De ce Dumnezeu ne seduce cu oamenii și apoi îi lasă să plece

De ce Dumnezeu ne seduce cu oamenii și apoi îi lasă să plece

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 December 2020 in De SufletLecții de viațăPildeSpiritualitateViata

Uneori este dificil să explici de ce simți ceva pentru cineva sau de ce simți brusc o legătură cu un străin. Adevărul este că Dumnezeu ne scoate în cale anumiți oameni de care avem nevoie pe moment. Aceștia sunt oamenii care ne vor învăța lecții importante despre viață și despre noi înșine.

Și există un motiv pentru care suntem atrași de anumiți oameni. Dacă privești în urmă, vei realiza că nu există nicio persoană cu care să fi simțit o legătură și să nu te fi învățat ceva, care să nu fi jucat un rol important în viața ta. Partea neplăcută este că majoritatea acestor oameni erau temporari, deoarece scopul lor era să te învețe o anumită lecție, pe care uneori n-o vezi pe moment, ci după ceva timp.

Uneori evenimentele din viața ta determină ce tip de oameni atragi și cred că asta este frumusețea credinței, atunci când Dumnezeu îți trimite exact pe cine ai nevoie la un moment dat. El îți oferă răspunsurile pe care le-ai căutat prin intermediul acestor oameni. Te luminează, aducându-te mai aproape de oamenii care îți scot bunătatea la iveală.

Doar că, uneori, încercăm să îi facem pe acești oameni să rămână în viețile noastre, chiar dacă nu acesta este rolul lor. Ei nu trebuie să rămână în viața noastră pentru totdeauna, deoarece Dumnezeu le-a definit rolul ca fiind temporar. Dumnezeu a rânduit ca ei să ne facă mai buni pentru cei care urmează să rămână cu noi pentru totdeauna.

Problema este că începem să ne îngrijorăm când acești oameni pleacă pentru că nu vrem să îi lăsăm. Nu înțelegem de ce nu pot rămâne cu noi, după ce au avut un impact atât de mare în viețile noastre. Toate se întâmplă cu un motiv, poate că plecând de lângă noi, vom rămâne cu o imagine frumoasă despre ei, despre ce ne-au învățat, dar dacă soarta voia să-i țină lângă noi, poate că în timp frumusețea acestor oameni se estompa și nu mai aveam aceeași părere despre ei la sfârșit.

Este nevoie de credință pentru a lăsa acești oameni să plece. Credința că este mai bine să lași această poveste așa cum este, cum ar trebui să fie. Nu încerca să schimbi destinul, pentru că toate se întâmplă cu un motiv. Poate că acești oameni sunt trimiși să îți dea o lecție pentru a te vindeca, pentru a te face mai bun și, când va veni momentul, vor pleca mai departe. Poate trebuie să mai ajute și pe altcineva.

Acești oameni te pregătesc să crezi că următoarea persoană pe care o întâlnești va fi exact cea de care ai nevoie, chiar dacă nu o știi încă. Pentru că atunci când întâlnim o persoană care trebuie să rămână cu noi pentru totdeauna, ne vom da seama imediat, vom simți conexiunea, și vom înțelege în cele din urmă diferența dintre cei care sunt sortiți să plece și cei care ne-au pătruns în suflet și trebuie să rămână.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!