De ce certurile sunt nefolositoare și dăunătoare sănătății

De ce certurile sunt nefolositoare și dăunătoare sănătății

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 October 2021 in SanatateSfaturiSpiritualitate

Există o mulțime de persoane cărora le place să se certe sau să dovedească că au dreptate cu orice preț. Uneori, este bine să îți susții punctul de vedere și să îl faci pe celălalt să înțeleagă că judecata lui este greșită. Dar cel mai adesea, acest lucru este pur și simplu inutil și cele două persoane vor ajunge la un conflict. Acest lucru va avea consecințe neplăcute, mai ales din punct de vedere psihologic.

De ce certurile sunt dăunătoare sănătății:

Dacă o persoană încearcă să argumenteze și să demonstreze că opinia sa este corectă cu orice preț, acela este momentul când pierde cea mai multă energie. Dar toată lumea ar trebui să înțeleagă că oamenii pot avea opinii diferite despre un subiect, așa că nu există întotdeauna o opinie corectă. Fiecare consideră punctul său de vedere ca fiind „corect”.

În consecință, este destul de dificil să convingi un om de un anumit lucru, deoarece toată lumea se ține strâns de opinia sa. Pe lângă asta, efortul de a încerca să-ți argumentezi opinia poate avea efecte negative asupra sănătății. Și în primul rând, în timpul disputelor, o mare cantitate de energie vitală se scurge, deoarece certurile generează emoții negative și nervozitate.

Bineînțeles, vampirii energetici, care se hrănesc cu energiile oamenilor din jur, pot crea o dispută numai cu scopul de a te seca de energie, lor le place atunci când cineva este vulnerabil și intră ușor în jocul lor. De aceea, de cele mai multe ori, certurile sunt practic un lucru lipsit de sens, deoarece acesta este doar un mod al vampirilor energetici de a fura energie de la o persoană.

După aceea, persoana respectivă poate să-și piardă puterile, să simtă letargie, oboseală, nervozitate și cel mai rău lucru care se poate întâmpla: să se gândească toată ziua la disputa care a avut loc. Acest lucru dovedește că cearta pe care a avut-o continuă să o sece de energie chiar dacă a trecut mai mult timp de la încheierea ei.

Alte motive pentru care certurile sunt inutile:

  • nu ajută la rezolvarea problemelor în niciun fel, nu fac decât să-ți producă stres
  • te face să îți pierzi controlul
  • nu face nimic altceva decât să agraveze situația
  • de cele mai multe ori persoana acționează din pricina emoțiilor și nu a logicii
  • fiecare are propria sa opinie, pe care ei o consideră corectă
  • atât sănătatea psihică, cât și cea fizică vor avea de suferit

Cum putem să evităm certurile:

Ce trebuie să facem: mai întâi trebuie să înțelegem că, dacă persoana care creează disputa este un vampir energetic, atunci cel mai bun lucru pe care poți să-l faci este să îți păstrezi calmul și să schimbi subiectul, sau în cel mai rău caz să pleci de lângă acea persoană. În timpul disputelor, nu trebuie să vă lăsați afectați, ci să vă mențineți postura pentru a evita pierderea de energie.

Ori de câte ori vă confruntați cu această problemă, folosiți anumite tehnici care vă calmează, de exemplu, tehnici de respirație, precum și atitudini pozitive. Ține minte că sănătatea ta depinde în mare parte doar de tine.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!