De ce ar trebui sa te feresti dupa varsta de 40 de ani

Publicitate

Rafinamentul inseamna obtinerea simplicitatii dupa ce am parcurs un drum lung de eforturi si complicatii. El poate fi constatat dupa felul in care ne aranjam bucataria ori sufrageria, in capotul de casa si in rochia de seara, in florile din vaza si cuierul din hol.

Este simplu si complicat in acelasi timp, dar absolut necesar, atunci cand femeile au 40 de ani sau au trecut de aceasta varsta.

Sa aflam care ar fi cele 8 greseli pe care trebuie sa le evitam, ca sa nu devenim penibile de la o anumita varsta:

Dezordinea

Haine si accesorii cumparate fara rost, fara sa ne gandim la asortarea lor cu piesele pe care le avem in garderoba.

Eleganta de duminica

Duminica, zi libera, suntem imbracate ca dupa un jurnal de moda, iar in timpul saptamanii ne gandim ca “nu face”, nu este necesar sa ne obosim pentru colectivul in care lucram.

Lipsa de importanta

…pe care o dam imbracamintei nu este scuzata de faptul ca suntem fiinte superioare, perfecte din punct de vedere profesional, mame si sotii admirabile. Daca noi consideram imbracamintea un detaliu frivol, sigur cei din jurul nostru ar fi fericiti sa nu neglijam acest “detaliu”, ca sa avem un aspect placut.

Halatul

…cu care ne imbracam la lucru, in care petrecem 8 ore zilnic, poate fi oricum, prea mare, prea mic, patat, cu nasturi lipsa. Consideram ca nu este cazul sa ne obosim pentru un halat?

Un halat pe masura, cu o croiala frumoasa, cu un mic detaliu, cu un monogram brodat sau cu un cordon, intotdeauna scrobit si calcat este o dovada de bun simt si de evoluare.

Dar in casa?

Suntem contra clasicului capot. Sa gandim ca sotul si ceilalti membri de familie ne vad atatea ore imbracate la fel. La serviciu, ne schimbam poate zilnic. Pe cei dn casa de ce ii plictisim? Veritabila eleganta, ca ea este la indemana oricui, nu se arboreaza numai pentru cei din afara casei.

Dar la bucatarie?

Se pot confectiona halate si sorturi cochete pentru gospodarie. Sa nu uitam de bonete sau baticuri din culori asortate. Un par mirosind a levantica este mai placut decat unul cu miros de ceapa prajita.

Neglijenta

…are un farmec discutabil la 20 de ani, dar nu are scuze la…ani.

Copilita de 40 de ani

Putin bun simt, se cade! Ne-am mentinut o silueta tinereasca, credem ca nu au trecut anii, ca este normal sa ne imbracam ca o copilita si ca astfel vom parea mai tinere. Nu exista spectacol mai penibil decat acela ai unei femei-copilite de 40-50 de ani.

Avem un spirit critic prea dezvoltat

…sau facem parte dintre cele care renunta usor sau suntem prea comode, ne consideram batrane si rezolvam neglijandu-ne complet si adoptand o imbracaminte de strabunica.

Publicitate

Chiar daca ne-am mentinut tinere, tonusul nostru va scadea, vom lua infatisarea vestimentatiei adoptate.

Moda trebuie adaptata, dar adaptand-o la fizicul, varsta si personalitatea pe care o avem.

Cu vârsta, tot mai mult îmi plac femeile trecute de 40

Am multe motive pentru asta. De exemplu, o femeie de 40 de ani nu te va trezi niciodată noaptea pentru a te întreba la ce te gândești. Îi este indiferent la ce te gândești. Dacă o femeie de 40 de ani nu va vrea să privească sport cu tine la televizor, ea nu te va bombăni la cap din cauza asta.

Ea se va ocupa ce ceea ce-i place, de obicei cu ceva mult mai interesant. O femeie de 40 ani se știe destul de bine, pentru a fi sigură cine este, ce-și dorește, și de la cine. Foarte puține femei de această vârstă sunt interesate de părerea ta despre ele sau despre ce fac ele.

Femeile de 40 de ani au simțul respectului de sine. Ele rar vor ajunge să-ți facă isterie la operă sau într-un restaurant. Desigur, dacă vei merita asta, ei te vor împușca în liniște, dacă vor crede că astfel pot să fugă de responsabilitate.

Femeile mature sunt generoase în laude, deseori nemeritate. Ele știu ce senzație îți oferă nemulțumirea

Femeile de 40 de ani sunt destul de sigure pe ele pentru ați face cunoștință cu prietenele lor. Femeile mai tinere pot să-și evite chiar și cele mai bune prietene, pentru că nu au încredere în partenerul lor. Femeile mai mature nu ai nicio problemă dacă le vei găsi pe prietenele lor atrăgătoare. Ele știu că prietenele lor niciodată nu le va trăda.

