De ce nu sărbătoresc înțelepții ziua lor de naștere? – a explicat Dalai Lama

De ce nu sărbătoresc înțelepții ziua lor de naștere? – a explicat Dalai Lama

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 April 2024 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

Ziua de naștere este o zi foarte importantă, este ziua în care tu ai venit pe lume și ți-ai început viața, această zi este dedicată numai ție și de aceea merită să fie specială. Prin urmare, oamenii încearcă să sărbătorească această zi în fiecare an.

În schimb, înțelepții consideră fiecare zi ca o pagină nouă. Ei nu își pierd timpul și văd lumea într-o continuă mișcare. De aceea, necesitatea de a sărbători această zi nu mai este atât de importantă.

Ziua de naștere: o sărbătoare a copilăriei sau o viață nouă

Toată lumea vrea ca ziua sa de naștere să fie specială. Fără îndoială, copiii se bucură de acest lucru pentru surprize, cadouri și atmosfera frumoasă a zilei, dar mai ales pentru atenția acordată.

Cu trecerea timpului însă, lucrurile se schimbă puțin, iar oamenii încetează să dea importanță sărbătorilor. Unii oameni, în special adulții, consideră că fiecare an care trece marchează faptul că viața se apropie din ce în ce mai mult de sfârșit. Astfel, bucuria nu mai este la fel de intensă.

Pe de altă parte, unele persoane așteaptă cu nerăbdare ziua lor de naștere și o văd ca pe o renaștere. Ca simbol al faptului că au venit pe lume și încep o nouă viață. În momentele în care viața nu merge așa cum trebuie și lucrurile se derulează în direcții neașteptate, ziua de naștere este o ocazie potrivită pentru a începe să facă schimbări.

Să te trezești dimineața și să începi viața cu o foaie albă la fel cum a fost când ai apărut pe lume. Pentru fiecare este un punct de plecare și este sărbătorit în mod special, ca o sărbătoare.

Cu toate acestea, nu toți oamenii gândesc la fel. Mulți nu consideră ziua de naștere ca fiind ceva important. Înțelepții au o părere diferită.

Ce înseamnă ziua de naștere pentru o persoană înțeleaptă 

Oamenii înțelepți au o strategie de viață proprie. Ei trăiesc altfel. Pentru ei, tot ceea ce îi înconjoară este important. Ziua de naștere nu are o valoare specială pentru ei. Ei nu văd nimic deosebit în această zi. Ci văd mereu ce este special în jurul lor.

De dimineață încep o pagină nouă în viața lor. Umplu fiecare zi cu ceva util și special. Învață. Împărtășesc experiența lor, se bucură de natură și de lumina zilei. Nu contează cât de puternic strălucește soarele, pentru că lumina este înăuntrul lor.

Valoarea pentru ei este în fiecare persoană în parte, în ceea ce fac pentru lume și pentru societate în fiecare zi. Se bucură de roua dimineții la fel de mult ca de fiecare apus de soare. Nu uită să fie recunoscători pentru tot ce au. Așa că păstrează bunătatea, lumina și bucuria vieții în fiecare zi.

Cum vede un înțelept ziua de naștere:

– Ziua de naștere este o zi obișnuită, pentru că el se bucură de fiecare zi pe pământ;
– Sărbătorirea ei nu are sens, deoarece bucuria poate fi găsită oricând, atunci când persoana însăși dorește asta.

Mulți bătrâni nici măcar nu-și numărau zilele de naștere. Pur și simplu trăiau și făceau oamenii fericiți. Găseau motive de bucurie, chiar dacă erau mici sau mari. Pentru că sărbătoarea este viața însăși și tot ce oferă aceasta.

Liderul spiritual Dalai Lama a explicat această perspectivă a înțelepților astfel:

“Eu nu sărbătoresc zilele de naștere. Mi se pare că este o pierdere de timp. Pentru mine, această zi nu este diferită de celelalte. Într-un fel, fiecare zi este o zi de naștere. Te trezești dimineața, totul este proaspăt și nou, și cel mai important lucru este ca această zi nouă să-ți aducă ceva important.” – Dalai Lama

Înțelepții credeau că fiecare zi aduce ceva important și că ziua în sine este ca o sărbătoare. Exact ca ziua ta de naștere.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!