Deficiența acestei vitamine este cauza slăbiciunii și oboselii constante și a memoriei slabe

Deficiența acestei vitamine este cauza slăbiciunii și oboselii constante și a memoriei slabe

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 March 2021 in Remedii NaturisteSarbatoriSfaturi

Te simți obosit tot timpul, te simți lipsit de puteri și ai o memorie slabă? Este posibil să suferi de deficiența uneia dintre vitaminele B! Din păcate, o deficiență a acestei substanțe în organism poate provoca nenumărate afecțiuni, cum ar fi boli neurologice severe.

Problemele de sănătate mintală și anomaliile emoționale semnalează adesea o lipsă de cianocobalamină (vitamina B12). Aceasta este esențială pentru funcționarea normală a creierului, imunitatea puternică, producția de ADN și celule sanguine.

Cel mai adesea, deficiența vitaminei B 12 este cauzată de o alimentație care conține prea puține vitamine B. De asemenea, este posibil ca organismul să nu poată absorbi această vitamină. Bolile inflamatorii cronice ale tractului gastro-intestinal, paraziții din intestin au un efect negativ asupra absorbției vitaminei.

Pentru a-ți pregăti corect meniul și a obține suficiente vitamine atât de necesare pentru corpul uman, trebuie avut în vedere faptul că vitamina B 12 se găsește în ouăle de pasăre, crustacee și raci, carne și produse lactate.

Simptomele care indică deficiența vitaminei B 12 în corp:

1. Senzație de ameţeală

Dacă suferi de deficiență de vitamina B 12, este posibil să ai adesea amețeli, încețoșare a ochilor, senzație de slăbiciune, o durere accentuată, dar de scurtă durată, de cap când te ridici de jos sau din pat.

2. Senzație inexplicabilă de oboseală

Oboseala, lipsa de energie și de putere pot apărea chiar și după ce ai avut parte de un somn lung și odihnitor. Vinovatul acestei afecțiuni poate fi producția insuficientă de celule roșii din sânge, de care este responsabil B12. Producția insuficientă de celule roșii din sânge duce la un transport insuficient de oxigen către diferite sisteme ale corpului, ceea ce provoacă o senzație de oboseală.

3. Furnicături în mâini și picioare

Deficitul de vitamina B12 poate provoca furnicături neplăcute sau senzații de amorțeală la mâini și picioare. Acest lucru se manifestă prin niveluri insuficiente de oxigen în celule, are duc la deteriorarea terminațiilor nervoase.

4. Memorie slabă

Lipsa acestei vitamine B duce la pierderi de memorie sau la o memorie slabă. Mulți oameni atribuie acest simptom manifestărilor de îmbătrânire, dar uitarea constantă apare adesea atunci când avem parte de un deficit de vitamina B12.

5. Lipsa de putere, slăbiciune în țesutul muscular

Slăbiciunea musculară este cauzată de faptul că celulele roșii din sânge furnizează prea puțin oxigen țesuturilor. De aici apare și slăbiciunea și letargia mișcărilor.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!