Destinul ne aduce împreună cu oameni dificili: de ce se întâmplă acest lucru și cum să găsim motive de bucurie în asta.

Destinul ne aduce împreună cu oameni dificili: de ce se întâmplă acest lucru și cum să găsim motive de bucurie în asta.

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 September 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Înțelepciunea populară spune că omul este rezultatul a ceea ce a avut de trecut. În acest proces, circumstanțele și oamenii trimiși de destin joacă un rol important. De fapt, ei nu apar în viața noastră întâmplător. Unii dintre ei devin binecuvântări, alții – lecții serioase de învățare.

Există o categorie de oameni care ne enervează, ne strică starea de spirit, ne tratează cu dispreț, fac remarci sarcastice la adresa noastră și ne cauzează prejudicii morale.

Ce putem învăța de la dușmani

Există o expresie conform căreia este mai bine să ții dușmanii puțin mai aproape decât prietenii. Deoarece doar de la un inamic poți învăța să ai ambiție și rezistență.

În comunicarea cu oamenii răi, cel mai important lucru este să nu te lași influențat emoțional, să nu reacționezi la lucrurile prin care vor să te scoată din echilibru. Deoarece inamicul dorește să devii vulnerabil, să îți pierzi autocontrolul și să arăți emoții.

Când o persoană simte durere, jignire și inferioritate, începe să se plângă de propria sa soartă. Această stare va duce la victimizare. Mulți văd răzbunarea ca pe o soluție. Cu toate acestea, acțiunile de răspuns nu vor șterge prejudiciul, de cele mai multe ori vor cauza noi distrugeri.

“Oamenii răi” nu ajung în viața noastră întâmplător. Ei acționează ca profesori și îndrumători. Cu ajutorul lor învățăm exact ce nu dorim. Cazurile de rănire, insultă sau lipsă de respect ne ajută să creștem, să ne respectăm pe noi înșine.

Când cineva ne provoacă durere, avem oportunitatea să învățăm să ne distanțăm, să căutăm apoi o cale de ieșire din situații traumatice, să ne apărăm și să ne susținem interesele.

Atitudinea lipsită de respect și veninoasă față de persoana noastră ne învață să stabilim propriile limite și să impunem restricții în ceea ce ne privește. Nu degeaba viața este numită un bun pedagog și universul – un mare scenarist. Deoarece oamenii care ne-au făcut rău ne-au oferit o mare lecție. Din toate astea, înțelegem ce prieteni, parteneri sau colegi merităm cu adevărat. Îi putem invita cu ușurință în viața noastră.

Vor fi alături cei care ne merită.

Probabil că au fost lângă noi tot timpul, doar că nu i-am observat. Deoarece oamenii buni sunt mai mulți. Dacă comunici normal cu ei, viața se va aranja de la sine. Dar nu trebuie să uităm că fără indivizii răi, viața ar fi plictisitoare și monotonă, pentru că tocmai ei ne învață să fim mai puternici.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!