De ce medicii recomandă să consumați alimente alcaline în fiecare zi

De ce medicii recomandă să consumați alimente alcaline în fiecare zi

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 September 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Medicii nutriționiști spun că 80% din alimentația noastră ar trebui să fie alcătuită din alimente bogate în alcaline.

De obicei, când căutăm informații despre cum ar trebui să fie o alimentație sănătoasă, vedem că ar trebui să fie hrănitoare și variată și să fim siguri că include proteine, grăsimi și carbohidrați sănătoși, vitamine și minerale. Cu toate acestea, problema echilibrului acido-bazic este adesea trecută cu vederea.

Importanța alimentelor alcaline

În fiecare zi, o persoană ar trebui să mănânce de două ori mai multe alimente alcaline decât acide. Cu alte cuvinte, în organism ar trebui să pătrundă maxim 20% de alimente acide, iar restul de 80% alimente alcaline. Acest obicei va păstra echilibrul acido-bazic.

Care sunt beneficiile produselor alcaline pentru organism

  • ajută la eliminarea substanțelor toxice;
  • saturează corpul cu oligoelementele necesare;
  • formează un mediu ideal pentru dezvoltarea celulelor;
  • accelerează asimilarea de vitamine din alimente;
  • reduc riscul de a dezvolta boli periculoase ale organelor interne;
  • ajută la scăderea în greutate într-un timp mai scurt;
  • au un efect pozitiv asupra stării pielii, a unghiilor și a părului.

Alimente bogate în alcaline

Grefa

Pe lângă protejarea stomacului de dezechilibrul acido-bazic, grefa are o mulțime de proprietăți utile pentru organism. În primul rând, grefa este foarte bogată în vitamina C. O singură grefă pe zi este suficientă pentru ca organismul să primească doza completă de vitamina C. În al doilea rând, grefa ajută la accelerarea arderii excesului de grăsime corporală, precum și la îmbunătățirea metabolismului.

Hrişca

Nu este de mirare că această cereală este extrem de populară în rândul persoanelor care duc un stil de viață sănătos și încearcă să-și țină greutatea sub control. Hrișca nu este doar o opțiune excelentă de aliment alcalin, ci este și foarte bogată în fibre. Consumul regulat de hrișcă vă va ajuta să mențineți corpul în formă mai mult timp.

Avocado

La fel ca cele două produse anterioare, avocado, care devine din ce în ce mai cunoscut și consumat la noi, joacă un rol important în menținerea echilibrului acido-bazic.

Linte

Dacă nu ați mâncat linte până acum, nu este niciodată prea târziu să începeți să o consumați și să o păstrați în alimentația voastră. Lintea ajută la îmbunătățirea semnificativă a sănătății.

Măsline

Ele nu numai că acompaniază perfect un aperitiv, ci sunt și un mijloc de combatere a nivelurilor ridicate de acid.

Stafide

Lumea este împărțită în două tabere când vine vorba de stafide, ori le iubesc, ori le urăsc. Cu toate acestea, stafidele sunt extrem de utile pentru organism. Acestea ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!