Degeaba ai un chip frumos, daca sufletul ti-e negru si faci doar rau…

Degeaba ai un chip frumos, daca sufletul ti-e negru si faci doar rau…

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 October 2020 in De Suflet

Angel Ganivet Garcia spune într-un citat: ,,Frumusețea intelectuală nu înseamnă a ști multe, ci a ști ceea ce trebuie; frumusețea sentimentală nu stă în violența pasiunilor, ci în naturalețea lor; frumusețea plastică nu se află în perfecțiunea exterioară după tipuri sculpturale, ci în concordanța formelor cu purtarea”.

Nu pot decât să fiu de acord ceea ce susține acest autor. Adevărata frumuseţe nu înseamnă că te-ai născut cu un corp frumos şi cu trăsături frumoase. Este mult mai mult de atât. Oamenii pot să fie frumoşi atunci când au un zâmbet minunat şi sunt multumiţi de ei înşişi şi radiază o strălucire care-i face să iasă în evidenţă din mulţime. Frumuseţea unui om, de asemenea, se reflectă prin vocea lui calmă şi liniştitoare pentru ascultător şi mai presus de toate, ea poate veni din interiorul acelei persoane. În timp ce frumuseţea fizică dispare, cea interioară va persista. Având o personalitate frumoasă, sănătoasă, fiind şi generos şi nu lacom şi răspândeşte bunătate în jur şi niciodată nu critică, poate să fie în cele din urmă, o persoană cu adevărat simplă, dar cu un suflet frumos.

Frumuseţea fizică poate capta atenţia, dar, în realitate, frumuseţea interioară, captează inimi. Fiecare om are ceva frumos al lui, dar un om cu o personalitate frumoasă, este mult mai greu de găsit. Frumuseţea este mult mai profundă, decât ceea ce se vede la suprafaţa pielii, adevărata frumuseţe vine din interior. Frumuseţe înseamnă integritate, adevăr, bunătate şi simplitate. Ea transcede frumuseţea fizică şi atinge frumuseţea spirituală care te face să fii curajos şi nu slab şi să nu reacţionezi cu teamă şi nici să porţi pică cuiva. Frumuseţea se poate vedea într-o atingere moale sau un zâmbet cald, într-un cuvânt tandru şi calm sau în natură.

În timp ce frumusețea exterioară este ,,cartea de vizită” a unui om, frumusețea interioară este cea care te ajută în viață, contează cel mai mult și te face sa fii om. Mulți dintre noi facem greșeala de a ne ,,îndrăgosti” de fizicul și nu de sufletul unei persoane. La final, când frumusețea chipului și a trupului vor trece odată cu timpul, noi suntem cei care vom suferi o dezamagire profundă și o mâhnire a sufletului care se vor reflecta și fizic.

Frumusețea este ceea ce ai în suflet, nu ceea ce vezi în oglindă. Este adevărat că un fizic frumos atrage privirea, dar când începi cu adevărat să cunoști un om, cu defectele și calitățile sale, vezi dincolo de fizic, vezi izvorul lui de frumusețe exterioară. Frumusețea exterioară este atât de efemeră încât poate fi compartă cu o floare…răsare, înflorește și moare, dar frumuseţea minţii, bogăţia spiritului şi căldura acestuia nu se pierd niciodată, ci cresc cu anii.

Drăgoi AlexandraDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!