De ce ar trebui să-ți masezi sprâncenele cu o felie de lămâie în fiecare seară!

De ce ar trebui să-ți masezi sprâncenele cu o felie de lămâie în fiecare seară!

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 February 2021 in FrumuseteRemedii NaturisteSanatateSfaturi

O felie de lămâie poate face minuni pentru sănătate.  Să aflăm cum, dacă și în ce fel o felie de lămâie ne va ajuta în problemele cu căderea părului. Dar, înainte de a ajunge la rețetă, să începem cu ceva la fel de util.

Astăzi, când moda sprâncenelor naturale revine, multe fete și tinere se întreabă cum să își îngroașe sprâncenele rare și subțiri.

Rețeta pe care ți-o oferim astăzi este ușor de realizat. Este nevoie doar de puțină grijă pentru a nu ajunge sucul de lămâie în ochi.

Această rețetă reface foliculii de păr. Pentru a vă asigura că funcționează, încercați-o mai întâi pe sprâncene.

În primul rând: îngrijirea sprâncenelor

Tăiați cu atenție o felie de lămâie. Puneți-o într-un castron cu ulei de măsline, astfel încât uleiul de măsline să acopere pulpa. Este de preferat ca uleiul de măsline să nu ajungă la coajă.

Așezată astfel, lămâia trebuie păstrată într-un loc întunecat și răcoros timp de 5 zile. Acest lucru este necesar pentru ca cele două ingrediente să se poată amesteca împreună.

Apoi luați felia de lămâie și stoarceți sucul. Se va obține un lichid tulbure (datorită uleiului de măsline). Folosind un tampon de bumbac sau un bețișor pentru urechi, începeți să împrăștiați puțin lichid pe sprâncene. Puteți folosi și felia de lămâie în sine, dar trebuie să o curățați bine, astfel încât uleiul de măsline să nu vă curgă pe față.

Cât timp să aplici această metodă? Atât timp cât este nevoie! De obicei, efectul este vizibil după aproximativ 2-3 săptămâni de utilizare obișnuită.

Lămâie și ulei de măsline în lupta împotriva căderii părului

Aceeași rețetă poate fi utilizată și pentru căderea părului.

Există câteva detalii importante de luat în considerare.

În primul rând: rețeta împotriva căderii părului funcționează foarte bine numai dacă tratamentul se face pe un păr tuns foarte scurt (zero sau numărul unu). Este nevoie de răbdare și timp, deoarece aceasta este o terapie care are ca scop creșterea și îngroșarea părului.

Pentru aceasta veți avea nevoie de ulei de măsline, lămâie, usturoi și ghimbir. Cantitatea de ulei de măsline se pune din ochi. Celelalte produse sunt după cum urmează:

  • – 2 lămâi (tăiate felii)
  • – câțiva căței de usturoi (nu mai mult de 6-7 pre-curățați și tăiați în bucăți mici)
  • – ghimbir (spălat, curățat și ras – aproximativ 2 lingurițe)

Puneți toate elementele într-un recipient și turnați ulei de măsline cât să acopere. Se lasă într-un loc răcoros și întunecat (altul decât în frigider) timp de 5 zile. Apoi se amestecă cu un blender.

Pentru a utiliza amestecul astfel obținut, acesta trebuie diluat cu un ulei la alegere. Poate fi de migdale, poate fi ulei de semințe de struguri sau argan sau poate fi ulei de măsline. Diluați doar cantitatea pe care o veți utiliza în momentul aplicării.

Acest amestec se aplică pe cap – la început de 2 ori pe săptămână, apoi o dată. Stai cât mai mult posibil. Dacă amestecul lămâie-usturoi-ghimbir este mai diluat, puteți dormi cu el.

Și în cele din urmă – avem o veste bună și una nu atât de bună. Vom începe mai întâi cu veștile bune.

Această mască funcționează cu adevărat.

Vestea nu atât de bună este că ar trebui să ai părul scurt (cât mai scurt posibil) timp de un an. Mai mult sau mai puțin după atât de mult timp puteți vedea efectul minunat al măștii.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!