De ce se indragosteste un barbat de o femeie? – pentru ca el poarta o femeie in interiorul sau, altfel nu s-ar indragosti.

De ce se indragosteste un barbat de o femeie? – pentru ca el poarta o femeie in interiorul sau, altfel nu s-ar indragosti.

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 May 2020 in Dezvoltare Personala

“Cele mai bune și mai frumoase lucruri din lume nu pot fi văzute și nici măcar atinse – ele trebuie să fie simțite în inimă.” – Helen Keller

Tantra este una dintre cele mai mari descoperiri din lume, pentru ca prin aceasta intelegere te poti misca in directia ta interioara, altfel nu te poti misca in directia ta interioara.

De ce se indragosteste un barbat de o femeie? – pentru ca el poarta o femeie in interiorul sau, altfel nu s-ar indragosti. Si de ce te indragostesti de o anume femeie? Sunt mii de femei. Dar de ce, brusc, o anumita femeie devine cea mai importanta pentru tine, ca si cum toate celelalte femei au disparut si aceea ar fi singura femeie din lume? De ce? De ce te atrage un anumit barbat? De ce, la prima vedere, ceva pur si simplu face click?

Tantra spune: tu porti imaginea unei femei in interiorul tau, imaginea a unui barbat in interiorul tau. Fiecare barbat poarta o femeie si fiecare femeie poarta un barbat. Cand cineva din exterior se potriveste cu imaginea ta interioara, te indragostesti – aceasta este semnificatia iubirii.

Tu nu intelegi asta. Ridici pur si simplu din umeri – spui: ”S-a intamplat”. Dar exista un mecanism subtil in asta. De ce s-a intamplat cu o anumita femeie? De ce nu cu altele? Imaginea ta interioara se potriveste cumva. Femeia exterioara este asemanatoare, intr-un fel. Ceva pur si simplu loveste imaginea ta interioara, simti ca ”aceasta e femeia mea”, sau ”acesta e barbatul meu”: acest sentiment este ceea ce este iubirea. Dar femeia exterioara nu te va satisface, pentru ca nici o femeie exterioara nu se va potrivi complet cu femeia ta interioara.

Realitatea e cu totul alta. Poate ca se potriveste putin – exista un farmec, un magnetism, dar se va invechi mai devreme sau mai tarziu. In curand vei recunoaste ca sunt o mie si unul de lucruri care nu iti plac la acea femeie. Va lua ceva timp pentru a ajunge sa cunosti acele lucruri.

Mai intai vei fi nebun dupa ea. Mai intai, asemanarea va fi prea mult, te va coplesi. Dar treptat, treptat vei vedea ca sunt o mie si unul de lucruri – detalii de viata – care nu se potrivesc; ca sunteti extraterestri, straini. Da, inca o iubesti, dar iubirea nu mai are nebunie; acea viziune romantica dispare. Si va recunoaste si ea la randul ei ca ceva o atrage la tine, dar totalitatea ta nu o atrage. De aceea fiecare sot incearca s-o schimbe pe sotie si fiecare sotie incearca sa-l schimbe pe sot.

Ce incearca ei sa faca? De ce? De ce incearca o sotie, in permanenta, sa-l schimbe pe sot? Pentru ce? Ea s-a indragostit de acest barbat, apoi imediat incepe sa-l schimbe. Acum ca a devenit constienta de deosebiri, ea vrea sa renunte la deosebiri. Ea vrea sa taie cateva bucati din acest barbat, pentru ca el sa sa potriveasca complet cu ideea ei de barbat. Si sotul incearca si el – nu atat de tare, nu atat de incapatanat precum femeile, pentru ca sotul oboseste foarte curand – femeia spera mai mult.

Femeia gandeste: ”Azi sau maine sau poimaine – intr-o zi o sa-l schimb…” E nevoie de aproape douazeci, douzeci si cinci de ani, pentru a recunoaste ca nu il poti schimba pe celalalt. Pana la varsta de cincizeci de ani, cand femeia a trecut de menopauza si barbatul de asemenea, cand imbatranesc de-a binelea, atunci isi dau seama, incet, incet ca nimic nu s-a schimbat. Au incercat din greu, au incercat in toate modurile posibile…femeia ramane la fel si barbatul ramane la fel. Nimeni nu poate schimba pe nimeni. Aceasta este o mare experienta la care sa ajungi – o mare intelegere.

De aceea batranii devin mai toleranti: ei stiu ca nu se poate face nimic. De aceea batranii devin mai gratiosi: ei stiu ca lucrurile sunt asa cum sunt. De aceea batranii ajung mai ingaduitori. Tinerii sunt foarte furisi, neingaduitori. Ei vor sa schimbe totul. Ei vor sa faca lumea asa cum le-ar placea lor. Se lupta din greu, dar nu s-a intamplat niciodata, nu se poate intampla – nu este in natura lucrurilor.

Barbatul exterior nu se poate potrivi niciodata cu barbatul interior si femeia exterioara nu poate fi niciodata absolut aceeasi cu femeia ta interioara. De aceea iubirea iti da si placere si durere. Iubirea da fericire si nefericire la un loc. Si nefericirea este mult mai multa decat fericirea.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!