Image

De ce ar trebui să pui o lămâie lângă pat noaptea!

Publicat de Patricia Esca pe 8 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Lămâia este o aromoterapie ideală care îmbunătățește concentrarea, reduce stresul și are un efect pozitiv asupra sistemului respirator. Poate fi numit în siguranță un fruct universal, deoarece poate servi și ca pastă de dinți sau cosmetică. Și îl poți pune lângă pat noaptea.

Ce îți va oferi?

1. Îmbunătățirea respirației

Lămâia are proprietăți antioxidante și antibacteriene. Persoanele care suferă de astm sau răceli spun că lămâia de lângă pat facilitează respirația și curăță căile respiratorii.

2. Îmbunătățirea calității aerului

Lămâia oferă o aromă citrică vizibilă, astfel încât spațiul din jurul patului dvs. va mirosi frumos. Și poate îmbunătăți cu adevărat calitatea aerului datorită proprietăților sale detoxifiante.

3. Ameliorarea durerii

Uleiurile esențiale de lămâie pot ameliora sau minimiza durerea. Studiile arată că persoanele care suferă de dureri de cap și artrită reumatoidă necesită mai puține analgezice atunci când utilizează aromaterapia cu lămâie.

4. Ameliorarea stresului

Aromaterapeuții numesc lămâia un „distrugător de stres”. Acest fruct stimulează producția de serotonină sau hormonul fericirii. Apropo, majoritatea antidepresivelor eliberate pe bază de rețetă sunt „adaptate” la receptorii serotoninei. În plus, serotonina este responsabilă de starea ta de spirit, calm sau anxietate – așa că lămâia poate juca un rol foarte pozitiv în acest sens.

Citeste si  Te trezesti noaptea in timpul somnului? Afla ce spune medicina chineza despre acest lucru!

5. Scăderea tensiunii arteriale

Uleiul esențial de lămâie îmbunătățește circulația sângelui și, în consecință, scade tensiunea arterială. Deși simpla lămâie în sine nu este un ulei esențial, efectul îmbunătățirii circulației sângelui este încă păstrat. În orice caz, un produs natural este mult mai bun decât un produs chimic.

6. Controlul insectelor

Insectele – în special furnicile și țânțarii – urăsc mirosul de lămâie și citrice în general. Ștergeți pielea cu o coajă de lămâie sau puneți coaja în interior și în apropierea ferestrelor pentru a respinge atacurile nocturne de țânțari. Apropo, furnicile evită în mod activ citricele. Puteți face provizii în avans sau pur și simplu feliați o lămâie și lăsați-o pe o farfurie în cameră.

Pregătirea lămâii

Pentru a beneficia mai mult timp de puterea unei lămâi, este recomandat să faceți câteva găuri în coajă, din loc în loc, pentru a putea emana mirosul, și a evita uscarea acesteia într-un timp scurt. Bineînțeles că puteți folosi și felii de lămâi, mai ales dacă v-au rămas de la masa de seară.

Citeste si  Beneficiile pastarnacului, o leguma folosita de gospodine la ciorbe si supe!

Așezați lămâia pe noptiera de lângă pat pentru a fi cât mai aproape de dumneavoastră și a beneficia cât mai mult de puterea acesteia.


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!