuda dezamagirii, aleg sa merg mai departe in viata.

2. Iert pentru ca ceea ce se intampla este exact ceea ce trebuia sa se intample. Sunt recunoscatoare pentru fiecare moment care m-a adus aici.

3. Iert pentru ca furia este calea care duce catre suferinta.

4. Iert pentru ca aceasta a fost o oportunitate de a invata ceva nou si de aceea trebuie sa fiu recunoscatoare.

5. Iert pentru ca sunt fericita cu ce am astazi si deci nu e nevoie sa plang sau sa invinovatesc ceea ce s-a intamplat ieri.

6. Iert pentru ca timpul nu se poate niciodata intoarce, pentru ca timpul mereu merge inainte. Ce merge inainte, impreuna cu mine?

7. Iert pentru ca probabil, ceea ce mi se face mie, am facut la randul meu altcuiva, poate si fara sa imi dau seama.

8. Iert pentru ca nu vreau ca nu vreau sa permit ca purtarea sau greselile cuiva fata de mine sa ma transforme intr-o victima.

9. Iert pentru ca orice rana sau dezamagire vor fi intr-o zi, in avantajul meu.

10. Iert pentru ca, luptand in sinea mea cu cineva, nu fac decat s ama extenuez. Cat timp am sa mai duc aceasta lupta?

11. Iert pentru ca a uri acel ceva inseamna de fapt a alege sa urasc.

12. Iert pentru ca a trai in suferinta imi retine abilitatea de a iubi. Nu pot sa ofer dragoste pura dintr-o inima ranita.

13. Iert pentru ca cel mai bun mod de a avea controlul asupra unei situatii este sa fiu in pace.

14. Iert pentru ca ultima mea intrebare este „Cat timp voi petrece alaturi de ceva care nu imi aduce niciu folos?”

15. Iert fiindca viitorul meu este prea promitator ca sa fie ruinat de egoism, ingrijorare si amaraciune.

Iertarea te ajuta sa te eliberezi de manie si resentimente, iti transforma gandurile distructive in unele sanatoase si linistite, te ajuta sa interactionezi mai frumos cu cei din jur si sa imbunatatesti relatia cu acela care te-a ranit facandu-l constient de fapta sa si dorind, poate, sa repare greseala, este totodata si un act de iubire fata de Dumnezeu. Ai putea adauga o multime de motive pentru care merita sa ierti. Rabdare si perseverenta.

Se spune ca toti oamenii au trei vieti: una publica, una privata si una secreta. Oamenii se schimba treptat. Unii pot iert ao nedreptate in cateva zile, altii au nevoie de cateva saptamani, luni sau chiar ani. Cu cat rana e mai mare, cu atat procesul e mai greu. Starturile sau hainele suferintei ne demonstreaza ca iertarea este o deprindere ce se exerseaza. E o munca grea, uneori dureroasa. Oamenii apeleaza adeseori la negare, suprimare, reprimare, regresie, transfer de sentimente (deplasare), identificare cu agresorul pentru a face fata sentimentelor cu care le este greu sa se confrunte. Cu cat pierderea este mai mare, cu atat este mai greu sa ierti. Orice om poate fi iertat, inclusiv tu.

Nimeni nu scapa de suferinta. Pune o lumanare pe locul suferintei tale. Exista o tensiune intre dreptate si mila. Nu mai vorbi de rau pe cel care te-a ranit. Spune o rugaciune pentru acel suflet. Aduna in tine compasiune, bunavointa si iubire. Iertarea poate fi un dar facut unei persoane care nu merita. Orice act, oricat de dureros ar fi el, poate fi iertat. Iertarea este posibila chiar si in cele mai brutale si nedrepte conditii. Temnitele comuniste si nu numai sunt marturii vii de jerfa pe altarul iertarii.

Dupa cum nici un motiv nu indreptateste un avort, nici chiar un viol, tot la fel nici un motiv nu justifica o neiertare. Fiecare fiinta are dreptul la viata, fiecare suflet are dreptul la iertare.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!