Deficitul de vitamine B: Lipsa soarelui se resimte în tot corpul

Deficitul de vitamine B: Lipsa soarelui se resimte în tot corpul

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiViata

Deficitul de vitamine B din organism afectează nu numai starea de sănătate, ci și aspectul exterior. Unghiile unei persoane devin fragile, părul cade și pielea devine palidă. Mai jos îți prezentăm ce alte simptome ale deficienței complexului de vitamina B există și ce produse îți vor procura doza necesară.

Simptome ale deficitului de vitamine complexe B

Ce simptome indică faptul că organismul are nevoie de vitamine ale complexului B, care include vitaminele B1, B2, B3, B4, B5, B6, B7, B8, B9, B10, B11, B12 și B17?

1. Lipsa vitaminelor din acest grup afectează imediat pielea, care devine deshidratată și lipsită de viață. Exfolierea pielea, roșeață, mâncărime, acnee, pete de vârstă și riduri premature, aceasta este o listă de probleme ale pielii asociate cu deficitul de vitamine B.

2. Părul este fragil, subțire, și-a pierdut strălucirea naturală și cade mai mult decât este normal. Pe unghii apar dungi și puncte albe, iar unghiile în sine au devin subțiri și fragile.

3. Pierderea apetitului și, ca urmare, scăderea rapidă în greutate sau, dimpotrivă, creșterea în greutate cu aceeași dietă.

4. Cu un deficit de vitamine B, procesele metabolice din organism funcționează defectuos, ceea ce provoacă dureri de cap, amețeli și greață, dificultăți de memorie și gândire, oboseală și apatie dimineața, probleme cu somnul, iritabilitate nerezonabilă, schimbări bruște ale dispoziției.

5. Problemele circulatorii sunt un simptom grav al deficitului de vitamine B. Amorțeală la nivelul mâinilor, furnicături la nivelul extremităților, extremități reci în mod constant, chiar și când este cald.

6. Lipsa vitaminei B2 duce la umflarea pleoapelor, opacitatea corneei și conjunctivita și poate duce chiar la o deteriorare a calității vederii.

7. Tahicardia, oscilațiile tensiunii arteriale, tinitusul, dificultăți de respirație și transpirația activă sunt simptome ale deficitului de vitamina B3 și B7.

8. Problemele cu funcțiile sistemului musculo-scheletic, durerile musculare și, în cazuri severe, crampele extremităților inferioare noaptea sunt semne ale deficitului de vitamina B6, B7 și B8.

Alimente cu un conținut ridicat de vitamine din complexul B.

Semințe de floarea soarelui, susan, tărâțe de grâu și ovăz, soia, mazăre, fistic, halva, arahide, icre roșii, lapte, carne roșie, ciuperci, brânzeturi, ouă, hrișcă și fulgi de ovăz, peste gras, leguminoase, usturoi, cartofi, conopidă, broccoli, pâine integrală de grâu, drojdie, fructe de pădure.

Cum să păstrezi vitaminele B în alimente?

Pentru gătit trebuie alese numai alimente proaspete. Cu cât legumele și fructele stau mai mult în frigider, cu atât mai puține vitamine vor păstra.

Scade timpul de gătit sau fierte legume și fructe, deoarece în timpul gătirii, alimentele pierd până la jumătate din toate vitaminele pe care le conțin.

Legumele și fructele trebuie tăiate în bucăți mari, deoarece oxigenul, apa și căldura accelerează pierderea vitaminelor.

Prepară alimentele la aburi sau coapte în folie pentru a păstra calitățile sănătoase ale alimentelor.

Congelarea legumelor și a fructelor va face posibilă conservarea tuturor substanțelor și vitaminelor valoroase din complexul B.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!