Degeaba frumusetea este in oglinda, daca nu este in sufletul tau!

Degeaba frumusetea este in oglinda, daca nu este in sufletul tau!

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 January 2020 in De Suflet

Nimeni si nimic nu te poate face sa suferi pana nu-ti dai tu acordul pentru acest lucru.

Unii vad lucruri minunate in lucrurile simple. Altii gasesc motive de a se plange chiar si in fata celui mai luminos rasarit de soare. Toti incercam sa ne comportam la fel, fara sa intelegem ca tot ceea ce ne face fericiti pe unii dintre noi, ii poate lasa plini de indiferenta pe cei din jur.

Oamenii care pun pret mai mare pe obiectele cumparate decat pe experientele de viata acumulate, vor trai mereu cu un sentiment de gol pe care vor incerca sa-l umple tot mai avid cu…lucruri tot mai scumpe.

Iti mai aduci aminte cat de frumoasa iti pare lumea atunci cand esti copil? Privesti lucrurile pentru prima oara, cu fascinatie. O fascinatie care te transforma.

Copiii sunt asemenea indragostitilor. Ei sunt mereu indragostiti de misterul vietii. Cu timpul crestem si lasam in urma fascinatia. Devenim orgoliosi si individualisti. Devenim plini de concurenta fata de toti cei din jurul nostru. Iar asta ne intareste si mai mult orgoliul! Invatam sa ne divizam…

Ne separam de tot ceea ce ne inconjoara si incepem sa judecam… La o anumita perioada ne dam seama ca ne-am risipit frumusetea. Si incercam sa o refacem cu produse tot mai scumpe care au menirea de a ne reda din nou stralucirea pierduta!

Insa cei mai frumosi oameni nu sunt cei care stau zilnic in saloanele de cosmetica. Cei mai frumosi oameni sunt cei care vad frumusetea in toti ceilalti din jur!

Ce rost are sa-ti compari actuala iubire cu una care si-a pierdut demult substanta?

De ce crezi ca reverbul unui ecou suna mai bine decat o voce „live”, originala?

Vezi ca fericirea ta are uneori forma unei persoane care te face sa intelegi misterul ascuns al vietii. Nu merita sa compari aceasta persoana cu una care era absenta chiar si atunci cand erati doar voi doi singuri intr-o camera.

Iubirea are puritatea unui parfum a carui savoare devine tot mai interesanta pe masura trecerii timpului. Normal ca parfumul trebuie sa fie original. Asa cum trebuie sa fie si propria ta iubire.

Nicio relatie nu seamana cu alta. Nici o experienta de viata nu ne dezvolta propria fiinta la fel de mult sau la fel de putin…

De multe ori ne ascundem intr-o carapace dura ce are rolul de a ne proteja de o alta suferinta. Carapacea are un dezavantaj: nu ne mai ajuta sa crestem. Ne protejeaza, dar nici nu mai traim. Ramanem intr-o stare vegetativa in care stam mult si bine, asteptand sa ni se intample ceva bun. Numai ca aceasta carapace ne protejeaza si de lucrurile bune, nu doar de cele rele.

Lasa zambetele celor din jur sa patrunda pana la tine. Lasa privirile oamenilor sa-ti atinga sufletul. Numai asa vei avea sansa de-a incepe o noua relatie. Si atunci vei putea din nou sa iubesti!

Sa iubesti cu toata fiinta ta.

Sa iubesti ca si cand nimeni nu te-a facut sa suferi vreodata…

Sa zambesti de parca astazi ai descoperit surasul pentru prima data!

de Adrian CutinovDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!