De ce trebuie să dormi cel puțin 7 ore pe zi? Oferă-i corpului timp să se regenereze și reîncarce cu energie!

De ce trebuie să dormi cel puțin 7 ore pe zi? Oferă-i corpului timp să se regenereze și reîncarce cu energie!

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 March 2021 in SfaturiSpiritualitate

Somnul este cea mai importantă parte a vieții noastre. Dacă nu este acordată o atenție adecvată, puteți provoca apariția unor mari probleme cu energia și sănătatea. Experții au vorbit despre motivul pentru care somnul este atât de important, cât și cum trebuie să dormi.

Viața normală este imposibilă fără un somn sănătos și aderarea la regim sănătos. Străduiți-vă să vă asigurați că odihna este prima dvs. prioritate după muncă. Aceasta este singura modalitate de a rămâne productiv, activ și vesel.

Care sunt beneficiile somnului

Ne consumăm energia în fiecare zi, indiferent de ce am face. Corpul și biocâmpul nostru se slăbesc. În timpul somnului, deficitul de energie este eliminat, iar biocâmpul devine din nou puternic.

Principala problemă în lipsa de somn este că are atât un efect imediat, cât și un efect cumulativ. În ceea ce privește eliminarea consecințelor lipsei de somn, dormitul înainte de prânz sau în weekend nu va rezolva problema. În acest caz numai respectarea te poate ajuta.

De aceea, pentru fiecare dintre noi este necesar un somn sănătos în fiecare zi. Fără el, puterea și energia noastră nu vor fi readuse până la zero. Problemele de bunăstare se vor agrava odată cu fiecare nouă lipsă de somn.

De asemenea, o funcție foarte importantă a somnului este de a scăpa de murdăria mentală și gândurile nefolositoare. Creierul nostru seamănă foarte mult cu modul în care funcționează cu un computer. Are o memorie de lucru, care în timpul zilei este puternic umplută cu tot felul de gunoaie – amintiri neplăcute, gânduri despre muncă și probleme, griji și așa mai departe. Somnul curăță creierul de problemele zilei trecute. De aceea se spune adesea că deciziile dificile sunt cel mai bine lăsate pe dimineața următoare.

De ce trebuie să dormi cel puțin 7 ore pe zi

Există faze obligatorii de somn prin care trebuie să trecem noaptea. Le puteți finaliza pe toate în 6 ore, dar nu întotdeauna. Experții ne sfătuiesc să dormim timp de 7 ore, pentru a finaliza cu siguranță o purificare completă a conștiinței și pentru a oferi creierului o odihnă, iar chakrele – pentru a le restabili puterea.

Există un procent foarte mic de oameni pe Pământ care pot dormi chiar și 4 ore. Iar pentru alte persoane nu va fi suficient nici 9 ore. Este necesar să te uiți atent la reacțiile corpului tău, să cauți momentul potrivit.

Calitatea somnului

Nu contează la ce oră din zi dormiți. Nu face nicio diferență dacă ești o pasăre timpurie sau o bufniță. Principalul lucru este că nimeni nu te deranjează și dormi cel puțin 7 ore. Stabiliți-vă o rutină zilnică convenabilă și urmați-o. Corpul tău se va obișnui cu aceasta și îi va spori productivitatea.

Calitatea somnului depinde de pregătire. Înainte de a merge la culcare, mulți experți recomandă utilizarea meditațiilor de relaxare profundă. Meditația îți va curăța mintea de gânduri neplăcute și te va ajuta să adormi mai repede.

Calitatea somnului depinde de mulți parametri:

  • camera trebuie să fie cât mai liniștită și cât mai întunecată posibil;
  • înainte de culcare, nu mâncați în exces (timpul ideal pentru ultima masă este cu 2 ore înainte de culcare);
  • înainte de culcare, este mai bine să nu stați la telefon și să nu jucați jocuri pe computer;
  • camera trebuie să fie bine ventilată, iar patul să fie confortabil și plăcut.

Dacă urmați aceste reguli simple, energia voastră se va recupera cât mai eficient posibil. Încă de dimineață vei fi plin de energie. Dacă dimineața te simți copleșit, atunci faci ceva greșit.

Amintiți-vă că somnul nu înseamnă doar închiderea ochilor. Dacă ai dormit 9 ore, dar rău, este mult mai rău decât 5-6 ore de somn bun și sănătos.

Un somn bun vă va întări biocâmpul, vă va prelungi viața și va atrage mai mult noroc.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!