De ce nu ar trebui să vă faceți griji dacă cineva a plecat din viața voastră? Poate că este răspunsul Lui Dumnezeu la rugăciunea ta: “Ferește-ne de cel rău!”

De ce nu ar trebui să vă faceți griji dacă cineva a plecat din viața voastră? Poate că este răspunsul Lui Dumnezeu la rugăciunea ta: “Ferește-ne de cel rău!”

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 October 2023 in CitateDe SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

De ce oamenilor le este atât de greu să se despartă unii de alții? Ce îi leagă: obișnuința sau sentimentele? Copiii îi iubesc doar pe cei apropiați. Sunt legați fără îndoială de mamă și tată. Iar această legătură durează toată viața.

Însă cum se face că cineva se îndrăgostește de o persoană complet străină? Și o astfel de iubire devine uneori foarte puternică. Pentru o astfel de iubire, oamenii sunt gata să facă orice. Aceștia își sacrifică viața, oferă ce au mai de preț, doar pentru a fi cu persoana iubită.

Uneori, sentimentele dureroase și neîmpărtășite îi împing chiar să comită infracțiuni. Nu numai în seriale sau în filmele moderne, ci și în viața reală există cazuri în care o soție tratează dur amanta din gelozie. Însă, de obicei, o astfel de iubire nu duce la nimic bun. Cel mai bine este să rupi legătura respectivă.

În literatura artistică, aproape în fiecare operă există sentimente neîmpărtășite între personaje. Unele dintre ele se încheie tragic.

Cei mai afectați de iubire sunt eroii multor opere celebre ale literaturii mondiale. Esmeralda nu a putut evita execuția din cauza sentimentelor sale pentru Phoebus. Doamna de Tourvel în romanul “Liaisons dangereuses” al lui Choderlos de Laclos a fost înșelată de Vicomte de Valmont.

Femeia moare din cauza iubirii sale și a sentimentului de vină. Țărăncuța Lisa din opera lui N. M. Karamzin “Sărmana Liza” decide să-și încheie viața și suferința. Anna Karenina se aruncă sub tren, deoarece nu poate face față circumstanțelor create. Iubirea ei pentru Vronsky s-a dovedit tragică.

Margarita din “Maestrul și Margarita” mărturisește că dacă Voland nu ar fi invitat-o, și-ar fi luat singură viața. Femeia nu ar fi putut trăi mai departe fără Maestru. Aceste exemple pot continua. De ce oamenii se tem atât de mult să nu se piardă unii pe alții?

Cel mai probabil, oamenii se tem mai mult de necunoscut. Când pierzi pe cineva, pierzi ritmul obișnuit al vieții. Despărțirile de prieteni sunt percepute cu durere. Este extrem de dureros când cei apropiați te trădează. Uneori, femeile nu pot ierta trădarea soțului lor timp de mulți ani.

Ele continuă să trăiască în trecut și nu vor să accepte prezentul. Unele doamne nefericite încearcă să-și readucă soții infideli până în ultimul moment. Le cer să nu-și părăsească familia și iartă toate greșelile. Dar, din păcate, femeile nu văd ceva foarte evident.

Fără trădători, viața devine mult mai bună. Nu întâmplător există o vorbă despre faptul că timpul te scapă de oamenii inutili. Trebuie doar să ai puțină răbdare. Dacă analizezi statistica, vei vedea că după divorț, doar câteva au rămas nefericite alături de soțul crud, băutor și înșelător, în timp ce majoritatea au respirat ușurate.

Viața lor a prins în sfârșit culori strălucitoare, iar fericirea a revenit la ele. Acest principiu funcționează în general, nu numai în cazul soților. Dumnezeu protejează oamenii de înșelători, trădători și ipocriți. Cel mai important este să conștientizăm asta și să nu ne facem griji în plus.

Aș dori să închei cu o înțelepciune populară:

„Dacă cineva s-a îndepărtat brusc de tine, nu te întrista. Poate că este răspunsul Lui Dumnezeu la rugăciunea ta: “Ferește-ne de cel rău!”Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!