Femeile de 40 de ani au o intuiție de oracol. Nu trebuie să recunoști nimic, ele și așa știu.

Rujul roșu aprins arată minunat la femeile de 40 de ani, ceea ce nu putem spune despre cele mai tinere. Dacă înveți să ingnori câteva riduri acolo și acolo, vei descoperi că femeile de 40 de ani sunt mult mai senzuale decât cele tinere.

Femeile de 40 de ani sunt deschise și sincere. Ele îți vor spune verde în față dacă ești un nerușinat și te comporți ca un nerușinat. Nu va trebui să ghicești care este atitudinea ei față de tine.

Așa că sunt multe motive pentru a admira femeile de 40 de ani. Din păcate, nu putem spune același lucru despre bărbați. Pentru fiecare femeie extraordinată, deșteaptă, îngrijită se găsește un un nesimțit chel, cu burtă, care o înșeală cu chelneriță de 20 de ani.

Fetelor, vă aduc scuzele mele

Pentru toți bărbații, cărora le place să spună: de ce să cumperi o vacă întreagă când poți să primești lapte și așa, am o noutate. Astăzi 80% dintre femei nu sunt interesate de căsătorie. De ce? Pentru că ele înțeleg că nu are rost să cumperi un porc întreg pentru un crenvurst!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Fericirea vine din lucruri marunte insa noi o cautam in lucrurile mari!

Publicitate

Ca sa transformam lumea, trebuie sa inecepem cu noi insine; si ceea ce este important atunci cand incepem cu noi insine, este intentia. Intenita trebuie sa fie aceea de a ne intelege pe noi insine si nu de a-i lasa pe altii sa transforme fie printr-o revolutie de dreapta sau de stanga. Trebuie sa intelegem ca schimbarea este si responsabilitatea mea si a ta…

Când am fost copii viața a fost mai simplă, așa-i? Cred că nu sunt singura care crede uneori acest lucru. Adevărul este că viața a fost, este și va fi mereu simplă, doar că noi o complicăm. Să te bucuri de lucrurile simple e aproape o garanție a fericirii .

Suntem într-o permanentă grabă prin viață, într-o concurență unul cu celălalt. Mergem pe stradă dând din coate încercând să îi depășim pe cei din fața noastră. Dar oare unde ne grăbim? Când am uitat să ne bucurăm de lucrurile simple din jurul nostru?

Dimineața ne bem cafeaua pe fugă, ne plângem mereu de vreme indiferent dacă e cald sau frig, uităm să ne bucurăm de oamenii din jurul nostru și de fiecare dată îi respingem sau îi exepediem, deoarece tindem să credem că ne opresc din atingerea idealurilor. Am devenit precauți și stăm de fiecare dată cu garda sus când cineva ne zâmbește sau ne vorbește frumos, bănuindu-l de intenții ascunse.

Am ajuns să facem lucrurile mecanic, ne trezim dimineața și fără să ne dăm seama și fără să simțim ajungem la locul de muncă, ne întoarcem obosiți, ne aruncăm în pat pentru a o lua mâine din nou de la capăt. Trecem prin viață superficial, iar în puținele momente de meditație ne gândim la fericire ca la un obiect pe care trebuie cândva să îl găsim. Tânjim dupa fericire fără să ne dăm seama că aceasta vine din sentimente și trăiri.

Publicitate

Știm exact ce nu ne place, ce ne deranjează, ce ne scoate din sărite, inventariem cu exactitate toate neplăcerile, dar oare știm cu adevarat și ce ne place?

În graba noastră zilnică dupa beneficiile materiale, lucrurile simple au ajuns să nu ne mai atragă atenția. Unde oare am pierdut simplitatea? Pentru că în momentul în care o vom redescoperi, ne vom regăsi pe noi înșine.

Un apus sau un răsărit de soare, gustul cafelei de dimineață, o plimbare într-o zi însorită prin parc, cititul unei cărți frumoase sau un zâmbet oferit. Acestea sunt doar câteva din bucururile simple care nu costă nimic, dar fiind prea împovărați de griji uităm să le trăim.

A venit timpul să investim în oameni, în dragoste și în bucuria produsă de lucrurile mărunte. Să încetăm să vânăm himere și să ne oprim din această goană prin viață și să ne bucurăm de lucurile mărunte și simple și de fericirea care se află exact în fața noastră.

A venit timpul să ne regăsim fericirea uitată. Te rog, bucură-te de lucrurile mici din viață. Într-o zi vei realiza că acestea au fost într-adevăr lucrurile mari!

Sursa: dragaviata.ro

Trebuie sa intelegi intreaga viata, nu doar o mica parte a ei. De aceea trebuie sa citesti, de aceea trebuie sa privesti cerul, de aceea trebuie sa canti si sa dansezi, sa scrii poeme, sa suferi, pentru toate acestea este viata.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet