De ce bărbaților nu le place când plâng femeile

De ce bărbaților nu le place când plâng femeile

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 November 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitateRelatii

Ne place să plângem, dar ei se tem de lacrimile noastre ca de foc. De ce se întâmplă acest lucru și cum lacrimile noastre pot fi periculoase pentru sănătatea bărbaților:

Motivele pentru care bărbații nu suportă când plâng femeile:

1. Cred că ei sunt responsabili

„Un bărbat adevărat trebuie să fie responsabil pentru acțiunile sale”, „un bărbat adevărat trebuie să fie capul familiei” – toate acestea sunt adevăruri vechi, dar destul de relevante care au fost insuflate în capul persoanei dragi încă din copilărie.

Așadar, nu sunt permise deloc greșelile, viața de familie trebuie să meargă strict conform planului, iar orice abatere de la traiectoria planificată poate provoca o explozie și necesitatea repornirii de la 0, ca un computer puternic care nu face față sarcinii.

Atunci când o femeie plânge, în mod instant, bărbatul crede că el este de vină pentru lacrimile acesteia. Crede că el nu și-a putut face datoria de bărbat, că nu a putut face față tuturor responsabilităților.

Femeia poate plânge din total alte motive, cum ar fi o zi stresantă la serviciu, o ceartă cu o persoană dragă, o veste neplăcută, dar bărbatul va crede mereu că este responsabil pentru acele lacrimi.

2. Se consideră vinovați

Un bărbat se simte mereu vinovat când plângi, chiar dacă comportamentul lui nu are nicio legătură cu lacrimile tale. Crede-mă, datorită caracteristicilor sistemului nervos și percepției realității, primul lucru care îi vine în minte unui bărbat când te vede supărată este: „E vina mea!”.

Acest lucru îl va face să se gândească cu ce ți-a greșit, să se mustre pentru comportamentul său general față de tine și apoi se va simți iritat pe el însuși. Într-adevăr, de obicei, starea de iritare se revarsă asupra ta, ceea ce nu face decât să înrăutățească situația.

Problema este neputința: pur și simplu nu știu cum să te ajute. Ei nu plâng aproape niciodată și de aici reiese că nu știu să consoleze o persoană care plânge, deoarece nu au fost în acea poziție, ei nu știu ce ar trebui să spună. Totuși, o vorbă frumoasă și o îmbrățișare caldă este de ajuns pentru a opri o femeie din plâns.

3. Pentru bărbați, lacrimile de supărare și crizele de furie sunt una și aceeași

S-a întâmplat vreodată să plângi, iar bărbatul de lângă tine să îți spună să lași nervii deoparte? Acest lucru poate proveni de la faptul că partea masculină a umanității este, de obicei, mult mai zgârcită cu emoțiile.

De aceea, accesul tău brusc de melancolie poate fi văzut de el ca o tendință de nervozitate și isteric. Și credeți-mă, astfel de suspiciuni pot apărea la partener indiferent de numărul de ani în care au trăit împreună.

4. Bărbații cred că femeile plâng ca să câștige un argument

În orice dispută emoțională, doi adversari fac schimb de opinii, iar acest conflict de opinii poate continua destul de mult timp, până când o parte rămâne fără argumente sau o parte o convinge pe cealaltă că are dreptate. În mod ideal, desigur, cei doi vor ajunge la un compromis.

Dar, ca în orice ceartă, există și tehnici de convingere mai puțin corecte. În cazul unui conflict cu un bărbat, una dintre aceste tehnici sunt lacrimile femeii. De obicei, aceasta este, la figurat vorbind, o lovitură sub centură pentru bărbat, care nu va mai vrea să continue cearta.

De ce se întâmplă asta? Pentru că un bărbat nu mai poate să vină cu argumente dacă femeia plânge, el se simte demoralizat pentru că a adus-o într-o stare atât de tristă.

Cu toate acestea, în momentul în care femeia începe să plângă la o ceartă, unii bărbați încep să manifeste o agresivitate verbală sau fizică necontrolată, ori cu femeia, ori cu diferite obiecte din casă (poate da cu pumnul în perete, sparge anumite obiecte). Așadar, plânsul nu este cea mai bună tehnică de a încheia o ceartă.

5. Lacrimile femeilor dăunează sănătății bărbaților

Ultimul și, poate, cel mai puternic motiv pentru care bărbaților nu le place atunci când o femeie plânge. Recent, oamenii de știință au dovedit fapte absolut uluitoare: se dovedește că, după ce văd că femeile lor plâng, bărbații încep să producă hormoni care au un efect extrem de negativ asupra potenței masculine.

Dacă femeia plânge pentru mai mult timp, un bărbat simte mai întâi o ușoară anxietate, apoi cade într-o stare de depresie severă, iar fără să-și dea seama desigur, dar cu fiecare minut el își pierde forța masculină. Așadar, trebuie să fiți atente atunci când plângeți în fața bărbaților.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!